Reklama

Reklama

Pán Church: Najlepší priateľ

  • Česko Pan Church (viac)
Trailer 1

Píše sa rok 1971 a dospievajúca Charlie (Britt Robertson) žije so svojou matkou Mariou (Natascha McElhone) v Los Angeles. Jedného dňa sa prebudí a zistí, že v kuchyni ich domu je cudzí muž – černoch – a varí raňajky. Matka jej povie, že je to pán Church (Eddie Murphy), a od tejto chvíle bude ich kuchár. Charlie sa prítomnosť cudzieho človeka najskôr nepáči, postupne však prichádza na chuť nielen jeho kuchárskym výtvorom, ale začne oceňovať aj jeho záujem a starostlivosť. Pán Church pre ňu napríklad objaví knihy a rozkoš z čítania. Charlie netuší, že pána Churcha im v závete odkázal bohatý bývalý milenec jej matky, a to na 6 mesiacov, pretože to je predpokladaná doba jej dožitia, Marie má totiž rakovinu. Marie ale žije ešte celých 6 rokov a medzitým sa z pána Churcha stane nenahraditeľný člen rodiny... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (186)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Henry Joseph Church je kuchárom, ktorého by chcel mať každý vo svojej domácnosti. On totiž nie je len tak nejakým obyčajným človekom, ale osobou, ktorá napriek tomu, že po dodržaní sľubu môže zavrieť dvere za jednou životnou etapou, urobí omnoho viac, ako sa zaviazala. Keď je "Mr. Church" jedným zo svojich známych požiadaný, aby sa po dobu šiestich mesiacov postaral o jeho ťažko chorú, umierajúcu ženu Marie, a dospievajúcu dcéru Charlie, pričom následne po dodržaní svojej úlohy bude dostávať doživotnú rentu, všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o "beh na krátku trať". Lenže život je niekedy napriek ťažkým životným skúsenostiam natoľko krásne komplikovaný, že cesta ku šťastiu môže byť v mnohým prípadoch omnoho kľukatejšia, ako by si jeden myslel. Tak neuveriteľne obyčajný film, až mi neostáva nič iné ako skonštatovať, že v sebe nosí tie najväčšie posolstvo. Kto by to bol povedal, že raz uvidím snímok s Eddie Murphym, ktorý ma dojme. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Krásný a milý film o laskavosti. Eddie Murphy vypadá, že ani trochu nezestárnul, ale hlavně dokazuje, že je skvělým hercem a je škoda, že se své nejlepší roky plácal v průměrných komediích. Vaření, hudba, doba a přátelství hlavních hrdinů, všechno fungovalo. Mě se to líbilo a takových filmů by to chtělo víc. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak malokedy sa vidi, zeby reziser koncil peckou, len ked si zoberiem takeho Richarda Donnera, ten koncil dost biedne, no a Bruce Beresford /Dvoji Obvineni, Kontakt/ natocil asi najlepsi film. O Eddie Murphym, ktory zrejme skoncoval so Zamilovanymi profesormi a podobnymi "nadherami" a tuna bud vari, alebo pecie, alebo maluje, alebo okopava zahradu alebo hra na chudobny nastroj. Este by som pridal par cinnosti, a to napriklad prechadzky po meste alebo cyklistika alebo beh atd. Dlho som si myslel, ze je s Murphym /Beverly Hills Cop 1 - 3, Zamilovany Profesor/ koniec a ze uz asi nic nenatoci. Tuna sa ale pochlapil, humor je verbalny aj neverbalny, Britt Robertson /Zeme Zitrka/ hrala na urovni a vlastne vsetci herci su tu super. Dialogy su normalne obycajne - take dialogy prevazuju stale, a tak to mam vo filmoch rad. Herecke vykony na urovni, Murphy bol vzdy rozporuplnym a kontroverznym hercom, hrat vie, ale casto ma podivny vyber filmov. Takze toto je pre mna jeden z najlepsich filmov roka 2016, ne komixarny Dedpul, Kapitan Banglades ci Amerika ci jaxa volal, ba ani Zutropolis ani precenovany Andel Pane 2. 95 % ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

Po prvních deseti minutách filmu jsem se rozhodl na chvíli vypnout cynickou část své osobnosti a v klidu jsem si užil pohodový snímek, u kterého jsem si několikrát vzpomněl na Řidiče slečny Daisy. Bylo to poprvé, kdy jsem viděl Eddieho Murphyho ve vážné roli, ve které se se nijak nepitvořil, takže jsem ho za tento film skoro začal mít rád. Nevím, jak je to možné, ale v tomto týdnu jsem viděl Britt Robertson už ve třetí roli, mám tu trochu přeBrittováno:-D. Mr. Church patří k těm uvěřitelným filmům, jasně, byla tam hra na city, ale tvůrcům se naštěstí nepodařilo upadnout do tradičního patosu a udrželi ho v civilní a lidské rovině, čímž mě nemálo potěšili. Tohle byl dobrý film. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Takovou porci civilního herectví jsem od Eddieho skutečně nečekal. Ze všeho nejvíc se mně však líbil ten jazzový hudební podkres v půlce filmu on byl tak hezky nenápadny a nevtíravý a přitom nádherně dělal atmosféru i příběh. Film samotný byl hodně o citech na můj vkus až moc, ale na slušivý tři to má v pohodě. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)
  • S výrobným rozpočtom vo výške 8 miliónov amerických dolárov ide o najlacnejší film Murphyho kariéry. (Scraffy)

Reklama

Reklama