Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa Dakken k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2023) (S01) 

Veľmi kvalitná adaptácia a určite sa jedná o nadštandard TV produkcie s krásnym vizuálom, ktorý dokonalo dotvára atmosféru postapokalyptického sveta, prepracovaného do najmenších detailov. Príbeh je fajn. Nie príliš originálny, no aj tak  stále pútavý, napínavý a dobre napísaný. Veľkým plusom sú výborne zvolený herci a výborne napísané postavy. Všetci zúčastnený predvádzajú brilantné výkony, no najviac vyčnieva Ramsey. Milujem ju. Doslova som čakal na nejakú vypätú scénu, kde som si opäť mohol užiť Bellino prirodzené vystupovanie a obrovský talent. Hlavným pilierom je chémia medzi Joelom a Ellie. Funguje výborne a ich postupne vyvíjajúci sa vzťah je to najpútavejšie a najemotívnejšie čo seriál ponúka. Ale ako mnohí, aj ja mám pár výhrad, kvôli ktorým pôjdem s hviezdou dolu. Prvá vec je nevyváženosť dielov. The Last of Us má tendenciu striedať výbornú epizódu so slabšou a toto rozloženie nebolo úplne šťastné. Niektorým linkám sa venuje zbytočne veľa času a iné zas pôsobia skratkovo a uponáhľane, ako samotné finále. Zo zosekaných dielov potom plynú mierne logické nezrovnalosti a kvalita trochu klesá, no sú to chyby, ktorým sa dalo a dá predísť. A však, najväčší problém som mal s kamerou. Už od prvej epizódy som narazil na problém parkinsonovej, roztrasenej kamery. Pôsobí to amatérsky a v niektorých momentoch je kamera až rušivá a to som nevedel prekusnúť. No hodnotím celok a ako celok The Last of Us v seriálovom žánri nemá konkurenciu a k dokonalosti mu iba chýba jedna hviezda, ktorú si nechám pre ďalšiu sériu :) ()

Když se ztratíš v temnotě (2023) (S01E01) 

Výborný štart seriálu a to aj pre neznalca hry, ako som ja. Veľa som si o seriáli nezisťoval, takže som iba okrajovo vedel o čo pôjde. Prvá epizóda ale dokonale vtiahne do deja, načrtne tento svet a po celý čas drží slušnú atmosféru. Bol som zvedavý na “zombie” drámu zasadenú do post-apokalyptického sveta, ktorá stavia na príbehu a na skvelých postavách, no výsledok predčil moje očakávania.  Už viem, že pondelky vôbec nebudú zlé.  Na záver si dovolím vyjadriť sa ku “zdejšímu hororovému expertovi” ktorého recenzie nemajú žiadnu výpovednú hodnotu a ani logické odôvodnenie hodnotenia, iba zaujaté drísty  Ak je toto objektívne recenzovanie, tak už potom naozaj neviem. ()

Long Long Time (2023) (S01E03) 

Páči sa mi že, The Last of Us nie je iba o hubových infekciách a zabíjaní zombie, ale aj o výborne napísaných charakteroch. V tomto diely dostali priestor vedľajšie postavy, ktorých tragický, veľmi emotívny príbeh ponára diváka hlbšie do tohoto sveta a aspoň u mňa vzbudzuje väčší záujem. Hoci sa dej seriálu moc dopredu neposunie, krásne zapadá do príbehu a rozširuje vnímanie diváka. Smutný príbeh dvoch ľudí, ktorý našli zmysel života jeden v druhom a vo vzájomnej ochrane v post apokalyptickom svete, ktorý sa rozvíja v tom najnehostinnejšom prostredí krehkej dôvery. Veľmi dojemné, citlivé, skvelo napísané a zrežírované.  Milujem ale čítať homofóbne komentáre tunajších alfa samcov, ktorým úplne unikla pointa a hodnota dielu. No pri posteľovej scéne som aj ja cítil jemný diskomfort a to som buk :D Viem si teda predstaviť čo to muselo robiť s osadenstvom hodnotiacim odpadom :D Ale aspoň je tu trocha vzruchu :) ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama