Reklama

Reklama

Dolores Claiborneová

  • Česko Dolores Claiborneová (viac)
Trailer 1

Dolores Claibornová pracuje jako služka na ostrově Maine. Jednoho dne, její paní, Vera Donovanová spadne ze schodů a těžce se zraní. Když do domu přichází pošťák, nachází Dolores, jak napřahuje kuchyňský váleček a chce udeřit ležící Veru. Zastaví ji, ale přivolaná policie konstatuje ženinu smrt. Ambiciózní novinářka Selena St. Georgesová dostává zprávu, že je její matka podezřelá z vraždy... (Nova Cinema)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (177)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Odkedy som videl Dolores Claiborne prvýkrát ako decko, ten film riadne zostarol. Predovšetkým záverečný výsluch by bol dnes už točený úplne iným spôsobom. Ale čo sa tam zhruba od začiatku druhej hodiny filmu deje, tie tri po sebe idúce flashbacky, to je vysoká škola psychológie. Stupňovaná, až po moment v zrkadle. A herecký koncert, ktorý Kathy Bates predvádza väčšinu stopáže, v poslednej štvrtine vystriedaný civilnou dokonalosťou Jennifer Jason Leigh, ma pri tej nastavenej ruke dohnal k slzám. Klasika a ďalší nepopierateľný dôkaz, že najlepšie adaptácie Kinga sú tie nehororové. Hlavne to ale nikdy, za žiadnych okolností nepozerajte s dabingom! ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Herecky dokonalé. Kathy Bates a Jennifer Jason Leigh excelují ve filmu o rodinném tajemství, které si i po mnoha letech bere svou daň. Příběh ženy, která zabila a byla obviněna za vraždu, kterou nezpůsobila je zde vytěžen až do morku kostí. Ten těžký život kdesi na venkově v Maine nejen vidíte, ale i ho cítíte. A přejete si odjet pryč. Trajektem kamsi do civilizace, kde nejsou zničené ruce monotématickou prací. Kde domácí násilí je sprosté slovo a zaměstnavatel z vás nechce sedřít kůži. Ten film má přesně takovou nevlídnou atmosféru. A fandil jsem Kathy Bates do samotného finále. Vím, že jí ten nefér venkov semlel, ale i tak jí přál happyend. 80% ()

Reklama

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Kniha sa hneď po prečítaní dostala medzi moje top kingovky, preto som prvú tretinu filmu znášala dosť ťažko. Spôsob dramatizácie predlohy sa mi nepáčil, neurotická Selena ma iritovala... ale postupne som si zvykla. Niekedy mi vadí, že scenáristi násilím menia optiku aj zbytočne pridávajú teátro tam, kde netreba - pre mňa osobne bol príbeh Dolores Claibornovej bezchybne pripravený na spracovanie už tak, ako ho napísal King. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Za poslednú dobu pre mňa jedna z najlepších drám a určite jedna z najlepších Kingovských adaptácií. Som v šoku z toho, ako niečo tak jednoduché, tak priamočiare, môže byť tak hutné, tak ťaživé a tak geniálne. Studený filter farieb v obraze prítomnosti dejovej linky tu ostro kontrastuje s tým teplým z minulosti, čo považujem za perfektnú pomôcku na dosiahnutie uceleného obrazu, ľahkú orientáciu v príbehu a emotívne zvýraznenie už aj tak veľmi veľkého dramatického náboja. Ide o príbeh dvoch ťažko skúšaných žien (matka a dcéra), ktorý postupne odkrýva desivé udalosti a dramatickým spôsobom sa odmotáva klbko súvislostí, kde nič nie je tak ako sa na prvý pohľad zdá. Koniec príbehu ma emotívne zrazil na kolená. Jednoducho úžasné dielo, veľkolepá dráma par excelance. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Dramatický život Dolores, okolo které se docela točí vraždy, neb je obětí životních cyklů - obětí různých tyranů, které sama na sebe vábí jak magnet a když je myš zahnána do kouta, co udělá? Jo. Skočí na Vás, když už není kudy kam, otočí se, sebere zpanikařenou odvahu a napadne Vás. Libovka Kingovka, není to takové to Céčko - ale není to ani Shawshank/Zelená míle/Osvícení. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (10)

  • Požár na place způsobil škodu na 1 000 000 amerických dolarů. (Dlee)
  • V konečné verzi filmu nebyla zahrnuat scéna, v níž Dolores (Kathy Bates) rozbije celou sbírku nádobí její tchyně. Dalším rozdílem oproti knižní verzi je také počet dětí Dolores. V knize má 3, zatímco ve filmovém zpracování má pouze jedno. (Dlee)
  • Natáčení probíhalo na mnoha místech Nového Skotska. Filmaři navštívili ostrov Brier a města Westport, Digby, Chester, Lunenburd nebo Mahone Bay. (Terva)

Reklama

Reklama