Reklama

Reklama

Také sú pravidlá

(festivalový názov)
  • Česko Taková jsou pravidla (festivalový názov) (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Päťdesiatnik Ivo pracuje ako vodič autobusu. Jeho manželka Maja sa stará o domácnosť. Syna Tomica čakajú maturity. Rodina si žije spokojným, obyčajným a nevýstredným životom. Mierumilovný a tichý Ivo je poctivý občan, ktorý má napriek svojmu jednoduchému životu silné morálne zásady. Jedného dňa sa Tomica vráti domov úplne dobitý. Po návšteve pohotovosti ich posielajú domov a chlapec v noci kolabuje. Zdá sa, že zranenia sú omnoho vážnejšie, než lekár predpokladal. Vydesení rodičia sa obracajú na políciu, no pomoci sa nedočkajú. Kúsok po kúsku stráca Ivo vieru v ideu právneho štátu. Zisťuje, že ideál spoločnosti postavenej na určitých princípoch, v ktorý veril, nefunguje. Hnaný potrebou konať sa vydáva hľadať chlapca, ktorý jeho synovi tak veľmi ublížil. (IFF Bratislava)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (5)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Veľké prekvapenie. Sviličić stavia na jednoduchom príbehu o jednej rodine a jednej tragédii. Emočná vyprázdnenosť je podfarbená kamennými pohľadmi prekypujúcimi silnými emóciami. Režisér netlačí na pílu, nesnaží sa nás zaangažovať ani emočne odzbrojiť. Len poukázať na silu a jednoduchosť vzťahov a vzájomných kauzalít. Manželia po hereckej stránke veľmi sugestívny hoci takmer nič nespravia. A to ako krásne režisér poukazuje na nefunkčnosť lekárstva a polície jednému vháňa adrenalín do žíl. Žijeme vo veľmi divnej dobe, kedy základné pravidlá ľudia nedodržiavajú. Všetko je to zdegenerované od inštitúcií čo majú pomáhať, chrániť a vzdelávať až po tých čo ich vedú a navštevujú. Keď otec prednesie pred tlačiacim sa davom nepríjemnej sestričke že jeho syn je mŕtvy, zasiahlo ma to veľmi. Podané decentne a bez pátosu. Na Chorvatský film veľmi príjemne a silné prekvapenie. ()

Reklama

dzira 

všetky recenzie používateľa

Úsporné až minimalistické drama. Ale velmi, velmi působivé.... Sviličić dokázal spolu s Hadžihafesbegovićem a Žalicovou vytěžit z minima maximum.... ()

Polda99 

všetky recenzie používateľa

Režisérovi se nejspíše podařilo přesně to, co chtěl a to ukázat stereotyp manželského páru, bohužel tento stereotyp nemá šanci zaujmout běžného diváka, který obzvlášť vzhledem k vážnému tématu čeká spíše silný emoční účinek, kterého se mu bohužel nedostává. ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

„…pokusy o nalezení pravdy a vykonání trestu rozehrávají jemnou psychologii“. Tak určitě. Plastičtější a emočně výživnější zpracování takového tématu by snad zvládli natočit i v brněnské pobočce České televize. (Spoiler!) Syn umře a zůstane to bez reakce. Jakékoliv emoce, či čehokoliv jiného. Klobouk dolů! O tom, že to měli tvůrci vymyšleno maximálně na patnáct minut, svědčí i to, že časosběrné záběry se vyrábějí tím, že máma kouká asi dvacetkrát na rentgen hlavy a táta někam pořád jede. Být to delší, sním nudou festival pass. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama