Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa megacik k tomuto seriálu (9)

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Bol to slabý čajík, akoby niekoľkokrát vylúhovaný. Avšak ako fanúšik rovnomennej hry, tu musím dať aspoň 60%,  aj keď si to konkrétne táto časť vôbec nezaslúži. V ďalších častiach ale na oplátku očakávam zlepšenie.  Pár výnimočných záberov skrátka nenahradí 60 minút nudy. A ten preklad...som sa za nich cítil trápne...skrátka a dobre, niektoré tradičné veci by sa vôbec nemali prekladať, lebo z drsných anglických slov sa razom stane nejaký klub LGBTI.... Vy svetlušky a světlonoši :D. V preloženej hre mi to až tak nevadilo, ako tu.... No a chápem tiež, že je ťažké prekonať jednu z najlepších hier na svete, ale mohli sa trochu priblížiť, a aspoň tie herečky nemuseli dávať najškaredšie aké našli, lebo potom sa človek už nevie dočkať, kedy ich niekto zožerie, či zabije.  Na začiatku sa aspoň tá s tým výbuchom na hlave rýchlo odpratala zo scény, aby ju vzápätí nahradili ešte väčšie zúfalkyne, z ktorých minimálne Ellie tu s nami bude až do konca. ()

Nakažení (2023) (S01E02) 

Lepšie! Lepšie....je nepýtať sa, a jednoducho si to pozrieť. V druhej polovici to začalo príjemne gradovať, a presne takto som si to aj predstavoval. Škoda len, že to bolo také krátke....ale pozitívne na tom bolo to, že sme sa konečne zbavili ďalšej zbytočnej histerickej čúzy.  Napadá ma, že vhodné by bolo možno počkať, pokým vyjdu všetky epizódy, a potom to dopozerať všetko naraz, budem mať konečne poriadny celovečerný zážitok. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) odpad!

Kvalitnỳ survival diel, so vŝetkým čo k tomu patrí. Bohużiaľ, aż na to gay intermezzo, počas väčšiny filmu, ktoré mi definitívne pokazilo filmový záżitok...dávam tomu 0% a už to viac nechcem vidieť. Ak si tento seriál ešte raz niekedy pozriem, tak tento diel budem vždy preskakovať. A pritom, kľudne tam mohla byť aj takáto vsuvka, ale načo to do rozoberať do takýchto nechutných detailov? Neviem, aký toto malo účel, ale  predpokladám, že to bola len nejaká osveta(aby sme si zvykli), a s cieľom poukázať na to, že je to už  normálne a moderné.....avšak udial sa pravý opak, a mnoho dosiaľ tolerantnỳch ľudí začne ešte viac bojovať proti takýmto nechutnostiam. Skúšajú trpezlivosť väčšiny, a keď verejnosť toto akceptuje, tak nabudúce dajú rovno gay porno. Presne takto to robí štát, pomaličky a opatrne pridávajú povinnosti, a obmedzenia, až sa dostanete do bodu, kedy sa čudujete, ako ste sa sem vôbec dostali. Takto robili zákony aj na židoch, kedy im postupne pridávali obmedzenia, až nakoniec stáli pred priepasťou. Keď je nejaký jednotlivec takto ťažko chorý, tak by sa mal s tým naučiť aj v tichosti žiť, aby s tou svojou chorobou neobťažoval zvyšok zdravej populácie, a nie naplno a na plnú hubu ukazovať, čo som zač, a potom sa čudovať keď niekomu inému sa to napáči a niekomu inému z toho dokonca prepne.  Tu vo filme ma najviac štvalo, že ukazovali detaily toho, čo 99,99999% ľudstva vôbec nezaujíma, a ktorí považujú tieto detaily za extrémne nechutné. Tých pár jednotlivcov, ktorých to zaujíma, tak tí si môžu ľahko hocikedy pustiť svoj špeciálny kanál, nechápem prečo s tým nasilu obťažovať celú populáciu. Otázkou už len zostáva,  je režisér Peter Hoar gay? Alebo sú tvorci Neil Druckmann a Craig Mazin gayovia?  Podľa mňa je to úplne jasné. ()

