Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je tu ďalšie veľkolepé dobrodružstvo s obľúbenými LEGO postavičkami! Tentoraz sa ocitáme v meste Ninjago City, ktoré ohrozujú temné sily. Zachrániť ho môže iba mladý Loyd, alias Zelený nindža, spolu so svojimi kamarátmi, tajnými nindža bojovníkmi. Cez deň sú to obyčajní tínedžeri, ktorých otravuje škola, ale v noci sa menia na nindžov s neuveriteľnými schopnosťami a bojovými strojmi. Pod vedením múdreho Majsta Wu musia ochrániť Ninjago pred zlovestným Lordom Garmadonom, ktorý je, čistou náhodou, aj Loydov otec. Epický boj strojov proti strojom a otca proti synovi, bude skúškou tohto neúprosného, a zároveň nedisciplinovaného tímu novodobých nindžov. Musia sa naučiť krotiť vlastné ego a držať spolu, aby dokázali využiť svoju vnútornú silu Spinjitzu. (Continental film)

(viac)

Videá (18)

Trailer 9

Recenzie (81)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po dvoch schopných filmoch sa lego postavičky vracajú v novom filme: "The Lego Ninjago Movie." Bohužiaľ tentokrát veci nevyšli úplne tak, ako som očakával. Myslím si, že fanúšikovia animovaných lego filmov na to pôjdu aj tak a film zarobí dostatok peňazí, no to je asi tak všetky. Jeho príbeh je priehľadný a tisíckrát obohraný, hlavný hrdina je veľmi nezaujímavý a rovnako sú aj jeho parťáci, o ktorých sa nedozvieme dokopy nič. Plus humor vo filme rovnako dosť kríva. A okrem toho mám pocit, že film sa mal akosi rozhodnúť čo chcel povedať. Myslím si, že je tu veľmi zlé vyváženie drámy a komédie. Urobme si len porovnanie s predošlým filmom "The Lego Batman Movie". Máme tu dokopy presne tú istú situáciu len poňatú opačne. Ale čo vo filme fungovalo bol fakt, že to nechcelo veci rozoberať, no robilo si to celý čas z vecí srandu. A poňali to viac ako komédiu, než ako drámu, kde musíme riešiť vzťah medzi otcom ničiteľom a synom outisderom, lebo jeho otec neustále chce dobiť mesto Ninjago, kde žije. Je to prevarené, je to staré a okrem toho vieme presne kam to všetko bude smerovať a nerobí to nič výnimočné. Okrem toho, zhoršili aj animácie. Kým v prvom filme sme mali všetko spracované z lega... absolútne všetko, tu už potrebujeme robiť efekty viac klasickým štýlom. Prečo? Veď bolo možné urobiť naposledy všetko z lega, prečo by to zrazu nešlo? Okey, to sú moje negatíva k filmu. Pozitíva? Majster Wu a Garmadon. Myslím si, že sú najzaujímavejšie postavy a vedia film aspoň niekam posunúť. Majster Wu viac tónom mysticizmu a tréningu, kým Garmadon je podľa mňa vtipný zloduch a páčia sa mi jeho ohnivé slzy. A občas vedie so synom vtipné dialógy. Úvodných 15 minút je rovnako skvelých. A myslím si, že keby to pokračovalo v tóne, akým to začalo, mali by sme tu lepší a akčnejší film. Takto tu máme film, ktorý by som zaradil do "eh" kategórie. Nič výnimočné, nič hrozné, ale rozhodne nejde o film, ktorý by som si niekedy pozrel znovu. Hodnotenie: C+ ()

