Reklama

Reklama

Recenzie (4)

black.mao 

všetky recenzie používateľa

Televizní dokument z řady "Great Performances" věnovaný Kurosawovi, není pravda nijak výjimečný, přesto je ukázkou kvalitní filamřské práce, kterou si tato osobnost světového významu jistě zaslouží. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Velice zajímavý dokument o jednom z největších režisérů 20: století. Tomuto dokumentu se toho moc vytknout nedá. Já bych ale ocenil např. trochu více rozhovorů s herci, trochu více záběrů ze zákulisí a trochu více informací o každém filmu :-) (No chtěl bych toho už asi trochu moc :-)) ()

Turiec 

všetky recenzie používateľa

Pre každého fanúšika Kurosawu povinný dokument. Hovorí o Kurosawovom detstve, jeho rodine i začiatkoch pri filme. Predovšetkým však kladie dôraz na jeho dielo. Okrem útržkov z interview a z Akirovej autobiografickej knihy "Something Like an Autobiography", o svetoznámom režisérovi hovoria aj filmoví historici a kritici, režisér Kon Ichikawa, či herci Michiko Kyo, Isuzu Yamada, James Coburn, Clint Eastwood, Tatsuo Nakadai, jeho spolupracovníci a jeho deti. Dozviete sa možno zaujímavé veci, ktoré ovplyvňovali videnie režisérovho sveta a jeho jednotlivé filmárske obdobia, aj prečo sa pokúsil spáchať samovraždu... ()

Reklama

Reklama