Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George se dostal až na dno a žije na ulici. Přespává v útulku a rád by dosáhl na podporu. K tomu ale potřebuje kopii rodného listu, protože nemá žádné doklady. Jeho poslední nadějí je dcera, která mu ale nemůže zapomenout, že ji opustil v nejtěžších chvílích života... (TV Prima)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (38)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Tak Richard Gere si střihl po roli miliardáře z Pretty Women sólovku bezdomovce, to je ale sešup. Bylo by to úplně super super, kdyby to nebylo tak zbytečně dlouhé a nudné, protože atmosféra bezvýchodné situace vynikající, Gere taky obstojný - z toho útulku při představě, že by tam měl člověk spát, mrazí. Chtělo by to ale alespoň nějaký dějový zvrat, nebo zápletku, takhle jen za ...60% ()

netahlo 

všetky recenzie používateľa

Richard Gere toho sveho sebelitostiveho bezdomovce zahral skvele, o tom zadna. Ale jinak tomu neco chybelo. Nejake vyhrocene situace, konflikty .... asi az moc realisticky to bylo natoceno. V realnem zivote se toho opravdu moc nedeje holt, a uz vubec ne na ulici. Postradal jsem take nejake vysvetleni proc se do te situace dostal. Film plynul odnikud nikam. Tezke hodnotit ... ()

Reklama

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Naprosto mi lezou na nervy filmy, kde mezi sebou postavy nekomunikují. A to byl případ i tohoto snímku. Po celé dvě úmorně dlouhé hodiny jsem byl nucen sledovat zaprdlého bezdomovce... tedy pardon, George, co si odmítal připustit, že je bezdomovec a nebyl se v žádné situaci schopen vymáčknout. Leda blbě koukal a střídal útulek za útulkem. Děj trochu osvěžila přítomnost charismatického, byť nechutně ukecaného černocha v druhé polovině, kterého se nicméně náš milý George nebyl ani schopný zastat, když šlo do tuhého. A co se týče osobnosti či dramatu protagonisty, to bylo také spíš utrpení sledovat. Ne, tohle mě nebavilo a jsem rád, že aspoň tentokrát megamyslové z řad elitních hodnotitelů zde na ČSFD pochopili, že nejde o dobrý film, jen jakýsi rádoby umělecký, prázdný a nudný paskvil, který by zřejmě měl přibližovat strasti a slasti (moment... jaké, že slasti?) života bezdomovce v 21. století. Jenže nepřibližuje, je o ničem! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Mňa film celkom oslovil, podľa mňa bola téma bezdomovectva zahraná dobre, Richard Gere tak správne dogabaný akoby od vetra a krabíc, len mohol mať aj špinavšie oblečenie. Hoci mal film dve hodiny, šiel plynulo, nenudil som sa a čierny bezdomovecký kamoš ma mistami pobavil. Lenže ten záver mal byť lepší, pretože za 120 minút nevyriešiť jediný nosný vzťah filmu, je tak trochu hanbou. Film tak musím považovať za nedokončené dielo. ()

Aljak odpad!

všetky recenzie používateľa

Jedným slovom, Hrôza! Od chabého scenáru, cez nudný dej, až po samotného hlavného "hrdinu" (ktorý sa však celkom reálne ponášal svojim alibizmom na väčšinu bezdomovcov). Myslím, že na tému bezdomovectvo by sa dal vytvoriť aj zaujímavejší a dramatickejší film... Inak, nič proti bezdomovcom (hoci si za svoj sociálny status často môžu úplne sami), ale doslova ma vytáča (či už v tomto filme alebo aj v realite) absencia akejkoľvek sebareflexie a snahy o to, aby sa vyhrabali z biedy. Ale mnohým asi vyhovuje, že sa štát o nich musí (bohužiaľ!) postarať, tak načo sa potom snažiť, keď môžu žiť na úkor štátu? Samozrejme, pod zámienkou bezďáckeho motta "niet čo stratiť". Zaujímavé, že na jedlo peniaze nie sú, ale na alkohol sa vždy nájdu. A čo tak si nájsť aspoň nejakú robotu (hoci aj podradnú) a tým pádom by nemuseli otravovať ostatných, aby im prispeli na život? Aha, zabudol som, že väčšina bezdomovcov nemá doklady, ktoré im asi boli odňaté zároveň s ich dôstojnosťou a sebareflexiou... A presne o tom bol tento film (a bohužiaľ je to dosť častý jav aj v našej spoločnosti). Vás to neserie? Lebo mňa áno, a veľmi! Preto Odpad... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (2)

  • Richard Gere (George) se při testovacím natáčení natolik ponořil do své role, že skoro hodinu prosil kolemjdoucí o drobné. (Zdroj: Cinema 09/2015). (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 7. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama