Reklama

Reklama

A zítra potáhnete do pekla

  • Taliansko Dalle Ardenne all'inferno (viac)

Holandsko, jar roku 1945. Dve armády stoja oproti sebe v záverečnej konfrontácii druhej svetovej vojny. Na jednej strane stoja mocné sily Spojencov, na strane druhej všetko, čo zostalo Tretej ríši. Schyľuje sa k jednej z rozhodujúcich bitiek ozbrojeného konfliktu; k bitke v Ardenách. (bjjoba)

Recenzie (3)

curil 

všetky recenzie používateľa

Válečný film přibližuje jednu z posledních rozhodujících fází druhé světové války v období prosince 1944 a ledna 1945, kdy šlo o poslední pokus o zvrácení průběhu války. Operace pod kódovým označením Stráž na Rýně byla odražena spojeneckými vojsky za cenu velkých ztrát. Koprodukční film je natočen za účasti známých evropských herců (např. Celi, Dawson, Constantin, Monod, Schneider, Ireland - US, a dalších). V bitvě v Ardenách bojovaly elitní německé divize, ale také začínající a nezkušení vojáci. Příběh přibližuje přípravu německé armády na ofenzivu v Ardenách a následně i průběh celé bitvy. ()

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Film sa odohráva na konci druhej svetovej vojny v Holandsku. Zo zajateckého tábora v blízkosti Amsterdamu utiekli traja Američania s pomocou domáceho odboja. Medzi nimi je aj špecialista na trezory s príznačnou prezývkou Sezam. Partizáni ich poveria ťažkou úlohou. S pomocou manželky generála Wehrmachtu majú získať z trezoru nacistov diamanty a tajné plány V2. Velitelia Wehrmachtu ale aj SS hľadajú cesty k ukončeniu vzájomného krvi prelievania v dohode s miestnymi partizánmi. Nie všetci Nemci sú ale rovnakého zmýšľania. (Ten obsah od bijoba je úplne scestný, bitka v Ardenach 12.1944 až 1.1945) ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

WWII je dnes uz folklor, vznikli stovky filmov ako tento, tisicky knih boli napisane /kvalitna literatura/ a snad 2 miliony clankov. Kazdopadne Alberto De Martino sa tu ukzala aspon ako rezisersky rutiner. Boje su zobrazene dobre. 74 % ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené