Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mestečko Rose Creek neustále ohrozuje banda lotrov bezohľadného priemyselníka Bartholomewa Bogua (Peter Sarsgaard), ktorý sa v honbe za ziskom nezastaví pred ničím. Zúfalí obyvatelia pod vedením Emmy Cullenovej (Haley Bennett) sa rozhodnú požiadať o pomoc siedmich mužov, pre ktorých rovnako ako pre Bogua nijaké zákony neplatia. Nesúrodá skupina pištoľníkov, hazardných hráčov a nájomných lovcov sa podujme nevinných ľudí ochrániť a zastaviť Boguove vyčíňanie. Počas príprav na rozhodujúci súboj si títo siedmi najatí žoldnieri postupne uvedomia, že v tomto prípade pôjde viac ako o peniaze. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (775)

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Je to hodně chromá pětka, ale mám pro ni dva důvody. Aniž bych se chtěl nějak více zamýšlet na faktem, že mluvíme o remaku kované klasiky, nelze bez čistého hejtu neuznat, že to je remake zdařilý, a to samo o sobé v dněšní dobé sračkoidních remaků znamená docela dost. Druhým důvodem je to, že holt nějaký čistokrevný (=béčkový) akčňák v topce mít musím, přičemž za tento se stydět nebudu muset. Objektivně je to sedm bez tří za čtyři. 85% Jako update po pád týdench snižuju přece jen na čtyři. Přidal jsem jinde. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

K remakom väčšinou pristupujem s dešpektom, ale tentoraz som sa tešil, predsa len medzi pôvodným filmom a týmto remakom už ubehla poriadne dlhá doba, pričom ani pôvodný film nie je žiadny originál, ale len remake pár rokov starého a určite kvalitnejšieho filmu Sedem samurajov, no hlavne moderné westerny ma bavia podstatne viac, než tie klasické a tak som bol zvedavý a určite ma to nesklamalo. Zápletka mi príde podstatne zaujímavejšia, než predtým a tak obyčajných banditov a dedinčanov nahradil vplyvný, ale aj krutý podnikateľ so svojou armádou a normálni ľudia, ktorí si vo svojom mestečku len chcú žiť svoj obyčajný život. Film síce nemá dynamické tempo, ale mne to na pomery žánru aj tak dejovo úplne vyhovovalo, jedine možno to verbovanie ostatných mohlo byť ešte trochu atraktívnejšie, ale filmu to aj tak neškodí. A navyše mám pocit, že úroveň filmu ide neustále len hore, pričom celá záverečná tretina, ktorá sa už venuje prípravám a hlavnému stretu mi príde až prekvapivo vydarená, nečakal som, že ma to bude baviť až takto. Čo sa týka obsadenia, tak to mimoriadne rozmanité zloženie pôsobí teda poriadne samoúčelne a navyše, keď pre film to vlastne nemá vôbec žiadny význam, ale možno aj preto ma to po chvíli prestalo zaujímať a len som si užíval zaujímavú zostavu, kde ma niektorí bavili viac a iní zase menej. Inak samo o sebe si na toto obsadenie nemôžem sťažovať, jedine ma prekvapilo, že samotný Denzel Washington, ktorého mám veľmi rád a tu má hlavnú úlohu sa mi zdal trochu nevýrazný. Ale pomáhajú mu hlavne Lee Byung-hun, ktorému to ide výborne s nožmi, sympaťák Chris Pratt alebo aj môj obľúbený Ethan Hawke. Plusom je aj sympatická Haley Bennett, ktorá tomu dodá ten potrebný ženský element a sadli mi aj záporáci, hlavne ich šéf Peter Sarsgaard. Po akčnej stránke si teda nemôžem sťažovať, film síce v priebehu ponúkne len dve pomerne krátke sekvencie, ale sú výborne zvládnuté a potom je tu už dlhé veľkolepé finále, ktoré už pripomína pomaly vojnový film. Je to výborne natočené, s prekvapivo vysokým počtom zabitých a vzhľadom na nízky rating aj celkom drsné. Tu som si akciu skutočne užíval. Antoine Fuqua opäť dokazuje, že v súčasnosti patrí vo svojej kategórii medzi to najlepšie, v rámci tohto typu zvláda výborne nielen akciu, ale aj väčšinu ostatných zložiek. Jedine s postavami tu mohol ešte trochu lepšie popracovať. A poteší aj hudba, či tá, ktorá pripomína pôvodný film, ale aj nová. Takže ja som dostal možno ešte viac, ako som čakal, vydarený westernový blockbuster so skvelou akciou a viacerými obľúbencami, určite si to ešte pozriem. 78% ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Klasická (samurajsko)westernová story boje dobra se zlem, nedávno jsem byl v kině na "originálu" a upřímně myslím, že tohle si průměrný dnešní divák (bohužel nebohužel) užije víc. Takže je to jen polozbytečný remake. Máme tu korektní sestavu černoch, běloch, korejec, tlustej zálesák, mexík, indián a Pratt, spoustu cool přebíjení nábojů, střílení hezky od pasu, bodaček do krku, gatlingový spršky... přičemž příběh není úplně tupá kopírka a vtipu je dostatek průběžně. A Sardgaard byl pěknej záporák. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Zcela obyčejný Hollywoodský A western, který ničím nevybočuje, charisma starých dobrých herců je již dávno to tam.! Denzel a Ethan skvělí, jinak... :-( Kdepak jsou ty doby Calvery... PS: Kdyby to nazvali jinak, udělali by lépe, s původním filmem to más polečné jen asi tři hlášky, nevidím důvod remakovat neremakovatelný příběh!!!???????! ()

