Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojený silnou charizmou, vychovaný ulicou a skúsenosťami vojenského umenia, Tony Fait (DMX) riadi úpravy mesta s vášnivou precíznosťou, starajúc sa o obchody a jeho lojálnu oddanú partiu profesionálov (Anthony Anderson, Gabrielle Union a Drag-On) s oddanosťou, ktorú prevyšuje jedine láska k jeho dcére Vanesse (Paige Hurd). Po uskutočnení komplexu krádeží, vrátane vykradnutia skrýše čiernych diamantov, Fait prichádza do priameho kontaktu so Su (Jet Li), taiwanským vládnym agentom, ktorý sleduje pohyb výnimočných kameňov po celom svete. Su je vytrvalý a neoblomný, nepoľuje len na drahokamy, ale poľuje aj na neľútostného, brutálneho Linga (Mark Dacascos), svojho pôvodného partnera, ktorý uniesol Faitovu dcéru ako súčasť manévru vymeniť ju za ukradnuté drahokamy. Fait ukryje kamene u priekupníka Archieho (Tom Arnold), diamanty promptne skončia v rukách mocného zločinca (Chi McBride). Fait mobilizuje svoj tím, suspenduje - prerušuje striktnú stratégiu bez zbraní a pripravuje povolať každú silu k dispozícii na záchranu svojej dcéry. Ale jedine Su pozná Linga dostatočne dobre na to, aby vedel anticipovať - predvídať každý jeho pohyb - a po stretnutí s Lingovými pracovníkmi pri ukážke ich vojenskej prefíkanosti, Fait zisťuje, že Su by mohol byť jeho jedinou nádejou na to, aby sa Vanessa vrátila domov živá. Protivníci podľa zákona, ale spojenci podľa okolností, majster zlodej a enigmatický agent spoja svoje sily vyhrať vojnu nad spoločným nepriateľom: Su na vykonanie pomsty voči človeku, ktorý usiloval o jeho život a Fait na záchranu Vanessy, jedinej osoby bez ktorej nemôže žiť. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (212)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Akcia, pôvab aj elegancia: to všetko prináša film. Producent a režisér, ktorí spojili bojové umenia s hip-hopovým štýlom, dosiahli v tomto snímku ešte vyššej úrovne, než inde. Hrdinovia filmového plátna Jet Li a DMX sa z rivalov stali partneri a ťali do živého - únos, divoká pouličná vojna, krádež čiernych diamantov a dolapenie nebezpečného zločinca. Kelly Hu a Gabrielle Union tu rafinovane spojili svoju krásu a silu. Rozhodne nesiahnete vedľa. Kolíska sa hojdá od začiatku až do konca. V akčnom filme Od kolísky po hrob spojil producent Joel Silver znovu režiséra Andrzeja Bartkowiaka, herca Jeta Lia a rapera DMXa. Zápletka - ako ostatne u všetkých akčných filmoch - slúži predovšetkým na farebnom predvedení bojových umení. Bojové aj pyrotechnické efekty sú presne také, aké majú byť; za zmienku stojí ľahká nadsázka, menej krvi ako zvyčajne a ironické dialógy. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I AIN'T GONNA EAT, I AIN'T GONNA SLEEP." --------- Iba geniálny soundtrack počnúc tvrdým výpraskom skladbou 'Go to Sleep' a utopická idea nesklonného priateľstva delí Cradle 2 the Grave od skutočného, bezútešného filmového hrobu plného odpadkov. A ešte Jet Li. --- (2015) (15.3.2017) (3.3.2018) ()

Reklama

ArsenalEagle 

všetky recenzie používateľa

Obě hvězdy jsou za komediální stránku tohodle kousku, byť žánrem komedie není označen. Spousta (až legendárních) neuvěřitelně tupých hlášek, které táhnou film až do finále, co se pravděpodobně odehrává v nějaké meteorologické anomálii. Dějově je to brak bez špetky příběhu, chybí základní logika, akce je díky Jetovi jakžtakž snesitelná, ale bizardní hlášky to prostě drží nad vodou. Zajímalo by mě, jestli šlo o úmysl, nebo byli tvůrci až tak blbí. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Černoškí raperi, záhadný aziat, lúpež diamantov a Jetov najhorší film. Kŕčovité škubanie, ktorým sa film pri všetkej svojej štýlovosti a coolovosti za doprovodu gangsta rapu, vyškrabe sotva do spodných regálav viedepožičovní. Tam dúfam, že sa naň medzi Seagalovkami a Van Dammovkami zabudne. Nedobrá reklama jak pre Bartkowiaka, tak pre čínskeho mlátiča. ()

Rudinsky 

všetky recenzie používateľa

Nasraty "afroameričania" predvádzajúci hádam ešte stupídnejšie kostýmy a reťaze ako 50 cent..Hrozné, protagonisti z bronxu nám ukazujú, že aj v škatuli sa dá vyžiť slušne, keĎ si "nigga" a máš reťaz ako dedinský Dunčo. Tieto gangsterky su desivé, tie hviezdičky sú za DŽEt liho a pekné ženy...Vlastne už ani neviem čo tam bolo, lebo ku koncu som vypol telku a išiel spať. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (17)

  • Hra, ktorú hraje Vanessa na počítači, sa volá "Theme Park World". Hra sa podobá hre "Roller Coaster Tycoon". (ČSFD)
  • V scéne, kde sa Tito Ortiz bije v klietke s Chuckom Liddellom, je zobrazený ako víťaz. V skutočnosti vyhral na UFC Chuck Liddell nad Titom Ortizom oba zápasy, v ktorých sa bili. (ČSFD)
  • V závěru filmu lze pod odlétajícím vrtulníkem spatřit běžící filmový štáb. (Conspi)

Súvisiace novinky

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (viac)

Reklama

Reklama