Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladí Poliaci vnímajú svoje zapojenie do podzemného hnutia nielen ako vlasteneckú povinnosť, ale aj ako dobrodružstvo, príležitosť pochváliť sa pred svojimi rovesníkmi a zapôsobiť na dievčatá. Flirtujú, predvádzajú sa a robia plány počas odbojového cvičenia, a to všetko bez toho, aby si uvedomovali, že blížiace leto sa stane najťažšou skúškou ich života. A tak netušia, čo pre nich história pripravila. Poľské hnutia odporu a jeho Zemská armáda (Armia Krajowa) začali 1. augusta 1944 ozbrojené povstanie, ktoré malo oslobodiť Varšavu z područia nacistického Nemecka. Naši hrdinovia pod vedením charizmatického vodcu Kobry (Tomasz Schuchardt) vytvoria jeden z najodvážnejších oddielov povstania. Je medzi nimi aj Stefan  Zawadski (Józef Pawlowski), ktorý miluje ošetrovateľku Alu (Zofia Wichlaczová), ale zároveň cíti náklonnosť k spolubojovníčke Kame (Anna Próchniaková). Sú svedkami aj aktérmi situácií obetovania sa, hrdinstva, ale aj krutosti, zrady a vraždy. Učia sa láske a zistia, čo je to nenávisť. Dejiny im nachystali krutú a krvavú lekciu v dospievaní. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (294)

666teen 

všetky recenzie používateľa

Víte jak se dá z celkem vychytané válečné podívané zralé na poctivé čtyři hvězdy udělat podivné whatafak za bídné tři? Zeptejte se pana režiséra Komasa. Místo střelby do masa nasadí matrixovské zpomalováky, které se do rozjebané, obležené Varšavy roku 44 hodí asi jako Miloš na Hrad. Tyhle kraviny si příště strčte třeba do...klipu tej Farnej Ewy. ()

m.krudenc 

všetky recenzie používateľa

S tohoto filmu jsem trochu zklamán. Město 44 mohl být solidním válečným filmem. Měl všechny nezbytné ingredience, respektive všechny hlavní a velmi solidní výpravu. Poláci umí točit filmy a zejména se jim v poslední době daří házet na celuloid velké válečné momenty svého národa. Jsou patrioti a dávají to znát i ve filmech. V Polsku se také nenašel nikdo, kdo by protestoval s průjezdem americké kolony. To jen v Čechách se stále najdou bolševický sráči, kterým je líto, že na hradě není Dr. Husák, nebo rovnou Kléma. V tomhle jsme daleko, daleko za ni ma... Jenže ohledně tohoto filmu se věc až tak nepodařila...- Bohužel nám povstání tvůrci předložili odvyprávěné na osudech party mladých lidí , kteří si do povstání (ač za války) žili celkem spokojeným životem a prožívali první s planutí a lásku. Válečné hrůzy jsou zde šíleně vyobrazeny - déšť lidské krve a masa. Nejhorší byly umělecké scény - zpomalené létající nerealistické. ()

