Reklama

Reklama

Pán Church: Najlepší priateľ

  • Česko Pan Church (viac)
Trailer 1

Píše sa rok 1971 a dospievajúca Charlie (Britt Robertson) žije so svojou matkou Mariou (Natascha McElhone) v Los Angeles. Jedného dňa sa prebudí a zistí, že v kuchyni ich domu je cudzí muž – černoch – a varí raňajky. Matka jej povie, že je to pán Church (Eddie Murphy), a od tejto chvíle bude ich kuchár. Charlie sa prítomnosť cudzieho človeka najskôr nepáči, postupne však prichádza na chuť nielen jeho kuchárskym výtvorom, ale začne oceňovať aj jeho záujem a starostlivosť. Pán Church pre ňu napríklad objaví knihy a rozkoš z čítania. Charlie netuší, že pána Churcha im v závete odkázal bohatý bývalý milenec jej matky, a to na 6 mesiacov, pretože to je predpokladaná doba jej dožitia, Marie má totiž rakovinu. Marie ale žije ešte celých 6 rokov a medzitým sa z pána Churcha stane nenahraditeľný člen rodiny... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (187)

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Poněkud netradičně byl Eddie MÁRFY obsazen do seriózní role a nedařilo se mu vůbec zle. Film se pomalu vleče ke vkusnému konci a současně neinvazivně divákovi vsugeruje, že lidská dobrota je prostě nad všechno zlato světa. Jediným otravným aspektem snímku je dcera, jejíž vtíravost nezná mezí. Té holce říci, ať na ta rozpálená kamna nešahá, tak na ně jistojistě šáhne a následně propukne v pláč. 73% ()

Nach 

všetky recenzie používateľa

Eddie Murphy byl vždy spíše představitel komediálních, než vážných rolí. Proto mě o to pozitivněji překvapilo, že i tato dramatická rovina mu není cizí. Ano, nebude to herec, který by za své výkony dostal Oscara, nicméně v Mr. Church hraje tak excelentně, jak jen může. Samotný scénář tohoto filmu je nicméně natolik dobrý, že jiný herec v roli Churche by si toho Oscara klidně mohl odnést. To není kritika na Murphyho, protože si za tento snímek zaslouží jen chválu. Všechno, co zde uvidíte je jako život sám. Stejně prostý a stejně dramatický. Místy mi šly slzy do očí a místy jsem se upřímně smál a radoval spolu s hlavní postavou. A přesně takovýto filmy mi tolik chybí. Pro takovéhle snímky mám rád filmařinu. A tento je navíc skutečně povedený a.... melancholický. Bruce Beresfordovi zvedám velký palec nahoru, stejně jako autorce scénáře Susan McMartin. A všem milovníkům dramatů ho doporučuji. 80% ()

Reklama

Borrtex 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch filmů, u něhož tak úplně žádná specifická dovednost z filmařského řemesla příliš nevyniká. To, co zde ale vyniká perfektně je příběh a kompozice hlavní postavy. Mr. Church je úžasně stvořená osoba plná pokory, talentu a rodinné lásky. Eddie v jeho roli naprosto dokonalý. Scénář přirozeně ze života. Má oblíbená Britt opět výborná. Super pohodový film, který vás donutí se zamyslet nad sebou samým a nad tím, jak se občas chováme, jaké máme priority, a jak moc více bychom měli být vděčni za to, co mnohdy mylně považujeme za samozřejmost, za rodinu. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Henry Joseph Church je kuchárom, ktorého by chcel mať každý vo svojej domácnosti. On totiž nie je len tak nejakým obyčajným človekom, ale osobou, ktorá napriek tomu, že po dodržaní sľubu môže zavrieť dvere za jednou životnou etapou, urobí omnoho viac, ako sa zaviazala. Keď je "Mr. Church" jedným zo svojich známych požiadaný, aby sa po dobu šiestich mesiacov postaral o jeho ťažko chorú, umierajúcu ženu Marie, a dospievajúcu dcéru Charlie, pričom následne po dodržaní svojej úlohy bude dostávať doživotnú rentu, všetko nasvedčuje tomu, že pôjde o "beh na krátku trať". Lenže život je niekedy napriek ťažkým životným skúsenostiam natoľko krásne komplikovaný, že cesta ku šťastiu môže byť v mnohým prípadoch omnoho kľukatejšia, ako by si jeden myslel. Tak neuveriteľne obyčajný film, až mi neostáva nič iné ako skonštatovať, že v sebe nosí tie najväčšie posolstvo. Kto by to bol povedal, že raz uvidím snímok s Eddie Murphym, ktorý ma dojme. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Taký light filmík s príjemnou atmosférou, kde je každý ku každému milý a dobrý. Osobne som čakal na záver nejakú pointu väčších rozmerov, keď sa Mr. Church po celé tie roky správal tak tajomne. Napokon to jeho tajomstvo bolo v podstate dosť neutrálne, a tak netuším, prečo svoje súkromie tak skrýval - hoci ako umelý udržiavač napätia príbehu to bol asi dobrý nápad. Eddie Murphy ma po dlhej dobe bavil (ak teda nerátam jeho Donkey kariéru v Shrekovi). Postavy filmu sa mi veľmi páčili, len škoda, že dejová línia nebola viac turbolentná, pretože tu si to mnohé situácie priam vyžadovali. Takže aj celkový pocit z tohto filmu bol u mňa skôr neutrálny, teda 3*. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (4)

  • Britt Robertson hrá 15 ročnú Charlotte, už v dobe natáčania bola herečka o 11 rokov staršia. (belinko)
  • Film je založený na poviedke "The Cook Who Came To Live With Us," ktorú McMartinová napísala v roku 2011. (Scraffy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené