Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (81)

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

Meh....další boxerský film. Jen se prostě prohodí hlavní postava, vyhrabe se další neuvěřitelný pravdivý příběh a hurá na natáčení. Osobně už jsem toho celkem přecpaný a divím se, že v tom režiséři vidí potenciál, když v podstatě ta hlavní linii je stále stejná a neměnná. Neříkám, že to byl špatný film, ale prostě podle mě tenhle žánr už nemá co nového nabídnout a své fanoušky si nejspíše najde pouze přímo u příznivců tohoto sportu. ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Miles Teller odložil bicí a šel boxovat. No a boxoval parádně. Opět je to podle skutečné události a líbilo se mi to jak to bylo zahrané a svižné. Nebylo to nijak zdlouhavé ani takové ty dlouhé, nudné scény. Z toho filmu sršela energie a z Milese Tellera taky. Mám rád když objevím filmy o kterých jsem nevěděl a ještě je to pecka. 80% ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Každá snímka z boxerského prostredia sa ráta a sfilmovaná story borca s tak pohnutým životným osudom, aký mal Pazienza obzvlášť. Miles Teller tu síce občas pôsobí trochu strnulo, pozitívom však je, že sa na reálneho Vinnyho Pazu s prižmúrením oka aj trochu podobá. Vadilo mi však, že Ben Younger postavil Vinnyho pästiarsky príbeh vyslovene okolo troch zápasov (Mayweather, Dele, Duran) a na ostatok, vrátane dôležitých prehratých titulových zápasov s Camachom a Garzom, ktoré mali zásadný vplyv na jeho prechod do ťažšej váhovej kategórie sa vykašľal, čo na boxersky nezainteresovaného diváka môže pôsobiť zbrklo až chaoticky. Vyzerá to tu tak, akoby Paza svoj slávny titulový zápas s Robertom Duranom vybojoval sotva pár týždňov po tom, ako mu chirurgovia zložili fixačný kovový Halo aparát, čo je samozrejme nezmysel, nakoľko Vinny v tomto období ťažko hľadal súperov, ktorí by s ním boli ochotní vliezť do ringu a musel odboxovať šesť zápasov, než sa stretol so spomínaným Duranom. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Výborný inšpiračný film. Zrovna sa mi perfektne hodil! Pred šiestimi dňami ma operovali a moja atletická kariéra je na čas vprdeli, takže tento film nemohol prísť v lepšiu chvíľu. Zrazu som pocítil kvalitné nabudenie a príval energie do života! Len škoda, že Miles Teller nestihol namakať svižné boxerské ťahy a finty, pretože tie scény z ringu sú také, akési všeliaké. 85% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Patrím medzi milovníkov športových filmov, s výnimkou tých boxerských, ktorých je v porovnaní s inými športami pomerne veľa (až príliš veľa). Ale občas siahnem aj po filme z týchto bojových kruhov - stačí keď ma zaujme námet, či herecké obsadenie. V tomto prípade ma zlákal najmä príbeh, ktorý čerpal zo skutočných udalostí a práve životný osud Vinnyho Paza patrí medzi najneuveriteľnejšie príklady športových comebackov celkovo. Tellera som kedysi strašne nemusel, ale čím ďalej, tým viac sa mi dostáva do priazne a obľuby. Vynikajúci výkon! Čo sa týka filmu, to ma napokon až tak nenadchlo, hoci to malo určite úžasné posolstvo... Len keď mne príde box tak neskutočne nudný - proste ma to neberie!. Ale napriek tomu som rád, že som príbeh "Pazmanského čerta" spoznal aspoň prostredníctvom tohto snímku. Klobúk dole pred týmto bojovníkom, ktorého najväčšie životné víťazstvo sa odohralo mimo ringu. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)
  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama