Reklama

Reklama

Kismet

(festivalový názov)
  • Česko Kismet (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Turecké telenovely, ktoré prenikli s nečakaným úspechom na televízne obrazovky milióna domácností v Spojených arabských emirátoch, v Egypte a dalších krajinách, vyvolali v moslimskom svete vlnu rozvodov. V scenároch, ktoré píšu prevažne ženy, sú hlavné hrdinky zámerne zobrazované ako silné a statočné osobnosti, ktoré sú rozhodnuté bojovať za spravodlivosť a svoje práva. Režisérka Nina-Maria Pashalidou na príklade osudov niekoľkých verných diváčok ukazuje, akým spôsobom môže obľúbenosť telenoviel inšpirovať k emancipácii žien a ku zmene životných postojov a hodnôt v spoločnosti. (Jeden svet)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

Merlinousek 

všetky recenzie používateľa

Bůh není On, ani Ona, bůh je To. Anebo jsou na mráčku dva, ale pak jsou to muž a žena.     Zkrátka a dobře patriarchálnímu uspořádání světa odzvonilo. Kéž to kluci pochopí a začnou respektovat co nejdříve. Muž a žena jsou si rovni. Yin a Yang. Nechť vládnou světu společně.     Dokument je pěkně koukatelný, přesahový a byť je točený spíš pro ženy i muži by ho měli shlédnout. S přehledem čtyři hvězdičky, pátou šetřím nevím na co :-)). ()

Kxxx 

všetky recenzie používateľa

Na snímku je znát, že režisérka ví o čem točí dokument a naprosto nenásilnou formou vtahuje i nezasvěceného diváka do problematiky. Dokument má spád, je hutný a zároveň poměrně lehce stravitelný a bez snahy rozbrečet diváka. Bravo! ()

Reklama

Galéria (4)

Reklama

Reklama