Reklama

Reklama

Predtým, ako som ťa poznala

  • Česko Než jsem tě poznala (viac)
Trailer 9

Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (14)

Trailer 9

Recenzie (713)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Je veľmi ťažké natočiť romantickú drámu s námetom lásky medzi opatrovateľkou a ťažko chorým (príp. umierajúcim) bez pátosu a účelovej, trápnej sentimentality. Myslím, že v tomto prípade sa to podarilo takmer dokonale. Veci okolo tejto smutnej situácie vyplynuli akosi prirodzene a s veľkou dávkou emócií. Veľkou mierou sa o to zaslúžili aj obaja herci, hlavne Emilia Clarke svoju postavu zahrala s takou gráciou, že nešlo proste od nej odtrhnúť oči. Poviem vám, takú milú osôbku by som chcel spoznať, nielen krásna, ale hlavne so srdcom tak veľkým ako vráta od stodoly. To dievča by dokázalo roztopiť aj toho najväčšieho necitu, nešlo ju nemilovať. No a to, že tu hrali dvaja herci z Hier o tróny je len vítaný bonus. Smutné, no zároveň krásne. ()

Slartibarkfast 

všetky recenzie používateľa

Nehorázná sračka, která mne také navždy změnila! Někteří film přirovnávají k Nedotknutelným, ale to je obrovská chyba. Nedotknutelní byli nabití optimismem, který vléval do žil ono hřejivé teplo a radost ze života, ačkoliv ne vždy to bylo v situaci hlavního hrdiny lehké. Tahle hovadina vám jasně říká, že pokud vás v životě potká něco podobně nemilého, rovnou se máte podřezat, dokud toho jste vůbec schopni. Nebo, pokud na to máte dostatečné finanční prostředky, se nechte odpravit humánně na nějaké fajn klinice ve Švýcarsku. Tolik k úžasnému odkazu filmu (tímto zdravím všechny vozíčkáře a celý tým paralympijské výpravy) a nyní k prostředkům, jakými bylo toto poselství předáno. Ohyzdnou Emili, která se jmenovala podobně i ve filmu nejspíše proto, aby si to zapamatovala, doplňoval podobně ohyzdný a nesympatický Sam Claflin, který permanentní zácpu hrál docela obstojně, pokud to byl úmysl. Do toho hromada třeskutě (ne)vtipných scének a hlášek, které průměrného diváka se smyslem pro humor musejí doslova roztrhat! Osobně jsem tonul ve studu a neustále jsem si říkal, že už by mohl být konec. Popřípadě, že by vůbec nebylo od věci, kdyby ho ta motorka na začátku zabila. Téměř dvouhodinová délka cynického patosu naditého klišé byla totiž zhruba o dvě hodiny delší, než bylo třeba. Samozřejmě, že romantické duše při tom nejspíše chrochtaly blahem a rejdily po svých zvlhlých tělech. Mne však tento kousek zanechal naprosto chladným a jediný důvod, proč bych snad uronil slzu, bylo vědomí, že z rozpočtu takovéto pi.. skvostu by se dalo natočit zhruba dvacet dobrých českých filmů, kdybychom snad měli nějakého dobrého režiséra, který netočí jen podprůměrné paskvily podle blábolů, co splácal náš nejčtenější spisovatel. Amen. 20% ()

Reklama

Sinecod 

všetky recenzie používateľa

Knížku jsem četla a překvapivě se mi líbila, mám zrovna období upindaných cajdáků. Film mě ale dost štval. Sam Claflin strašně divně mluví a Emilia Clarke byla tak plná entuziazmu, že bych po ní něco hodila (chudák Will, ten nemohl). Dost jsem se nudila. No škoda, kniha měla jiné ladění, mnohem příjemnější. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Budem tu hneď na úvod veľmi úprimný. Patril som medzi ľudí, ktorí mali obavy z toho, ako tento film dopadne, pretože prvé čo ma napadlo bolo - "Aha! Idú robiť romantickú verziu filmu Intouchables" A s týmto som do toho filmu išiel a nebol som z toho moc nadšený. A keď to začalo dostávať pozitívnu odozvu od divákov, akosi som nad tým začal viac premýšľať. A nakoniec som sa rozhodol si k filmu sadnúť s manželkou, pozreli sme si ho, a musím za nás oboch povedať, že sme ostali spokojní. Sú momenty, ktoré sú trošku nedotiahnuté a nasilu, ale celkovo si myslím, že ide o príjemný romantický film. Najmä keď som tohto roku mal možnosť vidieť, že romantické filmy môžu vyzerať oveľa oveľa horšie. Pozitívnymi stránkami filmu sú podľa mňa jeho postavy. Pôsobia uveriteľne, príjemne (väčšina teda) a majú aj sem tam pár dobrých hlášok a momentiek. A najmä to funguje preto, lebo všetci pôsobia maximálne úprimne a uveriteľne. To je veľmi dobré. Rovnako film aj výborne vyzerá. Skvelá práca s kamerou. Krásne natočené. Plus musím povedať, že žiadna romantická verzia "Intouchables" sa tu v reáli nakoniec nekoná a film vyniká aj sám o sebe. Celý čas sme si ho s manželkou užívali, kým neprišlo posledných 20 minút. A zrazu sme tu mali všetko, čo som bol šťastný že nebolo. Nechcem dávať spoilery, ale povedzme si teda aspoň to, že sú tu klasické klišé vety, ktoré poznáme z minulosti a najmä vzťah, ktorý vôbec nebol nutný. A trošku to začalo kaziť dojem. Plus k tomu ešte tá veľmi manipulatívna muzika do toho tiež veľmi nepomáhala. Ale na druhú stranu tu bolo veľa momentiek, ktoré rozhodne stáli za to. Ako narodeniny Louise alebo svadba Willovej ex-priateľky. Tam je veľa peknej atmosféry a celé to funguje. Celkovo som rád, že som film videl a myslím, že na romantický večer je to jeden z lepších filmov na výber. Takže ak máte radi romantické filmy, myslím si, že tento za pozretie stojí. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Obyčajná, priemerná a z mne neznámeho dôvodu tu prehodnotená záležitosť. V prvom rade ide o romantiku trochu podivného charakteru, miestami to funguje, miestami nie. Hlavne by ale romantický film, hoci aj smutného charakteru, mal mať nejakú pozitívnu pointu. Tu žiadna nenastala, ak teda nepovažujete maximálne sebectvo a pravdepodobnú propagáciu istej "lekárskej" činnosti za pozitívne. Nepridám sa ani ku kladným hodnoteniam na Emiliu Clarke. Tá by mala ostať v úlohe Daenerys, kým jej to fyziológia dovolí. V prípade, že má niečo hrať tak brutálne prehráva, keď mala byť veselá i smutná, vždy rovnaká neusporiadaná mimika, v kuse nejaké trhané pohyby obočia, takýto výkon bol hodný maximálne grotesky. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (9)

Súvisiace novinky

Han Solo a Daenerys

Han Solo a Daenerys

19.11.2016

Emilia Clarke je dobře známá díky seriálové Hře o trůny a pomalu se snaží prosadit na velkém plátně. Dom Hemingway ani pětka Terminátora jí k tomu příliš nepomohly, Emilia to ale nevzdává a po hitové… (viac)

Reklama

Reklama