Reklama

Reklama

Film Otcovia a dcéry zachytáva vzťah dieťaťa a rodiča, ktorí napriek starým krivdám, ktoré počas života utŕžili, sa snažia znovu k sebe nájsť cestu... Jack Davis (Russell Crowe) sa musí po tragickej smrti svojej manželky sám postarať o ich päťročnú dcérku Katie (Kylie Rogers). Jack je slávny spisovateľ, držiteľ Pulitzerovej ceny, ktorý po smrti manželky trpí depresiami a duševnou poruchou. Po smrti ženy zvádza boj nielen so zdravotnými problémami, ale aj s výchovou svojej dcéry, ktorú nadovšetko miluje. Keď však prepukne jeho choroba, musí Katie zveriť do výchovy príbuzným. O 25 rokov neskôr už dospelá Katie (Amanda Seyfried) žije promiskuitný život na Manhattane. Neustále sa konfrontuje s minulosťou, bojuje s vnútornými démonmi, ktorí ju prenasledujú od jej problematického detstva. Záchrannú ruku jej podá mladý muž Cameron (Aaron Paul)... (TV Markíza)

(viac)

Videá (25)

Trailer 1

Recenzie (194)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Důraz je tentokrát kladen nejen na prvoplánové emoce, ale i na psychologii hrdinů, na jejich vývoj a na dostatečné prokreslení vztahu mezi titulními postavami otce a jeho dcery, což je ostatně hlavní téma filmu. Výsledek díky tomu není tak příšerně melodramatický jako Muccinovy předchozí kousky, resp. pořád je melodramatický docela dost, ale tentokrát se to dá, mimo jiné i díky kvalitním hercům, s přehledem ustát. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

S celkovým výsledkom som nakoniec spokojný a myslím si, že film má svoje dobré momenty. Tie však najviac vidíme v prvých dvoch tretinách filmu. Vidíme ako sa Jack snaží starať o Katie, napriek tomu, že má vážne problémy a sestra jeho zosnulej manželky ju chce do svojej opatery. A musí s všetkými týmito starosťami bojovať a súčasne tu byť pre svoju dcéru, ktorá svojho otca nadovšetko ľúbi. Okrem toho tu vidíme ale aj udalosti z budúcnosti kde je Katie už dospelá a nemá zrovna najlepšie usporiadaný život. A sledovať to je dostatočne zaujímavé na to, aby človek vydržal sedieť dve hodiny v kine. Keď však film prejde do poslednej tretiny, tak sa rozhodne, že potrebujeme všetku bežnú americkú drámu a stane sa z toho maximálna melodráma, kde človek dokáže odhadnúť každú jednu scénku, ktorá sa udeje. A strašne to začne film spomaľovať. Viem, že potrebujeme nejaký konflikt a drámu vo filme, no treba dať aj niečo nové a okrem toho to netreba preháňať. A myslím si, že tu nám naservírovali toľko citových a manipulatívnych klišé, že dovi dopo. Ale zase to čo nesedí mohlo iných zasiahnuť, ako sme aj v kine s manželkou mali možnosť vidieť na vlastné oči. Celkovo však hodnotím film pozitívne, som rád, že som ho videl a možno sa k nemu niekedy aj vrátim. Uvidíme. ()

Reklama

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Slzopudné melodrama hallmarkovského typu, které na uzdě snesitelnosti drží vynikající obsazení a sympatický fakt, že se na pilu netlačí přespříliš. Což samozřejmě neznamená, že by se na city necílilo, protože cílí a ne zrovna málo. Ovšem nemůžu při své nejlepší cynické vůli říci, že by mi to bylo zcela ukradené. Jednoduše proto, že nebylo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $4,055,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ toto je námet ako stvorený pre režiséra Gabriele Muccino, tažký, pochmúrny, chladný námet a rozpoložení rodiny a jeho tvarovania v úseku 25 rokov, Russell Crowe opäť vo svojom živly keď Vás až strása keď ho sledujete pri jeho záchvatoch, sila ako sa dokáže oprieť do svojej postavy, dobre si tu sadnú vo svojich stelesnených hereckých polohách aj Aaron Paul s Amandou Seyfried, štýl rozkúskovaného rozprávania príbehu nemusí každému sedieť ale kto si obľúbil režisérov klenot Sedem životov, tak mu to sadne aj tu, na záver nechýbajú silné emócie, silný smutný zážitok /videl v kine: 80%/ ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

Na vyšší známku to nevytáhnu, protože té rozcajdanosti bylo až moc, vlastně si říkám, že kdyby role Amandy byla pojata chladnokrevněji, že by snímek dostal lepší švih. Ale nebylo to špatné, ani špatně zahrané, to ne, v závěru mi vadila polopatičnost, ňahňání se, přitom vůbec neřeším, že navázat vážný vztah s partnerem snů, bývá pro někoho zraněného problém. Není to zas tak neobvyklé. Film, který opakovaně vidět nemusím, Aaron opět výborný! ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčalo sa od 15. marca do 9. mája 2014 v Pittsburgu. (Erik7595)
  • Russell Crowe má, kromě své závěrečné scény, po celou dobu filmu oblečené světlemodré džíny, tričko a košili, místy doplněné buď koženou bundou nebo kabátem. Jiný oděv na něm nevidíme. (funhouse)

Reklama

Reklama