Reklama

Reklama

Max je perfektne vycvičený americký armádny pes, ktorého v Afganistane nasadili do prvej línie. Po tom, čo v akcii príde o svojho pána, príslušníka amerického námorníctva Kyla Wincotta, prežíva traumu a pošlú ho späť do Spojených štátov. Aj doma Max trpí veľkým stresom a nedokáže si k nikomu nájsť cestu. Všetko sa zmení, keď stretne Kyleovho dospievajúceho brata Justina. Ten sa ho ujme a spoločne prežijú vzrušujúce a nebezpečné dobrodružstvá pri pátraní, čo sa v skutočnosti stalo Kyleovi na fronte. A to je už dobrý základ pre budúce priateľstvo na život a na smrť. Zbližovanie však nebolo jednoduché. Justin spočiatku nemá záujem starať sa o bratovho utrápeného psa, pretože ho dusia vlastné problémy. Musí napríklad plniť očakávania a nároky, ktoré na neho kladie jeho otec. Maxa však prijme Justinova rodina, čím mu v skutočnosti zachráni život. Justin sa rozhodne zistiť, čo sa v skutočnosti stalo jeho bratovi na fronte, a prečo musel zomrieť. Na tejto misii je Max jeho jedinou oporou a šancou na úspech. Vďaka ukecanej Carmen, ktorá to so psami vie, si Justin začne svojho chlpatého spoločníka vážiť. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (69)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V trailery to trochu pôsobilo, ze sa film bude brat az prilis seriozne vdaka vojenskej tematike. Nastastie vysledok je klasicky detsky film o priatelstve medzi chlapcom a jeho psom. Vojenska tematika tu otravuje len v minimalnej miere niekolkymi patriotickymi scenami a v ruke s nimi je tu samozrejme aj par nabozenskych vyjavov. Ale to je u tychto vojensky zalozenych rodinach bezne, takze som si na to uz celkom zvykol. Najdôlezite je, ze ustredna zapletka o postupnom zblizovani chlapca a psa funguje perfektne. Kazdy jeden pohlad, ktory hadze ten pes je proste nadherny az som bol uplne na mäkko. Hlavny hrdina je trochu menej charizmaticky pretoze je dost uzavrety do seba, ale nastastie je okolo neho dost zaujimavych vedlajsich postav. Z nich je najlepsia postava chlacovho otca v podani Thomasa Hadena Churcha, ktory tu ma nadherny dojimavy rozhovor. Takisto technicka stranka je skvela a film ma dost svizne tempo, takze ani na chvilu nenudi. Dokonca aj suboje psov, ktorych som sa obaval su natocene dost neskodne az srandovne, takze ani pre precitlivelych psickarov to nepredstavuje ziadny problem. Vysledkom je skvely rodinny film plny tych najobohratejsich klise, ktore funguju na 100%. Nic viac, nic menej. Kto ocakava nieco serioznejsie, tak bude asi sklamany. 8/10. ()

panMartin 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínka na padlé syny a příběh o hrdinném psovi. Pro lidi s láskou pro hafany je to koukatelný. Jelikož jsem věrný pejskař, hodnotím o hvězdičku víc a pohled do psích očí mě vždycky dostane. Nebylo to zas tak zlý na rodinnou zábavu, ale tři hvězdy hlavně za toho nádhernýho psa. Naštěstí herci a pes jsou roztomilí a tak lehký nadprůměr sedí... ()

Reklama

Seti 

všetky recenzie používateľa

Kdyby se Max nepojímal jako rodinný film, tak by asi fungoval lépe. On koukatelný je i v této podobě, ale přeci jen skutečnost, že děti na kolech a pes prohánějí po lesích ozbrojené překupníky zbraní, se přijímá dost těžko. V závěru tudíž film připomíná komisaře Rexe na steroidech bez komisaře a jak děj graduje, tak se čím dál častěji neubráníte opovrhujícímu úsměvu. Největší devizou je pak bezpochyby samotný chlupáč, kterého jsem si oblíbil i já, a to mě domácí mazlíčci příliš nerajcujou. Pro příznivce psů a psovodůsamozřejmě povinnost. ()

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Upozorňuji předem, že pokud jste pejskaři, tak následující komentář raději nečtěte. Já proti psům nic nemám a nechci vás ranit (i když sám mám doma kocoura) ale tenhle neskutečnej uslzenej rodinnej škvár mě tak vytočil, že si nemůžu pomoct. Takže je to fuckt neuvěřitelně strhující dílo. Dozvíme se v něm, že USA mají kromě hrdinných můžu a žen ve zbroji i Big fucking hero marine Doga, který se svým páníčkem určitě hrdým émerickým vlastencem šíří mezi Arabáči principy demokracie a svobody a občas může i hryznout nějakýho toho Talibance do řiti. Bohužel páníček dostane co mu patří za to, že se sere kam nemá a chcípne. Pejsek je z toho v píči, ale ujme se ho správná uvědomělá rodina a to je začátkem nádherného vztahu... Pozorujete jak mi po tváři teče slza? No dobrý radši už nic. Budu si radši od rána do večera pouštět dokola Komisaře Rexe, který je aspoň odlehčený a i když v něm dojde na vážné téma jako úmrtí pána, tak je to podáno nenásilně a nepateticky. Tohle je jenom spotřební a za každou cenu dojemná hovadina pro celou rodinu. Ruce pryč.5% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Kiežby bol môj Lex tak vycvičený. Traumatizovaného psíka prepustia z armády a ani na dôchodku na americkom vidieku mu tí zlý ľudia proste nedajú pokoj. Musí behať s chalanmi čo robia downhill, zachraňovať všetkých členov rodiny, hľadať stopy, preplávať rieku a podobne. Myšlienka zaujímavá, len to prevedenie je príliš televízne s ťahom na emócie, ale pritom všetcia dobre vieme, ako to skončí. A aby sme boli rasovo korektní, keď tam nedáme negra, dáme tam aspoň mexikáncov. Do Markízi na sobotné dopoludnie ako stvorené. 2 z 5 ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Hlavného psieho hrdinu nehrá belgický ovčiak malinois, ako udávajú niektoré zdroje. Ide o kríženca plemien malinois a nemecký ovčiak. Tieto krížence sú často označované iba pojmom "cross" a sú často používané ozbrojenými zložkami v rôznych kútoch sveta, pretože vybrané jedince spájajú tie najlepšie vlastnosti oboch plemien. Hoci ide o krížencov, ich chov je riadne evidovaný. (Scar)
  • Postavu afghánského povstalce ztvárnil Walid Hakim, paradoxně bývalý americký mariňák. (oje)

Reklama

Reklama