Reklama

Reklama

The Last of Us

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 16 h 7 min (Minutáž: 43–80 min)

Hrajú:

Bella Ramsey, Pedro Pascal, Gabriel Luna, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Nico Parker, Murray Bartlett, Con O'Neill, Anna Torv, Troy Baker, Storm Reid (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(18)

Dvacet let po zániku moderní civilizace je otrlý přeživší Joel najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie z nebezpečné karanténní zóny. Oba se musí vydat na cestu napříč Spojenými státy a spoléhat jeden na druhého, aby přežili. (HBO Max)

Recenzie používateľa Motinski k tomuto seriálu (2)

The Last of Us (2023) 

Ma to svoje muchy. Ajtak ale ide o jednu z mála herných adaptácii kde môžeme objektívne povedať že sa podarila. (zatiaľ teda len 1. séria) Nie len tým že má veľa pasáži čo sú identické s tými z hry, no hlavne pre celkovú atmosféru. Last of Us ukazuje svet plný depresie, rozbitých životov a silných emócií. Ajkeď mi bol príbeh dopredu známy nič to neubralo z celkového dojmu. Je to pomalé, smutné, napínavé, no a známa hudba mi občas podsunula nutkanie opäť zapnúť playstation. Možno by som prijal viac nakazených a občas mi vadila kamera, ajtak ale prevládajú pozitíva. Serial ma vedel prikovať k sedačke a s nemým úžasom sledovať scenérie apokalyptickeho sveta a to je hlavné. Na druhú sériu sa teším ako na málo čo v najbližších rokoch. 1.séria 8/10 ()

Season 1 (2023) (S01) 

Prvá séria adaptuje hru najpresnejšie jak sa len dá. Miestami až tak že hráči ani nemajú byť moc čím prekvapení. Identické lokality a situácie, no niekedy až moc veľká absencia nakazených. Celý svet kvôli tomu pôsobí menej nebezpečne a putovanie Joela a Ellie je síce atmosférické ale boj o život som si predstavoval trochu inak. Uvidíme čo predvedú v ďalšej sérii. Inak ale veľká spokojnosť. Pedro Pascal je Joel a ajkeď mi Bella Ramsey nesadla hneď, tak dramatické scény zahrala parádne. Niektoré časti boli citeľne slabšie (4,7) a niekedy mi vadilo keď sa pasáže skratili ajkeď to podľa mňa nemalo veľký zmysel, no našiel momenty kedy som nedýchal. Last of Us ma silný príbeh. Vie chytiť za srdce, rozplakať aj vytvoriť pocity úzkosti a smútku. Finále bolo super a technicky nie je moc čo vytknúť. Možno pár odflaknutych kamerových záberov. Veľmi sa mi ale páčilo rozšírenie niektorých liniek čo v hre prebehli inak. Kontroverzná 3. epizodá je skvelý príklad, tá bola podľa mňa bezchybná. Cameo úlohy pôvodných hercov z hry tiež potešili a najdôležitešie je že sa týmto asi definitívne zlomila kliatba herných adaptácií. 1. séria je krátka a označenie zombie trip nie je mimo, vedľajšie postavy prichádzajú a odchádzajú a naozaj veľké veci predviedlo až Last of Us part 2.  Kebyže nehrám hru asi som viac odpálený a možno by dám aj plne hodnotenie, zatiaľ čakám čo predvedú ďalej, potenciál je obrovský.  8/10 ()

Súvisiace novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (viac)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (viac)

Reklama

Reklama