Reklama

Reklama

Život je život

  • Česko Život je život (viac)
Trailer 3
Česko, 2015, 92 min

Réžia:

Milan Cieslar

Scenár:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrajú:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, zasmušilý a prísny František (Ondřej Vetchý) by po boku svojich troch dcér rád videl schopných a úspešných mužov. Lenže všetky majú veľký „talent" nachádzať si pravý opak. Najstaršia dcéra sa musí aj so svojím neúspešným manželom nasťahovať späť k rodičom a v rámci možností sa ďalej snaží otehotnieť. Prostrednej dcérenke sa zas neomylne lepia na päty iba úplní exoti a mimoňovia. A najmladšia dcéra? Tá je zas milostne úspešná až príliš. Má šestnásť, je tehotná a nevie s kým. Navyše sa začína rúcať tradičná oáza a pevný bod manželskej dvojice – dovolenka. Každý rok sa jazdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snívať o mori. Potom sa v jej živote objaví bohémsky spisovateľ s ľahko samovražednými sklonmi, v tom Františkovom zas krásna kolegyňa so španielskými koreňmi (áno, je to ona, naša Kristína )... a začnú sa diať veci. Všetky malé príbehy dávajú dokopy jeden veľký a zábavný život so situáciami, ktoré pozná každý z nás.  Ibaže každý nevedie ešeě druhý a o dosť dobrodružnejší život ako neohrozený agent. František áno. (Bontonfilm SK)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Kristína Peláková bola v čase nakrúcania iba mesiac po absolvovaní autoškoly. Pri scéne, keď mala prudko vyštartovať v policajnom aute, jej nenápadne pomáhal spolujazdec Ondřej Vetchý – ona naštartovala, on zaradil rýchlosť. (Zdroj: Eurotelevízia) (krasomama)
  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Film vydělal 32 760 954 Kč a v kinech ho vidělo 258 274 diváků, což z něj dělá nejúspěšnější český film roku 2015. (Zdroj: Unie filmových distributorů). (Pedronaut)
  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)

Súvisiace novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (viac)

Reklama

Reklama