Reklama

Reklama

Čo keby Hitler v roku 1945 nezomrel, ale len zaspal? A čo keby sa prebudol v 21. storočí? Ako by sa asi tváril a našiel by v našom svete spojencov? Dostal by sa opäť do politiky? Ale určite áno! (CinemArt SK)

Videá (4)

Trailer 2

Recenzie (533)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nevedel som úplne presne, čo môžem od "Er Ist Wieder Da" očakávať, no musím povedať, že som nakoniec s celkovým prevedením veľmi spokojný. Je to síce maximálne absurdné, ale súčasne to človek dokáže brať veľmi seriózne. Najmä, keď vidíme čo sa momentálne v Európe deje. Ľudia sú absolútne nasýtení nenávisťou, hnevom a všetko treba riešiť cestou najrýchlejšou a najefektívnejšou. A je pravda, že do tohto času by skutočne Hitler veľmi dobre zapasoval a vedel by opäť ľudí zmanipulovať a začalo by sa všetko nanovo. A možno ten Hitler už skutočne je opäť medzi nami a v každom z nás v ňom kúsok z neho je. Napriek tomu ale film nezabúda, že je najmä situačnou komédiou a ťaží z toho čo najviac sa dá. Je to v mnohom vtipné, miestami veľmi satirické, no súčasne veľmi predstaviteľné. Keby mám povedať nejaké negatíva, tak by som povedal, že miestami film pôsobí veľmi dlhý a má aj nejaké nudné momenty, ktoré sa asi dali vystrihnúť alebo skrátiť, ale celkovo ho človek dokáže sledovať počas celých dvoch hodín a niečo si z neho aj reálne odniesť a myslím si, že to by film mal vždy docieliť. Neuspať svojich divákov a udržať si ich pozornosť. A čo sa tohto filmu týka, zvládol to podľa mňa veľmi dobre. Nie som si istý, či by som si to niekedy pozrel znovu, ale minimálne si z toho človek určite odnesie myšlienku, či už Hitler opäť nie je medzi nami. A či sa história nebude opakovať. Lebo povedzme si pravdu - "Nikdy sa z histórie nepoučíme." Hodnotenie: A- ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Woody Allenova rovnica najlepšieho humoru = tragédia +čas. Ak by tento vzorec platil, komédie o Hitlerovi alebo z koncentrákov sú v súčasnosti akceptovateľná vec a vieme sa na to pozerať s nadhľadom, chladnejším odstupom. To čo v tomto filme začalo ako tá najhoršia možná povrchná odpadová zle natočená komédia, skončilo ako mrazivá dráma (!), pričom záverečné titulky s prestrihom na vodcov krajnej pravice, ktorý sa pomaličky ale isto derú na výslnie, sú na zimomriavky. Aj o našom "Vodcovi - županovi - poslancovi" platí presne ten istý scenár, ako tu bol načrtnutý a historicky sa len opakuje. Najskôr to bola figúrka, na ktorej sa všetci smiali, postupom času ten "pajác" získava moc, aj keď sa ešte usmievame (dokedy?). História sa opakuje a ja len verím, že tento film nie je proroctvom. Inak smutné mi prídu všetky tie povrchné komenty typu: "čakal som lepšiu komédiu a bla bla". Len aby o pár rokov neplatila opäť "Woodyho rovnica" a niekto sa nám nesmial, aký sme hlúpi a pohodlne ľahostajní. Za ten mimofilmový presah dávam piatu *. ()

Reklama

Flego 

všetky recenzie používateľa

Ako by sa Hitler cítil v našej súčasnosti ? Zrejme by bol prekvapený, že sa spoločnosť príliš nezmenila a rovnaké heslá spred 80- tich rokov by mu stačili aj teraz... Snímok je ostrou satirou na súčasnosť a v niektorých fázach je ostrý ako britva. Trochu horšie je to s filmovým spracovaním. To mohlo byť určite kratšie, niektoré scény mohli byť vynechané, lopatistická utečenecká kríza tiež. Hlavne keď rozrastajúci sa hnedý mor tu bol oveľa skor. Je to na škodu filmu, lebo myšlienky mohli vyznieť oveľa silnejšie. ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Was ist das? Už je tady zas! Atraktivní námět přetavenej do určitě nadprůměrnýho filmu, ale dalo se to ještě víc rozbalit. Každopádně s tím čoklem to nemá chybu. Hej nigga, nigga! (nic pro Lacikeho) škoda, že tu podobných krutějších fórů nebylo víc. Taky mě pobavila ta zparodovaná scénka z Pádu třetí říše. Holt Áda se probudil do podivný doby, ale to neznamená, že by se nedokázal přizpůsobit. Hvězdičku u mě sráží ten konec a trocha toho povinného a podle mě zbytečného moralizování. Já vím, že Němci se furt vyrovnávají se svou minulostí a bla, bla, bla... ale už by to mohli hodit za hlavu. Tohle téma si o zparodování doslova říkalo a škoda, že se tvůrci báli jít aspoň trochu za hranu, ale jinak celkem podařená záležitost.65% ()

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Téma je moc pěkné a chytlavé, najdou se momenty, které pobaví, nicméně jsem od toho čekal víc - větší zábavnost, lepší děj. Možná mi nesedl styl, jakým to je natočený. Prrostě jsem čekal, že to Adolf rozbalí mnohem víc. Každopádně bych řekl, že film stojí za zhlédnutí, protože se v něm vyskytují kromě humorných scének také momenty, které vybízejí k zamyšlení. 65% ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (22)

  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)
  • Film vychádza z rovnomenného bestselleru od autora Timura Vermesa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama