Reklama

Reklama

Lighta

(študentský film)
  • Česko Lighta (festivalový názov)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Animovaný / Komédia
Slovensko, 2013, 11 min

Obsahy(1)

Malá žárovka Lighta je jediným zdrojem světla v místnosti až do té doby, než se jednoho dne objeví nový soupeř. (Zlín Film Festival)

Recenzie (2)

Fericious 

všetky recenzie používateľa

Je to pekný krátky študentský film. Neviem či to robil bakalár, magister či študent nejakého iného ročníka, ale je to milé a pekné. Neviem čo viac by človek chcel od animovaného filmu. Problém je skôr v zameraní. Na jednej strane, ten dej asi nie je až príliš pre detského diváka, ktorý možno nevie čo to je elektráreň, ekoenergia a pod., určite nevie, kto je Batman a pod., no a pre dospelého diváka je to značne primitívne. Čiže jeden to možno nepochopí, druhý sa bude miestami nudiť a pointu odhadne veľmi rýchlo. Takisto aj to posolstvo je niečo, čo tu bolo videné tak únavne veľa krát, že sa to už jednoducho nedá spraviť lepšie, zaujímavejšie a kreatívnejšie. Ale výtvarný štýl a hudba sú skvelé. Animácia miestami pokrivkáva ale celkovo sa drží veľmi dobre. Dávam 4* preto, že takéto veci je potrebné podporovať. Na druhej strane, film som videl ako predfilm na Bažant Kinematografe. Celkovo tohto roku(2014) premietali tak nejak do 10 študentských filmov. A ak nič lepšie ako tento film nevedeli vybrať do tak úzkeho výberu(ostatné filmy som nevidel) zo všetkých našich študentov, tak to nie je žiadna sláva. ()

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že sa tento film môže v niektorých veciach rovnať pixarovským študentským filmom. Príbeh a vlastne námet je založený na tom, že by sme mali šetriť energiou a byť hospodárni. Nápad sa mi páčil, ale nemyslím si, že by nejak veľmi zaujal menšieho diváka. Čo sa týka spracovania, je úžasné. Výborná, jednoduchá a hlavne čistá 2D animácia s mierne pokrivkávajúcou 3D animáciou. To však až tak nevadilo. Oveľa viac mi vadili scény s neustálym zapínaním a vypínaním Lighty. Inak je to veľmi milý, krátky a sympatický film. ()

Reklama

Reklama