HAL 

všetky recenzie používateľa

Fuqua prekvapil - neni to uplna sracka. Pribeh je tedy pitomy jak jen to jde, scenar zoufaly, postavy jednorozmerne figurky, primitivni patos boli u srdicka, a vubec, puvodnim Sedmi statecnym to nesaha ani po kotniky. ALE - to az tak zasadne nevadi, protoze po kratsim uvodu se tady vetsinu stopaze proste jenom strili. Umre hrozne moc lidi. Vybuchne vsechno. A ja mam pro efektni destrukci slabost, navic na akci toho Fuqua moc nezkazi, neni nad cim premyslet kdyz kolem letaji kulky. Film typu "videt a zapomenout" to tedy samozrejme je, ale mohlo to byt jeste mnohem horsi. 6/10 ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (11)

  • Film schytal kritiku kvůli tomu, že údajně hodně ustupuje politické korektnosti. Místo sedmičky bělochů, jež známe z originálu, zde přicházejí tři běloši, černoch, indián, Mexičan a Asiat. Možná to bude dosti překvapivé, ale remake je v tomto realitě daleko blíže než originál, protože Divoký Západ byl etnicky opravdu mimořádně pestrý. Zjistilo se (a dobové snímky to prokazují), že mezi kovboji na západě tvořili Anglosasové jen asi polovinu, zhruba čtvrtina byli černoši a další čtvrtina Mexičané, indiáni a jejich míšenci. Když se začalo s oněmi přesuny dobytka na větší vzdálenosti, Mexičané zpočátku dokonce dominovali. Černí kovbojové bývali většinou osvobození otroci, kteří nenašli práci ve městech, přibývalo rovněž indiánů, kteří dali přednost této práci před tradičním způsobem života, a díky stavbě železnice nebyla nouze ani o imigranty z Asie. [Zdroj: radiodixie.cz] (Kaufman)

Súvisiace novinky

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (viac)

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

Nová Zjizvená tvář má režiséra?

11.08.2016

Ve Zjizvené tváři z roku 1932 sledoval Howard Hawks vzestup a pád irského gangstera Tonyho Camonteho. Ve Zjizvené tváři z roku 1983 sledoval Brian de Palma vzestup a pád kubánského gangstera Tonyho… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

Mizerové se vrátí. A to hned dvakrát.

06.08.2015

Studio Sony oznámilo data premiér pro mnoho svých nadcházejících titulů. Určitě je potřeba zmínit novou verzi Sedmi statečných (23. září 2016), adaptaci Kingovy Temné věže (13. ledna 2017) nebo… (viac)

Reklama

Reklama