Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý díl úspěšného akčního filmu Bratr volně navazuje na první - Danila Bagrov přijíždí z Petrohradu do Moskvy, kde potkává své staré přátele, s nimiž bojoval v armádě za války v Čečně. Jedním z nich je Konstantin Gromov, který mezi řečí prozradí Danilovi, že má dvojče Dmitriho, profesionálního hráče hokeje v Chicagu. Nicméně majitel hokejového klubu se snaží po tajné dohodě s ruskými partnery (a mafií) mladou hokejovou hvězdu oškubat o většinu výdělku na základě zničující smlouvy. Pár dní po rozhovoru nalezne Danila Konstantina zavražděného… aby to samé neudělala mafie s ním, odjíždí do Ameriky s jediným cílem - pomstít přítele a napravit křivdy. (kwietitze)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Moc se mi líbil pohled na USA ruskýma očima, žádné nádherné scény z Beverly Hills, ale kurvy, mafie, špína, pokrytectví. Líbila se mi scéna, kdy přijde policajt zatknout Rusa za to, že pije alkohol na veřejnosti (jakmile ale máte alkohol v pytlíku, tak není vidět, co pijete = nepijete alkohol). Líbil se mi střet patriotismu Rusů i Američanů - každý vyznává svůj patriotismus jinak - Rusové jsou více praktičtí a nejsou svázaní tím, co by se správně mělo dělat. Škoda že Bodrov umřel... ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Po nevídanom úspechu prvého filmu na domácej pôde a vysokému dopytu po pokračovaní sa Balabanov o tri roky neskôr rozhodol dať ľudu to, čo požadoval. Danila, veterán prvej čečenskej vojny, sa po útrapách v prehnitom Petrohrade vydáva do hlavného mesta, aby viedol normálny život a zabudol na svoju bývalú kariéru "nájomného" zabijaka. Moskovská mafia má však dlhé chápadlá a harmonická idylka sa rýchlo rozplynie. V druhej polovici kormidlo prevezme "pracovná" návšteva New Yorku a Chicaga, kyjevská mafia, čierni pasáci a skorumpovaní americkí biznismeni. Vzniká tým pestrá paleta rôznych perspektív na identické témy (napr. patriotizmus, spôsob života, sociálne otázky a dilemy). Z pohľadu zápletky sa jedná o zmes ťažko uveriteľných báchoriek, udalostí a interakcií, ktoré by sa jednoducho stať nemohli (príklad #1: pohľadná televízna moderátorka zrazí chodcu, ktorý zhodou okolností vyzerá jak čistý bezdomovec, vezme ho k sebe domov do svojho luxusného apartmánu s výhľadom na Manhattan, aby ho ošetrila, po pár minútach ho tam nechá a odíde do práce, no a keď sa večer vráti, opýta sa, či je v poriadku, a následne ho prefikne... to akože kde sme? :D). Z pohľadu filmárčiny silné stránky (kamera, štylizácia) aj neduhy (absolútne mizerná práca s hercami, nevyrovnané tempo, neexistujúca gradácia) predchádzajúceho filmu zostali, strih však zlepšený o značný kus. Oba filmy sú ale silné v sociálnych témach, reflektujú nálady a stav ruskej spoločnosti toho času, ktoré zakrývajú za jednoduché príbehy o honbe za pomstou a túžbou po spravodlivosti. Rozhodne dilógia, ktorá stojí za skus. (16.1.2020) (14.6.2022) ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Vy ste gangstri? Nie, my sme Rusi! :) Viete dnes by už niečo takéto neobstálo, vtedy to ale boli dozvuky divokých 90. rokov. Je to ukážka rôznych psychologických pohľadov na Rusov, Američanov. Je tam veľa vtipov, bratania a mafiánskych praktík, či ukážka, ako šikovnosť a jednoduché triky môžu urobiť s vojaka nebezpečného zabijaka. Už po prvej približne polhodine som si povedal, že to je zaujímavá a dôveryhodná ukážka malej a strednej mafie Ruska 90. rokov, inak dejú sa takéto veci aj dnes, ale skôr v iných mestách a miestach, taktiež ukážka ako jeden človek využil chaos a podarilo sa mu utiecť, zabaviť sa a spoznať východné pobrežie USA. Je to dosť zaujímavý film, nie je to naivná hlúposť, treba si všímať detaily, vďaka ktorým hlavný hrdina filmu uniká a dejú sa veci, ktoré sa dejú. Svet stratil v osobe Sergeja Bodrova mladšieho veľkého herca, len ma mrzí, že hral v mnohých filmoch človeka s podobnou osobnosťou. ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Slabší "bratr" Brata (rozuměj prvního dílu), ale udržel atmosféru, na které to stojí a padá. Děj pokulhává. Import Ruského tovaru do kapitalistického USA. Nápadité potkání drsné ruské školy s drsnou americkou ulicí. Krutý svět, kde je místo pro vysvobození a lásku. Do toho ještě skvělá ruská disko hudba. Kdo by zůstal nelapen? ()

Jimmi 

všetky recenzie používateľa

Vyborny film...Pacilo sa mi to viac ako jednotka....Danila je drsnak ktory vie co a ako a nestrati sa ani v Amerike,kde riesi problemy Kamosovho Brata hokejistu,ktory hrava v nhl a miestny mafian mu dlzi nejakych 900 tacov.V par zaberoch sa tam mihl hokejistii Jagr,Kasparaitis a myslim ze aj Morozov. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (4)

  • Irina Saltykova je skutočná speváčka, zahrala si samú seba a scény z jej apartmánu sa natáčali v jej skutočnom apartmáne. (Real Tom Hardy)
  • V 51. minutě filmu, hned po úspěšném použití druhého granátu, vidíme v záběru zadní část vozu Škoda Forman červené barvy (jedná se o poslední typovou řadu vozu). (grovik.net)

Reklama

Reklama