Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(24)

V tomto originálním anime seriálu podle oblíbeného manga komiksu zachraňuje hlavní hrdina svět, který je zároveň kosmickou lodí ohrožovanou mimozemšťany. (Netflix)

Recenzie používateľa dudo24 k tomuto seriálu (2)

Sidonia no kiši (2014) 

Veľmi dobre namiešané sci-fi. Neskutočne som sa vyžíval v celom prostredí mesta. Všetko nasekané jedno na druhom, ale zároveň priestranné s nespočetnými zákutiami a výhľadmi. Aj exteriér vesmírnej lode bol veľmi kvalitne nadizajnovaný. Na akcii sa mi dosť páčil ten limit ktorým mohli poraziť súpera. Vcelku drsný dej, veľa sa umieralo. Nechýbala ani sociálna stránka, ktorá ma veľmi bavila. Nahota bola podľa mňa skvelý bonus, servírovaná nenásilne, prirodzene a nepôsobila rušivo, ale práveže dodávala autentickosť. Čo ale hlavne ťahalo seriál, boli záhady a neobjasnená história. Veľa vecí sa nedalo odhadnúť, lebo som nemal žiadnu predstavu o limitoch a fungovaní daného univerza (to je pozitívna poznámka). Postupne nám bola približovaná aj minulosť celej vojny a takisto jednotlivých postáv. Čo seriálu chýbalo na piatu hviezdu bolo rýchlejšie tempo s odhaľovaním skutočností a ísť viac dramaticky a psychologicky do hlavných charakterov. ()

Daikjú wakusei sen'eki (2015) (S02) 

Čo sa sakra stalo? Seriál úplne upustil od všetkého, čo bolo načaté v prvej sérii. Žiadne objasňovanie histórie, tajomstiev Sidonie a tiež sme sa už nič nové nedozvedeli o dôležitých vedľajších postavách. Stratilo to príbeh, tempo, napätie, krutosť, kvalitnú akciu a aj super úvodnú znelku. Väčšinu času sa riešili vzťahy a aj to bolo neuspokojivo spracované. Nevyužitý potenciál snáď so všetkým čo sa dalo. Po skvelej prvej sérii, je toto obrovské sklamanie. ()

Reklama

Reklama