Reklama

Reklama

Agatha Christie: Slečna Marpleová - Season 2 (2006) (séria)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizóda)
  • Česko Sittafordská záhada (viac)

Obsahy(1)

Kto vystrieda 76-ročného pána Churchila vo funkcii predsedu konzervatívnej strany? Horúcim kandidátom je kapitán Trevelyan, člen parlamentu za Exhampton. Väčšinu času trávi vo svojom dome v Sittaforde, v spoločnosti priateľov. Vonku husto sneží a tak aj teraz sa pred treskúcou zimou všetci priatelia uchýlili do spoločenskej miestnosti, aby sa zúčastnili na seansi vyvolávania duchov. O to väčšie je zdesenie prítomných pánov, keď neznámy hlas predpovedá pánovi Trevelyanovi o niekoško hodín smrť. Skutočné zdesenie však nastáva až vo chvíli, keď sa predpoveď naplní. To už je však práca pre slečnu Marpleovú... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (41)

liberita 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tento diel oproti mnohým ďalším výrazne pokrivkáva, nielen preto, že je na hony vzdialený svojej predlohe , ale aj pre svoje postavy, z ktorých žiadna príliš neoslňuje sympatiami. Dej je pomerne jednotvárny a nepríliš zaujímavý a dostáva snímku do situácie, z ktorej ju nezachráni ani Timothy "Bond" Dalton. Je to naozaj dosť slabé spracovanie a celé vám vyfučí z hlavy skôr, než sa začnú záverečné titulky. ()

elizabeth_ba 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spolu s Mrtvolou v knihovně asi nejhorší z dosavadních dílů (jsem v jejich polovině), který jsem viděla. A to "Body in the library" aspoň mělo zajímavý závěr, i když jinak nudilo naprosto stejně, citelně znát byla absence nějakého hezkého a sympatického chlapa (ne, Timothy Dalton se mi opravdu nelíbí, už od doby, kdy si "střihnul" Caesara v Kleopatře) a cokoliv dalšího bych napsala by byl spoiler. Snad jen, že knihu jsem nečetla, a tak nemám s čím porovnávat, ale ani tak mě to vůbec nenadchlo... ()

Reklama

maoc 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Slabší než obvykle: překombinovaná zápletka, moc náhod naráz, nelogické chování lidí. A to, zda to má nebo nemá s předlohou něco společného je mi jedno. Přesto nadprůměrná televizní zábava. Tohle by totiž u nás nikdo nezvládl natočit. Není to trochu ostuda? EDIT: Po druhém shlédnutí už mnohem lepší dojem. Celé to mělo šmrnc, překombinovanost mi přestala vadit, cítil jsem z toho, jakoby si vlastně tvůrci dělali trochu šprťouchlata sami ze sebe, postup vyprávění byl modernější než mnohé jiné Marplové, ale nebyl špatný. Velmi dobře jsem se bavil a odpočinul si. EDIT2: Po třetím shlédnutí opět ubírám. Kdyby v tomto dílu byly jinde obvyklé krásné exteriéry a interiéry, asi bych u 4 hvězd zůstal, ale Sittafordská záhada byla situována (díky předloze) převážně v ulepeném venkovském hotýlku a ponurém a studeném Sittaford House. Takže sorry, ale tentokrát jen za 3. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľká politická zápletka a nakoniec po dosť dlhom čakaní je z toho obyčajná malá vražda. Marpleová nič nevyšetruje, takmer ničoho sa nezúčastňuje a na konci vytiahne z rukáva celé riešenie. Vyzerá to zvláštne, ale aspoň to vyústenie dáva zmysel, je dávkované po vrstvách a pridal sa aj zvláštny mysteriózny záver, ktorý nech si každý vyloží po svojom. ()

evulienka3 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Samotnej slečny Marplovej síce v tomto diele nebolo veľa, iba keď na záver, len tak mimochodom, odhalila kto je vrah. Hneď od začiatku ma fascinovalo fantastické herecké obsadenie počínajúc skvelým Timothy Daltonom, cez môjho obľúbenca Jamesa Wilbyho až po Michaela Brandona a Jamesa Murraya. Príbeh veľmi zaujímavý, podtrhnutý výbornými hereckými výkonmi, v ktorom som sa ani chvíľočku nenudila a s napätím som čakala kto bude tým obávaným vrahom :-) V tomto prípade nemôžem inak ako dať 5 hviezd, bol to skutočne skvostný diel :-) !! ()

Galéria (111)

Reklama

Reklama