Reklama

Reklama

Keď Thomas a jeho kamaráti dokázali uniknúť z vražedného labyrintu, dúfali, že sa opäť vrátia k svojim starým životom. Nemohli sa však viac mýliť. Miesto slobody ich čakal len postup do druhej fázy skúšok, ktoré pripravila organizácia Z.L.S.N. Pre Thomasa a jeho kamarátov tak behanie ani zďaleka nekončí. Ich ďalší útek ich zavedie na Spálenisko, najviac vysušenú časť planéty plnú nepredstaviteľných prekážok. Slnečné erupcie vysušili Zem na popol a premenili ju na púšť. Svetové vlády sa zrútili a s nimi aj právo. Rozpadajúcimi sa troskami miest teraz blúdia takzvaní ,,raplovia", ľudia pokrytí hnisajúcimi ranami, ktorých nákazlivý vírus dohnal za hranicu príčetnosti. Thomas a jeho priatelia musia rýchlo nájsť bezpečné útočisko a organizácia Z.L.S.N. sa stará hlavne o to, aby ich šance na prežitie boli minimálne. Oni sa však dokážu spojiť s bojovníkmi odporu, zasiahnuť vrchné velenie Z.L.S.N a odhaliť tak ďalšie šokujúce plány, ktoré si pre nich spoločnosť prichystala. Thomasa čaká tvrdá skúška ohňom. Skutočne sa niekde v jeho hlave skrýva tajomstvo, ktoré ich zachráni? (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (23)

Trailer 1

Recenzie (648)

Fr 

všetky recenzie používateľa

„NEVĚŘÍM, ŽE VYBRANÉ DĚTI OPOUŠTĚJÍ TOTO MÍSTO...“ /// Místo jebání se v labyrintu, skupina děcek putuje apokalypsou zničenou zemí (Zemí?). Hodně CGI a akce (herci zase tolik nestáli…), furt se zdrhá a vo dramatický situace není nouze. Nejde vo žádnou levnou sračku! Navíc sem překvapenej, že je to hodně hororová (ne strašidelná) a dobrodružná (napínavá? Ale jo…) podívaná. A JAKÝ MÁŠ PLÁN, CHLAPČE? Aha, takže pokračujeme příště! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Spáleniště: Zkouška“, kterou v roce 2010 napsal James Dashner, číst nebudu. 2.) Prostě zdrhám. 3.) Thx za titule „Jitoz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

hrona 

všetky recenzie používateľa

První díl Labyrintu je fajn, má napětí, grády, a ač je to teenagerskej filmek je dobře koukatelnej už i z hlediska origináního nápadu. Ale dvojka, to je úplně jiní liga, z dobré jedničky sice zůstali ty samé figury, ale to je bohužel vše. Tlachání a pobíhání hlavních figurek z místa A do místa B bez ladu a skladu, do toho jakýsi zmutovaní zombíci, z filmu dělají Walking dead pro náctileté, bez kapek krve, se špatným dialogem a zoufalým námětem, který je již omílán v každém druhém příběhu. Nemluvě o věčně upravených hlavních hercích. Hlavně aby hošani neztratili svou krásu a půvab. Hrůza děs a běs. Veliké zklamání. ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačný pokles oproti prvému filmu, a to už najmä plynie z dôvodov, že tu nie je absolútne nič originálne, čo by sme nevideli niekde inde. A tá halda klišé, ktorá sa do tohto filmu dostala ma skutočne štve. Doslova som vedel predpovedať každý jeden moment, každú scénku a všetko sa udialo presne tak, ako som si myslel, že to nakoniec bude. Úvod pritom vyzerá skutočne skvele a mal som pocit, že sa to bude uberať správnym smerom. No v momente ako uplynie prvá asi polhodina filmu, tak tu máme ukážku sveta z filmu I Am Legend, uvidíme zombíkov z púšte ako v Resident Evil: Extinction a čo sa týka postáv, tak sú proste vystrihnuté zo všetkých tínedžerských fantasy, ktoré už neprinášajú absolútne nič nové. A postavy, ktoré by si zaslúžili viac času, film sa im venuje podľa mňa len veľmi okrajovo. Nefunguje to ako film sám o sebe, nie je to podľa mňa dobré pokračovanie, a hlavne mám z filmu pocit, že narozdiel od prvého je tentokrát absolútne bez nejakého originálneho nápadu, ktorý by ho dokázal urobiť zaujímavým. Knihy som nečítal, takže film hodnotím len ako samostatné dielo, no nemyslím si, že by som mal po tomto nejako extra chuť vidieť The Maze Runner: The Death Cure Hodnotenie: D+ ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Sakra, nabídněte někdo v Hollywoodu Ballovi hranou adaptaci Last of Us! A hned! Už tady se jí totiž tento čím dál schopnější rejža v některých scénách až nečekaně přibližuje a vlastně i tak trochu vykrádá. I přesto to ale funguje skvěle. Nečekanou jednohubku z jedničky tak díky svižnému pojetí, v němž se pořád něco děje a střídá se tu jeden povědomý ksicht za druhým, povýšil ještě na vyšší úroveň a servíruje špičkový teen popcorn, v něhož se divák prostě nenudí. Postavy jsou sympatické, příběh mě pořád zajímá a celé to vypadá asi třikrát dráž, než to ve skutečnosti stálo. Jen ta stopáž mohla být o závěrečných 20 minut kratší. Kdyby ale takhle vypadaly všechny young-adult adaptace, vůbec bych se nezlobil. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ten chalan je fakt bystrý. To je mozog celej operácie?“ O dosť slabšie, než jednotka. Na tej sa mi páčili kulisy tajuplného, gigantického labyrintu, jeho desivých obyvateľov, fajn kasting a v neposlednom rade zamotaný scenár s množstvom otázok. Bohužiaľ, akonáhle sa na ne v jednotke a v dvojke začalo odpovedať, išla podstatná časť dovtedy pôsobivej atmosféry dočerta a zostala tínedžerská limonáda. Dvojka je síce pokračovaním Labyrintu, ale o žiadny labyrint v nej nejde (!). Ani "nové" kulisy zničeného sveta síce nie sú na zahodenie, ale zombies (alebo čo to je) sú stvárnené dosť nezaujímavo. Navyše, stopáž oproti jednotke brutálne napučala, čo je škoda, pretože ten scenár na vyše dvojhodinovú dĺžku proste nemá. Mladí herci sú stále relatívne sympatickí, ale mnohí z nich už nemajú taký veľký priestor, ako v jednotke a skôr, než plnohodnotné postavy, pripomínajú figúrky na šachovnici. Podľa pravidiel dvojok sa objavujú nové záhady, nové lokácie a nové postavy (mňa potešil spoľahlivý miláčik Barry Pepper), ale skrátka všetko z toho mi príde o minimálne 20% slabšie, ako v prvej časti. K tomu nejaké to vykrádanie (Bayovho Ostrova, Romerovej Krajiny mŕtvych...) a otvorený koniec. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (14)

  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 13 000 pracovných miest. (Laslo)
  • Jorge (Giancarlo Esposito) používá ve filmu i v knižní předloze obecné oslovení „hermano" (španělsky: bratr). Stejný herec si zahrál také v seriálu Perníkový táta (od r. 2008) postavu Gustava Fringa, který vlastní síť rychlého občerstvení Los Pollos Hermanos, v překladu Kuřecí bratři. (pajik)

Súvisiace novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (viac)

Reklama

Reklama