Reklama

Reklama

Backcountry

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled obyčejný výlet do nedotčené přírody se pro mladý pár změní v noční můru. Zpočátku vše vypadalo skvěle. Alex, který je na výpravy do přírody zvyklý, přesvědčí přítelkyni, která má raději město, aby s ním vyrazila do Provincial Parku, konkrétně do odlehlé oblasti Blackfoot Trail. Jenže to, co na první pohled vypadalo jako skvělý nápad, se postupně mění v jednu katastrofu za druhou. Nedotčená příroda totiž nemá jen svoje krásy, ale i nebezpečí, mezi které patří jak nelítostné přírodní podmínky, tak divoké šelmy. Tento výlet se tak stane největší zkouškou jejich vztahu. (topr harley)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (263)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem mnohem víc než jsem dostal a bohužel těch drsnějších 10 minut to nezachrání. Potenciál tam je dost velký, ale zpracování mělo být úplně jiné. Hudba hrozná, kamera nic moc, fakt mi to nesedlo a navíc jsem chvílemi usínal, přitom survival horory jsou jedny z mých nejoblíbenějších, jenže tady tvůrci jednoduše nevěděli co s časem a jak vytvořit tu správnou atmosféru, takže za mě palec dolů... :/ ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Nic extra jsem nečekal ale film jsem sehnal hlavně pro hodně zábavný film Grizzly který údajně tomuhle filmu konkuruje. Nicméně i když říkám že Backcountry je více drsnější tak Grizzly mě bavil o chlup více, tady jen čekám a čekám než se něco stane. Naneštěstí to co se stane, patří mezi to nejdrsnější a nejsyrovější co jsem kdy viděl a to říká mnoho. Scéna ve stanu je hodně drsná a tím že opustily od všech kravin a soustředily se více na realističnost filmu ukazuje že režisér je hodně schopný. Ale i tak jsem se na začátku tíměř 50 minut dost nudil a přišlo mi že se nic neděje. Méně zábavnější než Grizzly ale více syrovější. ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tak ďalší pekný medvedí hororový prírastok, tentokrát ale už len s dvoma hlavnými postavami. Samozrejme, nie je možné neporovnať to s nedávnym Grizzlym, aj keď rozdiely sú tu značné. V tomto prípade tu totiž vystupuje minimum postáv - dvaja hlavní hrdinovia, ktorí zablúdia a majú po chlebe. Tá úvodná tretina sa trochu vliekla (pasáž s nepodstatnou treťou postavou mi v konečnom dôsledku prišla úplne zbytočná), ale celú dobu divák tušil, že niečo visí vo vzduchu. Režisér sa pekne pohrával s mojim očakávaním a pekne to gradovalo, až vygradovalo. Záverečná tretina je nádherný lesný survival v najčistejšej podobe, ktorý ja osobne nadovšetko milujem. A áno, aj tento medvedík mal rozhodne niečo do seba. A či to pretromfne Grizzlyho? Ja neviem, záleží od divákovho vkusu. Ono totiž predchádzajúci Grizzly bol nezničiteľný predátor s množstvom úspešných výpadov "na efekt", zatiaľ čo tento horor sa koncentruje predovšetkým na uveriteľnosť a realistickosť. Atmosférka stúpala pomaly (treba byť trpezlivejší), hudba fakt výborná a postavy naozaj sympatické, dalo sa s nimi v daný moment súcitiť a najmä sympatická ženská hrdinka to v mojich očiach ťahá veľmi vysoko. Páčilo sa. