Reklama

Reklama

Směs starodávných westernů s vyspělou technikou v napínavém příběhu, jehož děj se odehrává v podobě nezkrotného ohně v povodí řeky Colorado. Největší a nejdražší akční film režiséra Nico Mastorakise. (D-ALVIM Video)

Recenzie (21)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Mám trochu zmiešané pocity. Je to síce iba podradnejšie béčko plné prestreliek a niekoľkých iných žánrových šialeností, ale chýbalo mi tu namiesto kecov, nejaké to rozvetvenie situácií a tém. Non-stop akcia tým pádom začne nudiť a ani poriadne neviete, čo sa vlastne o filme deje a o čo tu vlastne ide. ()

masw 

všetky recenzie používateľa

Béčkovost, výbuchy, redneck violence, malé město vs nákaza a George Kennedy jak já se na puštění tohohle filmu těšil. I ten úvod s Brionem Jamesem slibuje, že to bude totální zábavná sračka a přitom jsem se dočkal jen "frajerské" postavy ztvárněné Bo Hopkinsem, která pro mě ten film zabila. Mastorakise teprve poznávám a tohle byl druhý film, který jsem si od něj pustil, Nájemný Vrah však nasadil laťku cheesy atmosféry až moc vysoko. Zachraňoval to Kennedy (ale je až na druhém místě za kaskaderskými kousky), který působil jako sympaťák a tenhle film táhl a hlavně to měl těžké, když musí hrát jedinou oběti, na kterou virus působí pomaleji, než na ostatní, ač to nemá důvod. Nebyl moc přesvědčivý, ale tohle je Mastorakis film a né něco s uměleckýma ambicema, takže je to v pořádku. :D Kimberly Ross rozněžnila srdéčko a fetkoholik Wings Hauser pobavil hlavně behind the scenes zážitky, kdy ho Mastorakis a štáb museli vyplatit, po zabásnutí zapříčiněném násilnou hádkou se svým bratrem. Až ten chlap jednou napíše knihu, tak si ji koupím.... ale počkám až umře, ať z toho nemá ani dollar, dick jeden. :D ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

S príchodom povojnového obdobia a primárne niekedy v 60./70. rokoch nastal v Amerike veľký rozmach filmov, ktorých témy sú rôzne politické konšpirácie, sprisahania a komploty, čo by sa dalo atribuovať vtedajšej globálnej hrozbe konfliktu medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom. Z nich sa potom začali derivovať snímky riešiace konšpirácie, avšak na úrovni vedeckej. Spoločným prelínajúcim faktorom zvyklo byť nejaké zapadnuté malé americké mestečko v strede ničoho, ktoré sa stalo obeťou rôznych vládou zorchestrovaných pokusov, väčšinou súvisiacich s kontamináciou niečoho, prípadne vírusmi či biologickými zbraňami. Motívom bývala kritika establišmentu či všeobecná nedôvera voči vládnucim orgánom (podobne ako napríklad pri dystopických trileroch, hoci ide vo výsledku o iný súdok). Takéto filmy mnoho zástupcov nemajú (paradoxne si ale myslím, že majú, len na viac ako päť si aktuálne asi nespomeniem) a jediný, ktorý si ako-tak vydobyl väčšiu pozornosť, bol Romerov Crazies zo '73. Grécky režisér Mastorakis s jedným takým prišiel, hoci pomerne neskoro, koncom 80. rokov, čo naznačujú hneď úvodné osemdesiatkové synťáky a tomu podobné zvukové efekty a neóny. Zvyšok už tematicky sedí – pomerne dosť škaredý albíno vedec v rámci testovania svojej biologickej zbrane vypustí do vodného zdroja silne žiarivú zelenú substanciu a s pomocou nejakej záhadnej agentúry izoluje malé vidlácke mestečko v strede Utahu, ktorého obyvatelia sa následne po konzumácii vody menia na krvilačných maniakov so zelenou krvou. Prvej polovici filmu dominujú prsia manželky hlavného hrdinu vtesnané do ružového tielka, s príchodom tej druhej a noci nastáva obmena, kedy sa z filmu prakticky stáva "súčasný" western (zaujme záverečná naháňačka helikoptér cez kaňon). Rozhodne zaujímavé spojenie, ktoré ale zrážajú dole všemožné neduhy počnúc absentujúcim herectvom, diletantským spracovaním akčných scén či obsesívnou záľubou režiséra používať všade explózie neprimeraných proporcií. Lebo keď motorkár nabúra do auta a je z toho Hirošima plus on samotný lieta vzduchom ako Evel Knievel, niečo nie je v poriadku. (18.7.2022) (20.7.2022) ()

Caelos 

všetky recenzie používateľa

Parádní akční scifi "horor" s jemným nádechem westernu. Opravdu jsem se ani chvíli nenudil, jelikož se ve filmu stále něco děje. Pořád něco bouchá, střílí, pere se, fajn. Akční složka jednoznačně převažuje nad všemi ostatními žánrovými ingrediencemi dohromady a dá se říci, že je povedená, kaskadérské kousky jsou ne na vyskoké, ale na dobré úrovni. Nejvíce na mě zapůsobila scéna v restauraci a to co po ní následovalo a to proto, že ten vousatý hillbilly byl opravdu nejlepší "šílenec", už to jak se neustále ksichtil. Pokud hledáte nenáročnou zábavu s cejchem B, Noční přízrak v poledne jistě nezklame. Bo Hoskins je nehorázný tvrďák, scéna jak v klidu dojí, znuděně se zvedne a dá pěstí vousáčovi, se kterým to nijak neotřese, načež pronese: Oh, shit... je fajn, zasmál jsem se. Chtěl bych jednu z těch dodávek, při nočním příjezdu vypadaly působivě. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Po ZERO BOYS (1986) další akčně-hororová (ale mastorakisovsky nekrvavá) pecka původem řeckého béčkového scenáristy, režiséra a producenta Nico Mastorakise, jehož počiny okupovaly naše videopůjčovny začátkem 90. let a polovina z nich pro mě byla kultovní. NOČNÍ PŘÍZRAK je laděný jako moderní western (taky se odehrává ve westernovém Utahu) a jde o asi nejhvězdněji obsazenou mastorakisovku. Jako malej jsem zavíral oči u scény s prvním útokem nakažených v restauraci (zabodnutí nože do servírčiny ruky) a i po letech si pamatuju hlášku Bo Hopkinse směrem k Hauserově filmové manželce: "MYSLÍM, ŽE BYSTE SI POTŘEBOVALA POŘÁDNĚ ZAPÍCHAT." ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (2)

  • Snímek byl natočen již v roce 1986. (Fenk)

Reklama

Reklama