Reklama

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Obdivujem Poliakov, ako sa vedia vyrovnať s národnými dejinami. Točia úžasné filmy predovšetkým o holokauste, nakoniec najväčšia časť z neho sa odohrala práve na ich území. Ale tento film im nevyšiel podľa predstáv. Poznáme z histórie priebeh Varšavského povstania a jeho neslávny koniec a tak mi tento film pripomínal skôr paródiu. Veď je toľko vynikajúcich filmov o Varšavskom povstaní z ktorých dejov musí každého mraziť na chrbte. Bitka o Varšavu, 2005; Varšavské povstanie, 2005; Vízia vojny: Bitka o Varšavu, 1969; Generál Nil, 2009; Kanály, 1957; Varšavské povstanie: Zabudnutí bojovníci 2. svetovej vojny. 2004 a mnoho ďalších historický úplne presných. ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Promarněná příležitost. 1) 33letý ambiciózní scénárista a režisér Jan Komasa se pustil do několka námětů najednou: varšavské povstání samo o sobě je tématem pro hutný film. K tomu přistupuje bláhový teenagerovský pohled na věc, touha po dobrodružství, hrdinství, bez znalosti souvislostí. Aby toho ještě nebylo dost, přidává režisér i milostnou linku - hned dvě dívky, které jsou předmětem zájmu hlavního hrdiny. Výsledkem je, že nic není dotaženo do konce. Jednotlivé scény jsou zajímavě a dobře natočené, ale dohromady moc nepůsobí._____ 2) Opět se tu projevuje problém explicitního zobrazování násilí a útrap. Všechno do detailu vidíme, ale nic necítíme (alespoň tedy já ne). Snaha o psychologizaci postav a jevů (zpomalovačky, opakované záběry) je mimo mísu. Celkově mi film trochu připomíná hraný dokument._____ 3) Na druhé straně je třeba uznat, že snímek je natočen velmi přehledně (zvláště to vynikne u bojových scén) a silně didakticky. Posledních deset minut je skvělých. Film je lépe zrežírován, než napsán._____ 4) Zaujal mě pěkný 24letý Józef Pawlowski (hlavní postava Stefan) jak vzhledem, tak hereckým výkonem. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná vojnová dráma z poľskej produkcie. Má vydarený príbeh o trojici mladých ľudí, mladíkovi a jeho dvoch priateľkách, ktorí samozrejme nie sú spokojní so súčasnou situáciou, keďže Poľsko a jeho hlavné mesto Varšava sú pod nemeckou okupáciou a tak sa rozhodnú zapojiť do práve prichádzajúceho a dlho očakávaného veľkého povstania, ktoré má trvať len pár dní, kým príde sovietska armáda. Ale po počiatočnom nadšení už čoskoro začnú prichádzať o všetky ideály, keďže povstaniu sa moc nedarí a prežívajú pravé krutosti vojny. Spracovanie sa mi páči, síce hlavné trio si ma moc nezískalo, ani jedna z týchto postáv nepôsobí až tak zaujímavo a rovnako ani vzťahy medzi nimi, ale filmu to vlastne ani moc neubližuje, keďže to pôsobí tak veľkolepejšie a tieto postavy sú vlastne skôr súčasťou väčšieho celku. Ale aj tak mi už pokojná úvodná polhodina prišla celkom obstojná, ale keď už vypukne povstanie, očakávane sa to vylepší, pričom úroveň filmu ide po celý čas len hore, nájde sa tu plno vydarených scén a minimálne posledná polhodina mi už prišla výborná. Ale poriadne zvláštne tu pôsobí tento mimoriadny kontrast, keďže miestami sa to snaží pôsobiť realisticky a surovo, aby vynikli hrôzy vojny a zároveň sa tu nájde aj viacero samoúčelných scén, ktoré mi prišli ako z úplne iného filmu, pričom tu nechýbajú nielen výrazné heroické momenty, ale aj rozličné spomaľovačky, kde vyniká hlavne bozkávanie sa pri podivných trajektóriách nemeckej paľby, zábery z prvej osoby alebo dokonca hudba dubstep. Ale na moje prekvapenie mi to všetko až prekvapivo sadlo, teda nielen reálne surové momenty, ale aj tieto čisto na efekt a tak som bol po celý čas zvedavý, čo tvorcovia ešte vymyslia. Takže aj v tomto prevedení sa mi to väčšinu času dosť páčilo. Akcie je tu celkom dosť a páči sa mi. Jedine ma mrzí, že sa väčšinou jedná o akcie, v ktorých protivníkov takmer ani nevidno, čo je síce bližšie skutočnosti, ale predsa len mám radšej tie kontaktnejšie. Ale inak pôsobia až prekvapivo veľkolepo, sú výborne natočené, chválim výber prostredia a nájde sa tu aj dostatok výrazných momentov, na ktoré sa len tak nezabúda. Najviac sa mi páči obrana budovy zo záverečnej fázy, ale minimálne aj všetky sekvencie zo zničeného mesta alebo akcia na cintoríne mi prišli dosť vydarené. Herecké obsadenie je iba priemerné, ako som spomínal, hlavné trio si ma moc nezískalo, ale zase mi ani nevadili a síce už sa tu nenájde nikto výrazný, ale pre potreby filmu mi to aj celkom stačilo. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, vysoký rozpočet je vidno a síce nerozumiem, prečo tvorcovia zvolili tento štýl plný protikladov, ale pre mňa je dôležité, že sa im oba štýly celkom vydarili a tak sa mi to páčilo. Takže síce ma veľmi prekvapuje, že práve samotní Poliaci stvárnili túto svoju zásadnú udalosť takýmto spôsobom, skôr by som čakal klasickejší prístup, ale páčilo sa mi to, miestami ma to dokonca mimoriadne bavilo a s radosťou si to ešte pozriem. 79% ()

Galéria (92)

Zaujímavosti (10)

  • Sběr materiálů trval přes osm let, přičemž tyto dokumenty se skládaly z rozhovorů autora s žijícími pamětníky povstání, dále analýzou zvukových nahrávek z archívu Muzea Varšavského povstání a dále materiálů z filmových kronik ze srpna roku 1944. (majky19)
  • České postprodukční studio UPP pro film vytvořilo více než 420 trikových záběrů. Od retuší současných prvků, až po kompletní vytvoření částí města ve 3D. (tomeek)
  • Natáčelo se ve městech Wroclaw, Walim, Swiebodzice, Varšava a Lodži Lodzkie v Polsku od 11.5 do 21.8 2013. (willy1)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené