Reklama

Reklama

Lighta

(študentský film)
  • Česko Lighta (festivalový názov)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Animovaný / Komédia
Slovensko, 2013, 11 min

Obsahy(1)

Malá žárovka Lighta je jediným zdrojem světla v místnosti až do té doby, než se jednoho dne objeví nový soupeř. (Zlín Film Festival)

Recenzie (2)

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Myslím si, že sa tento film môže v niektorých veciach rovnať pixarovským študentským filmom. Príbeh a vlastne námet je založený na tom, že by sme mali šetriť energiou a byť hospodárni. Nápad sa mi páčil, ale nemyslím si, že by nejak veľmi zaujal menšieho diváka. Čo sa týka spracovania, je úžasné. Výborná, jednoduchá a hlavne čistá 2D animácia s mierne pokrivkávajúcou 3D animáciou. To však až tak nevadilo. Oveľa viac mi vadili scény s neustálym zapínaním a vypínaním Lighty. Inak je to veľmi milý, krátky a sympatický film. ()

Fericious 

všetky recenzie používateľa

Je to pekný krátky študentský film. Neviem či to robil bakalár, magister či študent nejakého iného ročníka, ale je to milé a pekné. Neviem čo viac by človek chcel od animovaného filmu. Problém je skôr v zameraní. Na jednej strane, ten dej asi nie je až príliš pre detského diváka, ktorý možno nevie čo to je elektráreň, ekoenergia a pod., určite nevie, kto je Batman a pod., no a pre dospelého diváka je to značne primitívne. Čiže jeden to možno nepochopí, druhý sa bude miestami nudiť a pointu odhadne veľmi rýchlo. Takisto aj to posolstvo je niečo, čo tu bolo videné tak únavne veľa krát, že sa to už jednoducho nedá spraviť lepšie, zaujímavejšie a kreatívnejšie. Ale výtvarný štýl a hudba sú skvelé. Animácia miestami pokrivkáva ale celkovo sa drží veľmi dobre. Dávam 4* preto, že takéto veci je potrebné podporovať. Na druhej strane, film som videl ako predfilm na Bažant Kinematografe. Celkovo tohto roku(2014) premietali tak nejak do 10 študentských filmov. A ak nič lepšie ako tento film nevedeli vybrať do tak úzkeho výberu(ostatné filmy som nevidel) zo všetkých našich študentov, tak to nie je žiadna sláva. ()

Reklama

Reklama