Drž mě za ruku (2023) (S01E04) 

Celkom príjemné pokračovanie...nie, to čo by som chcel, ale je to príjemné. Stále sa mi však v mysli vynára tá nechutná lgbti vsuvka z minulého dielu, tak hľadám chyby aj tam, kde nie sú. Každopádne, značne ma tu irituje hlúpa "veliteľka", ktorá vôbec nevie hrať,  snaží sa správať veľmi drsne, ale absolútne jej to nejde...plus do toho ten nehodiaci sa český preklad...neviem, čím tvorcov táto troska zaujala, možno je len lezba. ()

Vydržet a přežít (2023) (S01E05) 

Tá neschopná herečka, lezba a veliteľka v jednom Melanie Lynskey, má hlas ako mníška(resp. jej dabérka), a ani kvér nevie v ruke poriadne držať.... Keď si pozriete aká bola pekná v roku 2011, a teraz po 11. rokoch vyzerá ako stará babka, doslova vyžratá prasnica, ktorá vôbec, ale absolútne nevie hrať. Ale našťastie vyšiel zo zeme veľký šéf, a ukázal jej, kto je tu pán....aj keď ju vykončil v podstate ten najmenší zombík, akého našli.   Takže veľké plus za to, že sa už nemusíme v ďalších častiach pozerať na ten jej neschopný herecký výkon. Ale škoda tých dvoch na konci, mohla to byť dobrá partia, začínali sa mi páčiť. ()

Rodina (2023) (S01E06) 

Príjemné pokračovanie, škoda len, že také krátke.  Ja chcem viac, a chcem to hneď. Tá krátkosť je tu signifikantná...pár minút trvá, pokiaľ si zrekapitulujú minulú časť, potom chvíľu hopsajú, a potom idú pár minút titulky na záver....zbytočne zabitých 5-10 minút, ktoré mohli využiť na nejakú akciu.  No a znova som tu videl náznaky LGBTI....Ellie je v hre lezba, takže predpokladám, že bude túto pliagu mať aj vo filme, no a v tejto časti sa tu na pár sekúnd minula potencionálna čipinka(v jedálni)...myslím si. Takže sa obávam, čo to bude v ďalších častiach zase za grc. ()

Napospas (2023) (S01E07) 

Vzhľadom na doterajší postup som od tejto epizódy nemal nejaké veľké očakávania, a preto som bol nakoniec celkom príjemne prekvapený. Podľa mňa jedna z najlepších epizód dosiaľ, ktorá mala všetko, čo kvalitný survival potrebuje...atmosféru, napätie, obchodný dom, a aj nejakého toho zombíka.  Vadilo mi teda jedine to, že to bolo zase až príliš krátke....no ak k dabingu(miestami neprítomnému) sa už nevyjadrujem, pozriem si to potom ja naraz v origináli. Táto časť sa až príliš podobala na emotívnu epizódu rovnomennej hry, ktorú som po nociach hrával skoro pred 10 rokmi, keď som mal ešte čas, takže vo mne prebudila aj značnú nostalgiu na pomalé staré zlaté časy, a ja tým pádom nemôžem dať menej ako plný počet. ()

V časech nouze (2023) (S01E08) 

Mal som zase deja vu, ale nie kvôli tomu som dal maximálne hodnotenie....nečakal som vôbec, že Ellie bude taká drsná a skvelá aj vo filme, skrátka, celkovo to bolo majstrovské dielo, dokonca bez jediného zombie obyvateľa, a dokonca bez nepotrebných vsuviek, ktorými sa pýšia predchádzajúce časti. Najlepší diel zatiaľ. ()

Hledej světlo (2023) (S01E09) 

Zaspal som pri pozeraní tejto časti, čo sa mi už dávno nestalo....takže veľmi neviem o čom to bolo. Buď som bol veľmi unavený, alebo to bolo také nezáživné. Tipujem, že pol na pol.  Keď si nájdem niekedy čas na znovupozretie tejto časti, tak možno zmením hodnotenie. ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama