Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roy (Nicolas Cage) a Frankie (Sam Rockwell) sú podvodníci, ktorí už dlhé roky tvoria partnerov pri elegantných zločinoch. Poznajú jeden druhého, akoby boli bratia a majú dohodnuté určité pravidlá hry. Roy je starostlivý a šetrí každú penny. Trpí poruchou akejsi posadnutosti a bez liekov nie je schopný nič robiť. Frankie je naopak dobrodruh, ktorý je večne po niečom hladný. Chce donútiť Roya hrať špinavú hru, čo sa Royovi nepozdáva. V tom sa objavuje Angela (Alison Lohman) - Royova dcéra v teenagerskom veku a rozvráti jeho starostlivo naplánovaný život. A k tomu všetkému sa chce naučiť rodinné remeslo... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle me mile potesilo, Ridley Scott pro neho netypickej film zvladl perfektne. Scenar je docela promakanej a ani od chvile, kdy se Cage potka s dcerou, tempo nevazne a nestava se z toho nejaky drama o usmirovani rodiny, jako tu uz hodnekrat bylo. A zaver, pro nekoho mozna prekombinovanej, mi prisel naopak velmi dobrej a necekanej. Co se tyce hercu, jasne jim kraluje Nicolas Cage, opravdu bych mu veril, ze je takovej magor. Do nekterejch scen vnasi osvezeni Sam Rockwell, jen skoda, ze ho reziser tak malo vyuziva. A pak tu je Alison Lohman, nevim jak to ta holka dela, ale nejdriv fakt vypadala na 13 a pak na 20 a krom toho hrala celkem slusne. I kdyz je film misty krapet dramatickej a misty to prejde do thrilleru, je to predevsim komedie, se spoustou skvelejch forku, ale vetsina z nich stoji na Cageovi. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Švindlíři těží z několika originálních nápadů, Nicolase Cagea a především ze skvěle uvolněné atmosféry. Ta bohužel padne "překvapivou" pointou, která je sice nečekaná, ale rozhodně není toužená divákem. Naopak se jedná o jeden z těch případů, kdy by divák film nejraději vrátil a doufá, že by to pak celé skončilo jinak. Je to škoda, protože nebýt toho hloupého konce, bylo by mé hodnocení bezesporu o hvězdičku vyšší... ()

Reklama

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Taký oddychový feel-good film, ktorý ale trošku pokazí prekombinovaný záver. Ridley Scott na svojom konte takýto film ešte nemá a očividne si ho s chuťou strihol, akurát posledných 15 minút dá celému filmu iný tón. Neočakávane a zbytočne. V tomto prípade by menej bolo naozaj viac. Nicolas Cage je tradične výborný (nepatrím k jeho odporcom - a úprimne povedané ich nechápem), Sam Rockwell nanešťastie nemá veľa priestoru. Alison Lohman však naozaj prekvapuje, hrá presvedčivo a v jej 23. rokoch jej ľahko uveríte, že má 14 (koniec, koniec...). Napriek trošku nešťastnému koncu mal film dobrú atmosféru a bavil ma (pričom obľubujem Cagea), takže pod štyri nejdem. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Dvouhodinová nuda, kde si tvůrci mysleli, že když bude mít Cage tik a neurózu a fóbie, že to bude možná vtipné, a dokonce si snad mysleli, že když mu tohle vše vyléčí poctivá práce, že to bude třeba i dojemné. Jinak tenhleten podvodníček naletí tomu, že holka, co vypadá na dvacet, je jeho 14letá dcera? Ale no tak! A nikdy ho nenapadne, že by někdy někdo mohl chtít podvést jeho a nebyl na to připravený? Ta ústřední dvojka podvodníků ani nemá charisma, není vtipná, jednotlivé sekvence filmu jsou podané asi tak zdlouhavě jako když rychlík jede Českou republikou po tratích před opravou či zatáčkami, a žádný závěrečný twist, který by protřelého diváka nenapadl po dvaceti minutách, se nekoná. A i když jste si jistí, že víte, jak to skončí (a ono to tak skončí), tak nemají ty scény filmu nic navíc, čím by vás držely a zajímaly. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ako prvé treba pripomenúť, že tento film má na svedomí Ridley Scott. To je lákadlo samo o sebe. Ak máte náhodou z ukážok traileru pocit, že ide o sentimentálne rodinné stretnutie, či nebodaj o nereálne bezstarostnú cukríkovú komédiu, ste na omyle. Skutky postáv majú svoje prirodzené dôsledky a s postupom deja je čoraz jasnejšie, že Royova idylka sa skôr či neskôr pokazí. Kazenie však dospeje k dosť originálnemu rozuzleniu a záver filmu patrí medzi najkrajšie, aké existujú. Na rozdiel od mnohých iných filmov uvidíme kvalitnú hereckú prácu aj pri vedľajších postavách. Sam Rockwell, ktorý hrá Frankieho je skvelý..Réžia a kamera sú na očakávanej vysokej úrovni. Tento film sa čo do kvality rozhodne medzi ostatnými nestratí. Ridley Scott natočil inteligentný, ale prístupný príbeh, ktorý je príjemným vybočením od hollywoodskych klišé. Ak si chcete vychutnať kvalitný dej v dobrom tempe a originálny záver, netreba váhať. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (8)

  • Okrem amerického štátu Kalifornia sa natáčalo aj vo Vojenskom múzeu v Rokycanoch. (MikaelSVK)
  • Film je natočený na motívy novely Matchstick Men od amerického spisovateľa Erica Garcii. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Herecké posily 1: Krásky

Herecké posily 1: Krásky

06.03.2008

Už tradičně pro vás máme souhrn několika zajímavých castingových novinek k filmům, o nichž už jsme psali dříve. Dnes začneme těmi hezčími doplňky ;-). Start natáčení hororu (resp. nadpřirozeného… (viac)

Reklama

Reklama