Reklama

Reklama

Horná Dolná

(seriál)
  • Česko Horná Dolná (festivalový názov)

Série(14) / Epizódy(161)

Obsahy(1)

Smiech je najlepší liek! Aj preto Televízia Markíza prináša na televízne obrazovky nový seriál s veľavravným názvom Horná Dolná. Vtipné príbehy svojráznych dedinských postavičiek si nepochybne zamilujete na prvý pohľad. Obyvateľmi Hornej Dolnej sú napríklad ambiciózny starosta, ktorý je voľnom čase vášnivým rybárom, kňaz, ktorý statočne bojuje s pokušeniami, ktoré mu prináša život, či policajt, ktorý sa venuje aj takej závažnej kriminalite ako stratený bicykel. Uvidíte, aké je to byť najväčším frajerom v dedine a zasmejete sa aj na súperení dvoch energických žien o priazeň mužov v obci. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (131)

cure 

všetky recenzie používateľa

Vítaný vietor na poli zábavy televízneho programu. Samozrejme nie je to zábava intelektuálna, ale to vôbec nevadí, pretože sa na to ani nehrá a vidieť, že herci a scenáristi vedia bravúrne pobehovať na špagáte medzi zábavným a trápnym. Kvitujem dĺžku a snahu o príbeh v každom diely. Spolu so Zborovňou, Susedmi a Sekerovcami najlepšia domáca zábava v TV od revolúcie. ()

Berty00 

všetky recenzie používateľa

Čo povedať...Asi len to že "Slovensko"....Morbidný no aj humorný seríal ktorý si chitil všetko vekové kategórie divákov a mám taký dojem že zachvílku sa z toho stane kult na Slovensku....Mňa asi najviac potešila občasná hudba s naozaj hollywoodskych trhákov....Inač je to len obyčajný slovenský seriál z vidieckych kruhov... ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všetky recenzie používateľa

Markíza dnes oznámila, že po ôsmich rokoch tento komediálny seriál končí. Údajne komediálny. Mal skoro 200 častí, no bolo tam tak jeden a pol vtipu, aj to ešte na začiatku. Postupne sa stal len ukážkou mentálnej úrovne časti slovenskej populácie a vysielaním pre nižšie formy života. Avšak primitívi nemusia zúfať. Markíza určite čoskoro príde s nejakou Dolnou Hornou, aby naďalej kŕmili stádo supergýčom a výplachom. ()

Lochnes009 

všetky recenzie používateľa

Druhá časť famózna smejem sa, milujem kritikov ktorí len na základe upútavky zhodnotia všetko do poslednej bodky, pravdaže negatívne. Tváriť sa vážne a pri tom celý život ľpieť len na Pelíškoch, alebo Cimrmanovy (ktoré mám tiež veľmi rád) z nikoho neurobilo "intouša" tak sa netvárte, že sa tvárite, ale uvolnite sa. ()

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slunce,Seno... po slovensky, v seriálovej forme a v o triedu slabšej kvalite ako Troškova trilógia. Herecky rozmanité (výborný Heriban,Polnišová, časom trápny a opakujúci sa Landl a partia opilcov), kvalitou vtipov rôznorodé (nájdeme tu vydarené, priemerné aj trápne momenty) a po technickej stránke alebo nejakej sofistikovanosti scenára alebo humoru nič zásadné. Nenáročná oddychovka, ktorá ma 1. a 2. sériou neurazila, no u ktorej som s pribúdajúcimi sériami zaznamenal značný pokles kvality a mám pocit, že už teraz má seriál tak o 6-7 sérií. viac ako by bolo nutné. Preto nakoniec len za 2*. 45% ()

Galéria (674)

Zaujímavosti (13)

  • Natáčanie prebehlo v dedine Nová Lehota pri Novom Meste nad Váhom. V skutočnosti obec nemá rybník, má dva kostoly (katolícku kaplnku svätého Antona Padovského a neoromansky evanjelicky kostol) a približnú rozlohu 18 km² s populáciou 199 obyvateľov. Televízia Markíza vytvorila aj interaktívnu mapu s popisom miest, ktoré sa vyskytujú v seriáli. Dva mesiace sa nakrúcalo bez štúdiových rekvizít a ateliérov, takže náklady na výrobu neboli finančne náročné. Miestni občania dostali za komparz od 10 do 30 eur. Lepšie boli na tom tí, ktorí požičiavali štábu svoje pozemky. Tí dostávali 20 eur za hodinu. A aj herci brali za nakrúcanie menej ako obvykle. (PATWIST)
  • Epizóda Rybník mala stanovenú TV premiéru 19. januára, ale televízia ju nedopatrením zverejnila online už 12. januára. (Karamanlis)
  • Natáčení jedné epizody trvalo přes 4 dny. (SONY_)

Reklama

Reklama