Reklama

Reklama

Tajné životy

(seriál)
  • Česko Tajné životy (viac)
Trailer 2
Slovensko, (2014–2017)

Hudba:

Jan Maxián

Hrajú:

Zuzana Mauréry, Szidi Tobias, Judita Hansman, Anna Šišková, Gabriela Marcinková, Vanessa Šarköziová, Ondřej Daniš, Vladimír Jedľovský, Vladimír Kobielský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(26)

Obsahy(1)

Televízny seriál Tajné životy hovorí o tajomstvách skrývaných za múrmi domovov, vine a nevine, nádejach a druhých šanciach žien i mužov, ktorí hľadajú nové začiatky v živote za pomoci pracovníkov azylového domu  Druhá šanca. Eva (40) je obetavá riaditeľka azylového domu pre ženy a deti v núdzi, ktorá zvádza boj medzi prílišným nasadením v práci a nepochopením vlastnej rodiny, ktorá sa jej v dôsledku zanedbávania rozpadáva. Azylový dom vedie s verným kolegom Martinom (30), ku ktorému ju púta viac než len profesionálny vzťah. Keď do azylového domu príde psychicky týraná Linda (27), nielenže skomplikuje vzťah medzi Evou a Martinom, ale svojou prítomnosťou aj ohrozí samotnú existenciu azylového domu. V dome sa stretáva s tromi veľmi odlišnými ženami: fyzicky týranou Máriou (55), Rómkou s nebezpečným tajomstvom Džesikou (19) a citovo vyprahnutou učiteľkou Táňou (45). Všetky štyri ženy tu budú musieť za pomoci Evy a personálu azylového domu, ale aj za pomoci jedna druhej, odhaliť temné tajomstvá, prekonať staré traumy a uchopiť svoje druhé šance na šťastnejší život. (STV)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (51)

katmandzoo 

všetky recenzie používateľa

Seriálov s hlbšou myšlienkou prevyšujúcou trápny a nezmyselný pokus pobaviť, v posledných rokoch v podmienkach slovenskej kinematografie, veru veľa nevzniklo. Tajné životy sú však svetlou výnimkou. Téma, o ktorej seriál pojednáva, je veľmi aktuálna a je dôležité o nej neustále hovoriť. Obete domáceho násilia si totiž vo väčšine prípadov nevedia rady a možno ani netušia, že aj pre nich sú tu v najkrajnejších prípadoch miesta, kde im ľudia dokážu pomôcť postaviť sa opätovne na vlastné nohy. Veľmi kvitujem, že sa tvorcovia rozhodli spracovať túto problematiku. Podarilo sa im to na výbornú. Dialógy a problémy hlavných hrdiniek sú totiž veľmi autentické a vierohodné. Na vážnosti im pridávajú aj skvelé výkony hercov, o ktorých kvalite ani netreba ďalej písať. Tajné životy preto odporúčam všetkými desiatimi a dúfam, že seriálov podobného druhu bude na Slovensku v budúcnosti pribúdať čoraz viac. 5/5 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Jeden z kvalitnejších seriálových počinov na slovenských obrazovkách s výbornou témou, no postupne nachytal muchy a tie sa objavovali hlavne v druhej sérii. Tému týrania žien treba zviditeľňovať a v tomto ohľade treba seriál pochváliť. Na druhej strane som zo seriálu nadobudol pocit, že tým ženám je lepšie byť doma týrané než žiť v azyláku. Nie pre podmienky, ale pre samotné osadenstvo. Čo ženská to mrcha, až človek sa normálne zamýšľal, či si to týranie aj nezaslúžila, keď je taká pizda. Tých nesympatických ženských postáv tu bolo príliš veľa. Jedna totálna špina, druhá ešte väčšia, že i vraždiť kľudne bude, ďalšia alkoholička, jednoducho skvost za skvostom. Seriál má veľmi dobré zápletky, hlavne v prvej sérii. Človeka určite zaujal a chcel pozerať ďalej. No niektoré riešenia neboli celkom po chuti a v podstate som sa len dozvedel, že svet ovládajú mocní muži s peniazmi, štát na azylové domy serie a čo je najhoršie - seriál nedal šancu ženám veriť, že je šanca na zmenu. Každý príbeh sa uzatvoril v podstate nie dobre až zle. No a v druhej sérii už nastúpili progresívne prvky, že najlepšie sa má tá, ktorá je lesba a tak som rád, že to vlastne rýchlo skončilo. Herecky: Vanessa Šarköziová bez hereckých kvalít a chvalabohu, že jej nikdy už nikde nedali rolu. Bola tu len z čistého rodinkárstva. ()

Reklama

sigi2 

všetky recenzie používateľa

Alkoholizmus, týranie žien, anorexia, nevera a jej dopady na rodinu, predsudky, existenčné problémy neziskových organizácií, workoholizmus, nezvládanie výchovy, ... Tak veľa otvorených okien, až ma zaujíma, či ich tvorcovia stihnú všetky pozatvárať. Čo naozaj oceňujem, sú veľmi dobre napísané postavy - na seriál z tunajších luhov a hájov to čakal málokto. Kvalitná televízna práca. ()

Hrabovo 

všetky recenzie používateľa

Stokrát ohrané, tentokrát netvořivě a nezajímavě: v sociálních službách málo platí, nadšení workoholici mají krachující rodiny, týrané manželky jsou nepoučitelné atd. Všechny "dějové zvraty" jsou zoufale předvídatelné a my už vždy víme, co bude následovat o chvíli dále (scénáristi nás podceňují a "překvapení" prodlužují, čímž je děj ještě nudnější...Mauréry mám ráda, ale její věk prozrazující pytlíky pod očima zpochybňují o mnoho mladšího manžela i obtloustlého mladého milence, o kterého se ženské téměř perou, dala bych si větší práci s castingem...Aspoň že Marcinková je tak krásná! Proč se vůbec dívám? Abych slyšela slovenštinu a podívala se zase na Bratislavu... ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tajné životy jsou určitě tím nejlepším, co jsem zo Slovenska zahlédl. Téma má vysloveně kde čerpat, ale zpracování je tak nějak průměrné a obyčejné. Asi jako mnohdy život samotný. Tím ale netvrdím, že je všechno špatné, to určitě ne, jen mi chvíli trvalo, než jsem si na ty postavičky zvykl. Asi jako v normálním životě. Tudíž si myslím, že největší deviza tohoto seriálu je zároveň i jeho nevýhodou. A to se mi u seriálů zase tak často nestává... ()

Galéria (217)

Zaujímavosti (6)

  • Každá epizóda druhej série končila oznámením o bezplatnej linke pre ženy zažívajúce násilie. (fugyx)
  • Postavu kolíznej opatrovateľky stvárnila Emília Lörinczová, v rovnakej úlohe účinkuje aj v Súdnej sieni (2008). (fugyx)
  • Tajné životy vznikali 82 dní. (zdroj: telkac.zoznam.sk) (tommy187)

Reklama

Reklama