helloween93 

všetky recenzie používateľa

Lego movie bylo super zpříjemněním na poli animovaných filmů s vyváženým poměrem mezi vtipem a příběhem, Lego Batman už byl výrazně víc pro děti, mockrát jsem se nezasmál, ale furt to na jedno zkouknutí bylo ok. Jenže Warner v roce 2017 poslal do kin další Lego film, a to Ninjago, a tam už to moc zábavné nebylo. Hrozně upovídané, kiďácké a bez absence smysluplného příběhu. Snad jen ten Jackie Chan potěšil. A v tomto případě Warnerům Lego frančíza zakopla a v kinech komerčně neuspěla. Nedivím se. 2* ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Chápete, kam tým mierim?“ – „Nie.“ Musím dať len 40%, lebo kým Lego príbeh a Lego Batman ma bavili tak na 60%, Ninjago ma bavilo o dosť menej. Oceňujem, že nejde o nudný origin, ale že partia superhridnov, chrániaca mesto, je od začiatku už vytrénovaná, pokope a nejaký čas v aktívnej službe. Ale aj tak je to dosť nuda a prekvapivo to nevylepšila ani krátka minutáž. Smršť gagov nie je až taká vysoká, ako po minulé dva razy. Síce sa mi páčilo, že sme sa opäť dočkali žralokov (hoci tentokrát bez lejzrov, škoda), ale to je málo. Zvláštnym nápadom sa opäť ukazujú byť „hrané“ vsuvky. Myšlienka o sile vzťahu otec/syn alebo tímovom duchu je veľmi prastaré klišé, ktoré by muselo byť spracované oveľa zaujímavejšie, aby neotravovalo. Postavy vcelku ľahostajné. Potešili hlášky („Asi to nefunguje“, „Príde mi to ako naschvál.“, „Ty nie si môj syn, môj syn bol plešatý a nemal zuby.“) ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Docela se opakuje to, co předvedl "LEGO® příběh", ale vlastně to vůbec nevadí, protože tohle je výborná parodie na akční žánr kung fu filmů, navíc jsou zde celou dobu skutečně parádní hlody, které se neomrzí a na kterých LEGO filmy stojí. Na jedno zhlédnutí je to prostě super, u druhého bych si už tak jistý nebyl. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

LEGO filmy se nikdy moc netrápili s příběhem, ale tohle už je vyloženě rezignace. Akční části na mě působily jako kdyby mi někdo před obličejem máchal omalovánkama, z toho by nemělo nic ani jojo. Co Ninjago drží nad vodou jsou kecací scény, tam se někdo vyřádil, i když asi trochu zapomněl na to, že píše hlavně pro děti. Ve výsledku je to ale pořád dvakrát povedenější, než drtivá většina animáků, které k nám dorazí. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (7)

  • Scén,a v níž Garmadon postupně vystřeluje ze svojí sopky členy své armády kvůli jejich špatným či nevhodným nápadům na dobytí Ninjaga, je odkazem na původní seriál Ninjago (od r. 2011), konkrétně na epizodu Pořádné potíže (2012), kde podobným způsobem a ze stejného důvodu Garmadon vyhazuje z jím ukradeného korábu Odměna osudu hadí lidi ze své hadí armády. (Marasuchus17)
  • Tvorcovia si dali špeciálne záležať na bojových scénach, ktoré sú už tradične silnou stránkou Lego filmov. Ich choreografiu vytvoril Jackie Chan. (krasomama)
  • Témeř pokaždé se na konci filmů Jackieho Chana objevují nepovedené záběry. Tuto tradici tvůrci zachovali i u tohoto snímku. (CrypzzXD)

Súvisiace novinky

LEGO našlo nový domov

LEGO našlo nový domov

21.12.2019

Přestože série LEGO filmů odstartovala pod hlavičkou studia Warner Bros., společnost LEGO Group nyní hledá nový domov, který se jí nejspíš už dokonce i podařilo vyjednat. Série animovaných filmů… (viac)

Lego filmy berou kina útokem

Lego filmy berou kina útokem

08.08.2014

Studio Warner Bros. včera oznámilo data premiér pro devět nových comicsových filmů a dvě „filmové události" (spekuluje se o tom, že jde o první dva díly potterovských Fantastických zvířat). A pauzu… (viac)

Reklama

Reklama