Reklama

Reklama

Mariňák 2

  • Česko Mariňák 2: Bitevní pole (viac)
Trailer

Vojnou zocelený desiatnik Chris Merrimette (Josh Kelly) sa stane veliteľom americkej jednotky, ktorej úlohou je zásobovať odľahlú základňu v Afganistane ležiacu na hranici územia ovládaného Talibanom. Počas cesty naprieč nepriateľskou provinciou Hilmand jednotku zastaví americké námorníctvo a poverí ju novou misiou medzinárodného významu. Musí ochrániť život afganskej ženy, ktorá sa preslávila svojím odporom k Talibanu, a pomôcť jej na úteku z krajiny. Malá jednotka bez pozemnej a leteckej podpory, len s pomocou vlastnej palebnej sily a odvahy, sa musí prebiť nebezpečnou vojnovou zónou a doviesť odvážnu hrdinku do bezpečia. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (81)

bloodcountes 

všetky recenzie používateľa

Pěkné akce, dobře natočené. Standardní přehlídka typizovaných postav (no dobře, lesba zase tak častá není) a nadlidského hrdinství a dokonalosti amerických vojáků (překvapivě ale i dost mrtvol). A neskutečně hovadský řeči kolem války a proč se vede a mě už s tím vymejváním mozků američani mrtě serete a za tu vaši sluníčkovou propagandu dolů dvě hvězdy. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

K tomu najzbytočnejšiemu sequelu všetkých čias som pristupoval s priam obrovskou zaujatosťou. Vôbec nerozumiem prečo podobný film musí niesť názov „Jarhead“? To nestačilo keby sa to volalo len „Field of Fire“, prípadne sa zviezol na názve podobne chabého filmu, napr. Act of Valor 2: Field of Fire, na ten sa dokonca aj podobá? Veď prvý Jarhead od vynikajúceho Sama Mendesa je priam dokonalá vojenská dráma. K takým filmov sa predsa netočia sequely, už vôbec nie tie na video navyše u nich nefunguje ani ten efekt „zveziem sa na slávnom názve“. Field of Fire je len typický b-éčkový akčňák bez akéhokoľvek presahu smerujúci rovno na video/DVD/Blu-Ray/On-Demand alebo televízie. Ale budíš stalo so, film sa volá ako sa volá a ja nakoniec uznávam, že to až taká tragédia biblických rozmerov nebola ako som očakával, ale na druhej strane tu nie je žiaduce hľadať ani akúkoľvek výraznú kvalitu. Je to jednoducho najtypickejší z najtypickejších b-éčkových vojenských filmov odohrávajúcich sa na jednej púšti, v jednej základni a v jednom rozpadnutom púštnom meste s nutnou dávkou klišé. Má však prekvapivo solídnu kameru, ktorá sa občas nebojí aj väčších záberov z vtáčej perspektívy a komu stačí pár technicky obstojne prevedených akčných scén a páčil sa mu Act of Valor (mnie nie) ten by nemal utrpieť výraznejšiu ujmu. Minimálne prvá hodinka je neškodná, obyčajná vojenská akcia bez kúsku nápadu, ale zase nijako výrazne neotravuje. Potom to už začne byť dosť zdĺhavé a v závere aj otravné, ale ako vravím, pokiaľ od toho nečakáte nič viac, tak tých cca 100 minút sa dá s kúskom sebazaprenia zvládnuť. Ono to je nakoniec „len“ totálny priemer až ľahký podpriemer. Niežeby to bolo niečo čo by stálo za slová chváli, ale stále lepšie ako totálna sračka, ktorú som pôvodne čakal. S prvým filmom však absolútne neporovnateľné za žiadnych okolností. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

Nufa 

všetky recenzie používateľa

Je nutno uznat, že první díl byl kvalitou někde jinde. Hlášky už zní otřepaně a marně zde najdeme úseky, které by trochu nadlehčily vážnost tématu. Rovněž mě trochu mrzí, že zde chybí ona nepředvídatelnost, která charakterizovala právě první díl. Místo toho se děj stává dosti předvídatelný a člověka nemůže nic překvapit. Co se mi líbilo, byla práce s kamerou a hlavně působivá krajina. Ani akce nebyla k zahození, ikdyž někdy se to s ní až příliš přehánělo, až to nemělo logiku. Zas tak špatné to ale celkově nebylo... ()

Gulde 

všetky recenzie používateľa

Vůbec to není špatnej snímek, alespoň ne tak, jak jsem předpokládal, když jsem zahlédl název filmu. Čekal jsem jen chabej film, kterej se snaží vytřískat něco z popularity prvního Mariňáka. Jasně, žádnej extra vejvar to není - v zásadě tuctovej válečnej film s klišé zápletkou, kterej nenadchne, ale ani neurazí. A kterej je samozřejmě místy doplněnej řadou nelogičností a diletantností. Kdyby se tvůrci snažili trochu víc rozvést jednotlivý postavy, mohlo to dopadnout výrazně lépe. Přesto to ale má něco do sebe. ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Problém vidim v tom, že si sakra už ani nepamatuju, jaké to ve mě zanechalo dojmy. Mám pocit, že se jedná o řemeslně odvedené béčko, ve kterém neabsentují krvavé přestřelky, trapné kecy mariňáků a televizní look. Voják ze Seals mě zaujal, pak ještě lesbička. Hlavní postava a ten zbytek nejsou ničim zajímavý. Pokud film přehlédnete, o nic nepřijdete. I Kaufmanův počin byl o třídu lepší a ačkoliv není moc válečných flicků z moderní doby, tak bych tohle doporučil maximálně tak hardcore béčkovým/military fans, kteří i přes mnohé nedostatky, takovým filmům nepohrdaj. Soundtrack pěkný. ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (2)

  • V úvodní scéně při útoku na základnu je zabit velitel střelou z RPG. V dalším záběru na něj z ptačí perspektivy lze však zřetelně spatřit, že postava stále dýchá. (Topper.H)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Bulharsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama