Reklama

Reklama

Slečna Marplová príde na návštevu k lady Tressilianovej do jej prímorskej vily. Jeden z hostí, advokát Mathew Treves, rozpráva o dieťati, ktoré kedysi spáchalo vraždu. Na druhý deň je Treves mŕtvy. Zdá sa, že zomrel na infarkt. A lady Tressilianovú zavraždili... Kto iný dokáže vyriešiť celý prípad - ako slečna Marplová? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (34)

blackJag 

všetky recenzie používateľa

Ech, to jsem si zase jednou naběhl. Nudná detektivka britského televizního střihu, která sice není tak obludně blbá jako ty německé (opora v románové předloze slovutné Agathy Christie má svou váhu), ale přesto je dost utahaná, neřku-li nudná. Neříkám, Geraldine McEwan je dobrá babka a její mimoděčný způsob řešení případů má svůj senilní půvab, další herce se podařilo sehnat také slušné (Sands, Burrowsová), ale celkově to chtělo zrychlit tempo a zkusit to trochu jinak natočit, protože je to pořád jedno a to samé, jak přes kopírák. 40% ()

necisty 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl, který s divákem mává a mává, až si nakonec myslí, že to vše odhalil mnohem dřív než samotná Slečna Marplová, ale to by to nebyla ona, aby nebyla vždy o krok na před. Stejně to bylo úplně jinak a i když jsme měli nápovědu v podobně vrozené vady, tak stejně všichni měli něco :). ... Tenis, golfová hůl, koule u krbu, rukavice od krve, zvonek u služebné, výtah mimo provoz, luk a šíp, krásná manželka. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ta stará všetečná dáma se rozhodla navštívit svou starou známou a hned se stala nějaká vražda. Člověk by si myslel, že je slečna Marplová přitahuje jako magnet. Já jsem nevědala, že umí také malovat. To byla pro mě novinka. Jak je u mě normální, tak jsem jako vraha tipovala někoho jiného, ale musím říct, že ten vrah to měl velmi chytře naplánované a jak všichni dobře víme, tak žádný zločin není dokonalý. Geraldine McEwan je jako slečna Marplova bezchybná. Vypadá křehce a mozek jí pracuje na plné obrátky. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najslabší diel v spojitosti so slečnou Marplovou. Krimi pointa mi prišla až príliš zamotaná a chaotická a jej odhalenie si vyžadovalo veľa na hlavu postavených detailov. Z tohto pohľadu mi finálne odhalenie páchateľa ako i jeho prevedenie vraždy prišlo skôr úsmevné ako prekvapivé. No na druhú stranu tento diel dýcha výbornou atmosférou všeobecného podozrievania, čo určite nebolo na zahodenie. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Tak za prvé, Columba znesiem. Je koncipovaný na logicko-nelogickom kontraste princípov, kedy v jednom slede pozorujeme vrtkavú hranu : vyšetrovateľ-podozrivý-obeť. V tejto oblasti kognitívnej periférie razom hľadáme, tŕpneme, objavujeme i fantazírujeme dôsledky udalostí a celoplošne mi to pôsobí akosi organicky elegantne. Zato v týchto francúzskych resp. britských vyšetrovačkách zápasím s určitými predsudkami. Myslím v konštruktívnom duchu. Celé tieto kvázi intelektuálne debaty a slovné hračky v tak závažných veciach, ktorými postavy čelia a ako na nich reagujú, mi prídu dosť cudzie, odťažité a nevierohodné. Nedokážem sa cez to preniesť a Marpleovský kľúč rozlúšťovania je toho jasným dôkazom. ()

Galéria (26)

Reklama

Reklama