Reklama

Reklama

odpad!

(amatérsky film)
všetky plagáty
Celý film
Krátkometrážny / Horor
Česko, 2013, 8 min

Obsahy(1)

Bankovní lupič s policií v patách se schová do přístavku na popelnice. Záhy zjišťuje, že v něm není tak úplně sám a že zatčení není to nejhorší, co ho může potkat. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Celý film

Recenzie (50)

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

Mňa to pobavilo. Nie je to priekopnícke veľdielo, ale je to príjemne natočené, bez slov a s patričnou dávkou humoru. Celé sa to odohráva v jednej miestnosti s jedným hercom a jedným.. Čímsi. A to mám rád. Navyše to nie je zbytočne dlhé a keď dôjdu nápady, nastupujú titule. Na tých pár minút v pohode dielko. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Čéče... Na prvý pohľad amatérska fušerina, postavená na priblblom fóre, ktorá však setsakra zvláštnym spôsobom funguje! Mohol by som v tom hľadať alegóriu, ako sa proti nám stavia náš vlastný odpad a to, čo sme mi nevyužili a neskonzumovali, by si teraz rado pochutnalo na nás. Radšej však poviem, že som sa celkom bavil, a nebyť priblblého policajta, už kvôli priestorom, kde sa to odohráva, by som šiel vyššie. 65% ()

Reklama

Savel 

všetky recenzie používateľa

Na reklamu na knihovnu volně navazující horor-komedie Chozeho (pro kterého mám zvláštní slabost) o dalším "předmětu, který kouše do ruky". Roztomilý snímek se srandovním pytlíkem na viditelných provázkách bohužel není dostatečně srandovní a už vůbec ne strašidelný. V popelnicích se přece mohlo ukrývat něco mnohem drsnějšího. Přesto je ve srovnání s ostatními filmy správně gradovaný a po řemeslné stránce na úrovni. Přestože Chozé využil opravdu všechny fígle, co mu malý prostor nabídl, nemohu se zbavit stejného dojmu, jako u cvičení prvního ročníku animace na plenéru v Poněšicích. Škoda, že film nemá alespň hlubší poselství (třeba ekologické:). Parazitující pytlík mě přiliš nevzrušil. O hvězdičku navíc za název! ()

Alfréda 

všetky recenzie používateľa

Povedený tribut osmdesátkovým béčkům, kterému chybí snad jediné, a to je krev. Hlavní antagonista je mutací příšerky Critters a useknuté ruky z Evil Dead, přičemž hlavní hrdina je takový Ash, jehož prodlouženou rukou v tomto případě není brokovnice, ale revolver. Podobně jako v McCarthyho hororech je příběh vyprávěn srozumitelně i bez použití dialogů, a takových povedených kousků je opravdu málo. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Keby policajta aj lupiča hrali deti, najpravdepodobnejší záver by bol asi taký, že z paneláku v pozadí na nich zakričí mama, aby išli domov. Použitý koniec bol síce originálnejší, ale nakoľko to hrali dospelí (a hrali to tak ako hrali), všetko ostatné mi pripadalo trápne. A rozmýšľal som aj, že odošlem do zaujímavostí na schválenie aspoň tú najjednoznačnejšiu chybu vo filme, že zastrelený policajt neostal ležať na chodníku, ale nebudem kaziť chozemu one man show, tak aspoň takto. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (7)

  • Nejdražší položku filmu a vůbec nejnákladnější rekvizitu v historii LudovicoFilmu představovala popelnice, která byla zakoupena jako nová a dodatečně jí bylo proraženo dno pro závěrečnou scénu. (choze)
  • Snímek je filmovou variací reklamního spotu "Knihy nekoušou", kterou Josef Blažek natočil tři roky předtím. Spot i film byly inspirovány režisérovým oblíbeným filmem Smrtelno zlo 2 (1987), jak napovídá pracovní a alternativní název filmu Evil Trash. Smrtelné zlo 2 (1987) je přitom variací Evil Dead (1981) a ten zase variací kraťasu Within the Woods (1978). (choze)

Reklama

Reklama