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Mám rád tématikou podobné survival thrillery z drsnej prírody, ale tento je už v tých samotných základoch tak nefunkčný, že je často len nasmiech. Podľa mňa absolútnym základom tohto subžánru je fakt, že sa hlavné postavy dostanú do skutočných problémov, kvôli čomu stratia kontakt s civilizáciou a tým sú odkázaní len sami na seba, či už kvôli havárii, vážnejšiemu zraneniu, strate potravín a podobne a samozrejme kľudne aj ich kombinácii, ale tu dlho sledujeme dvoch normálnych turistov, z ktorých sa jeden správa, akoby všetko vedel a všade bol, ktorí celý čas idú bez problémov po vyšliapanej ceste, aby si v polovici filmu uvedomili, že nie sú tam, kde čakali, že budú a tak sú vlastne stratený a asi im má ísť aj o život, alebo čo, miesto toho, aby sa len kľudne vrátili po tej vyšliapanej ceste späť. Celú túto časť sa vo filme vlastne nič nestane, s výnimkou stretu s dobrodruhom, ktorý chce zmiasť diváka, ohľadom skutočnej hrozby, ale nemal som s tým problém, lebo mi bolo jasné, že si film len pripravuje pôdu pre to hlavné, až kým mi v tej polovici nedošlo, že tu sú všetci úplne mimo, nielen postavy, ale hlavne samotní tvorcovia, keď sú schopní tváriť sa napínavo aj vtedy, keď sa niekto údajne stratí na vyšliapanej ceste a už som len dúfal, že aspoň ten hlavný bod, teda stret s medveďom bude za niečo stáť. To sa síce podarí a jeho útok je slušne brutálny a krutý, ale tým to opäť končí, lebo zvyšok filmu sa absolútne nič zaujímavé nestane, len sa hlavná hrdinka tvári utrápene a párkrát ešte uvidí medveďa, nič viac. Takže na konci som skutočne len premýšľal, či to bol zo strany tvorcov len nejaký vtip. Takže po akčnej stránke prakticky nie je o čo stáť, s výnimkou jedného útoku medveďa sa tu nič nenájde a ani tie tradičné dobrodružné prvky, aké sú typické pre filmy s touto tématikou tu buď nie sú, alebo jednoducho nefungujú. Postavy tiež nestoja za nič, hlavný hrdina je nesympatický a hlavne sa tvári, akoby snáď prešiel všetky osemtisícovky, ale aspoň v tej zásadnej situácii sa zachoval trochu dôstojne, jeho priateľka ma vôbec nebavila a už tu vyniká len Eric Balfour ako tajomný dobrodruh, ale ani ten ma nezaujal. A sklamaním je aj réžia, vizuál pôsobí lacnejšie, než by mal, ale aspoň ma to hodinu filmu nerušilo, no ten zvyšok je už len séria nevhodných záberov kamery a tak aj v tej fáze, kedy sa už odohrávalo to hlavné som len čakal nakoniec. Takže skutočne som nečakal, že aj film s takýmto jednoduchým námetom sa dá tak skaziť, netrpel som síce od začiatku až do konca, ako pri tých skutočne zlých filmoch, ale takmer vo všetkom dôležitom je to zúfalo nefunkčné a tak je to len strata času. 40% ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ to najnapínavejšie, čo som tento rok videl. Pomaly budované napätie, skrz rozhovory, hádky a nervozitu, až to prejde aj na Vás, a bez akejkoľvek väčšej akcie si v polke filmu kušete nechty pri obyčajnom zábere na stromy vo vetre. Už už, raz to musí prísť a keď sa tak stane, je to mega, že sa nezmožete ani nato brum. V dnešnej dobe vzácny príklad hororu, kde odďalovanie nie je na škodu veci. 90% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (8)

  • Natáčelo se pouze v kanadských lokacích, jmenovitě jsou to North Bay, Powassan a Restoule provincial park. (herr_carter)
  • Film bol natočený za 16 dní. (Grims)
  • Vo filme hrajú dvaja medvedi čierni, Chester a Charlie zo spoločnosti Animal Insight. Táto spoločnosť sa riadi filozofiou Noemovej archy, pričom poskytuje zvieratá len v pároch, takže zvieratá majú pri natáčaní "kamaráta" a pôsobia pokojnejšie. (Wargoo)

Reklama

Reklama