Reklama

Reklama

Prechod arktickým ostrovom

(festivalový názov)
  • Austrália The Crossing
Austrália, 2012, 85 min

Obsahy(1)

Dvaja dobrodruhovia ťahajú svoje po domácky vyrobené kajaky na kolesách, viac než tisíc kilometrov po jednom z odľahlých arktických ostrovov.
Prechod arktickým ostrovom je celovečerný dokument, sledujúci dvoch austrálskych dobrodruhov, ktorí vyrážajú na životné dobrodružstvo. Pokúsia sa prevliecť doma vyrobené kajaky viac ako 1000 kilometrov cez odľahlý ostrov v Arktíde. Keď dáte dokopy rock and roll s mladíckou výbušnosťou, výsledkom bude katastrofa. Bojujú so strašnou zimou, brodia sa po kolená v arktickom bahne, cez kamene ostré ako britva, naháňajú ich vlci a ukrývajú sa pred ľadovými medveďmi. Film je pohľadom do duší dvoch dobrodruhov, ktorí si odhryzli oveľa väčšie sústo ako dokážu požuť. Ich dojímavý príbeh je protikladom sveta okamžitého uspokojenia a dokazuje, že človek dokáže všetko - akurát, že niekedy to teda vôbec nie je ľahké. (MF horského filmu a dobrodružstva)

(viac)

Recenzie (1)

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Oproti príprave starých harcovníkom to títo chalani zobrali naľahko, a aj ten druhý pokus bol len tak tak. O to bol pocit radosti na konci väčší. Hory a Mesto_2014 ()

Reklama

Reklama