Reklama

Reklama

Ninja Korytnačky 2

  • Česko Želvy Ninja 2 (viac)
Trailer 6

Nepriateľ korytnačiek číslo jeden, krutý Asiat prezývaný Trhač, práve zdrhol z vezenia, kde mal dosť času na to, aby vymyslel plán, ktorým by so zelenými mutantmi zrovnal skóre (práve oni sa veľkou mierou podieľali na jeho zatknutí). Kvôli jeho realizácii sa spoja so šialeným vedcom Baxterem Stockmanem, ktorý vyvinul špeciálny mutagén schopný premeniť človeka na zviera. Prvými dvoma pokusnými králikmi sa stanú Bebop a Rocksteady. Predtým boli dvomi ošklivými chlapmi, teraz sú z nich ohavný kanec a škaredý nosorožec. Obaja sa samozrejme okamžite pustia po stope korytnačiek, ktoré im idú naproti, pretože: „Keď môže tá látka premeniť ľudí na zvieratá, prečo by nemohla zvieratá premeniť na ľudí?" Čoskoro ale majú korytnačky úplne iné starosti, pretože do zástupu nepriateľov sa pridá zástupca veľmi naštvanej mimozemskej civilizácie, ktorý si hovorí Krang. V boji proti zlu sa na stranu zelených korytnačiek postaví aj osvedčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, ktorý to s hokejkou a pukem vie. Na rozdiel od hokejistov Casey netriafa do bránky, ale do ľudí. Bude to bitka, akú svet nevidel. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (16)

Trailer 6

Recenzie (340)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek veľkým výhradám patrím k tým pár spokojným divákom jednotky. TMNT2 však prekvapí výrazne inou atmosférou. To čo v prvom filme nefungovalo sa zmenilo k lepšiemu a to čo fungovalo sa bohužiaľ zmenilo takisto.Aj napriek svojej nablblosti tu je prekvapivo veľký rozsah. Titulní hrdinovia nemajú tak veľký priestor ako naposledy a čas je férovo delený medzi množstvo postáv. Inšpirácia nolanovou trilógiou je očividná. Samozrejme všetko v menej ambicióznom kabáte a s výrazne nižšou kvalitou. Dvojka je objektívne omnoho lepším filmom než jeho predchodca. Svojim uchopením však môže množstvo divákov zmiasť a tých pár fanúšikov prvého dielu dokonca nepríjemne sklamať. Pre ostatných tu ostane aspoň fajn letný blockbuster pokúšajúci sa vyžehliť škodu, ktorá bola na značke necitlivým prístupom pred dvomi rokmi napáchaná. A väčšinou sa mu to darí veľmi slušne. 7/10 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Vyrastal som na TMHT komiksoch, kreslených seriáloch, filmoch, samolepkových albumoch a plagátoch, ktorými som mal polepenú steny, takže ako jednotka, tak dvojka sa mi páčili a obe takmer na 4*. Takmer. A nie, nehanbím sa za to. Naopak, trocha som ľutoval, že som si ich nechal ujsť v kine, lebo oba diely sú miestami dosť „veľké“ a dejú sa v nich veci, ktoré je škoda vidieť len na malej televíznej obrazovke. Po scenáristickej stránke je dvojka samozrejme rovnaká (ak nie ešte väčšia) blbosť, ako minule a všetky tie prúsery ani nemá zmysel riešiť (Krang má mega-technológie a žije v tele ohromujúceho robota, ale nemá ani jedného vojaka?), ale komu sa páčila jednotka, bude sa mu páčiť aj dvojka. Plusom je príchod kultových postáv a vecí, ktoré chýbali v prvej časti (Technodrom, Casey Jones, Bebop, Rocksteady a Krang). ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Želvy jsou pro mne pouze strávitelná jednohubka, ale vadí mi, že je to příliš infantilně provedené, zde bych ocenil tvrdé rko a temnější atmosféru. Megan Fox je stále prvotřídní kočkou, Akce je spíš průměrná, ale alespoň přehledně a zábavně natočená. Film utíká rychle, ale věková hranice je bohužel kolem 13-17 let. Rocksteady a Bepob byli správně ujetí, což je největším plusem filmu. 65% ()

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Jak píše Lefty, bohužel se želvám nepovedlo udělat zajímavý příběh. A přítom tolik dílů by se dalo natočit jako celovečerák úplně v pohodě. Navíc trhač zde působí dost zvláštně. Ten přísnej záporák je fuč. Jenže jsou to furt želvaci. Naší hrdinové z dětství. Sice větší, trochu jinak, ale furt oni. Takže ty slabé 4 prostě dát musím. 70 procent. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Stále platí, že CGI verzia je najlepšia možnosť, v akej môžu v dnešnej dobe fungovať, ale česť klasickému animáku. Najlepším prírastkom je duo Beebop-Rocksteady, sú správnym obohatením akcie a predstavujú pár old-school magorov, ktorí navyše dostali trefné mutácie (nosorožec a prasiak). Hocikedy sú na scéne a spustia priblblé hlášky, o zábavu je postarané. Taká dvojica magorov sa hľadá ťažko, no civilná i zmutovaná forma im pristane, správanie je uletené, aj ich nasadenie do akcie. Samotná akcia má v jednotke tri silné scény na prekonanie - ale dvojka sa im nepriblíži. Čo je škoda a dôvod pre výsledné hodnotenie. Akčné sekvencie sú zručne pripravené, ale chýba im dravšia kamera, lepší strih a niečo osobité. Réžia Davea Greena síce drží film pokope, ale nedáva mu šancu hlbšie zaryť sa do pamäte a vyznieť. Tvorcovia sa jej zhostili, nasadili silné devízy, ale vymaniť sa z tieňa jednotky je ťažké. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (9)

  • Auto, ve kterém jezdí Casey Jones (Stephen Amell), je 2016 Dodge Challanger Hellcat. (Karn)
  • Cameo scénu, čoby roznášač pizze, si vo filme strihol tvorca Ninja korytnačiek Kevin Eastman. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama