Reklama

Reklama

Neovládla sa

(festivalový názov)
  • USA She's Lost Control
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezávislá Ronah pracuje v newyorskej agentúre ponúkajúcej klientom sexuálne „náhradníčky", ktoré ich učia prekonať strach z intimity. Pri spolupráci s novým, veľmi prchkým, klientom Johnnym, sa však začne stierať tenká čiara medzi vzájomnou profesionálnou a osobnou intimitou, čo má za následok postupný rozpad jej života. Režisérka začala príbeh koncipovať ako sci-fi triler, keď si prečítala článok o japonských geriatrických zariadeniach, kde používajú robotov nielen na zdvíhanie či kŕmenie pacientov, ale aj na hladenie; a článok o existujúcej náhradnej partnerskej terapii, kde učia záujemcov intimite. „Na myšlienke, že intimita sa dá naučiť alebo simulovať, je niečo fascinujúce, znepokojujúce a zároveň hlboko dojemné. Podčiarkuje sa tým základná ľudská potreba (a neschopnosť) spojenia. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (2)

PavliSmap 

všetky recenzie používateľa

První polovina filmu je dobře rozehraná a zaujme svou atmosférou, na konci filmu ale člověk zjistí, že se žádná z mnoha rozehraných linek nedočká ani náznaku ukončení. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Niektoré filmy sú tak divné a od veci, že je ich inakosť najväčšou devízou. Rozhodne to platí aj pre She´s lost control. Už len všetky vybraté ksichty mi pripadali ako špeciálne naklonované pre film. V otázke o čo tu ide budeme tápať tak dlho, až to budeme považovať za tvorivý zámer a možno sa nám to začne aj páčiť. Vedľajšia zápletka pôsobí ešte viac mimo ako tá hlavná, ale nakoniec z ich kombinácie niečo aj vyplynie. Problém je v tom, že to niečo, čo z filmu vyplynie, už originalitou neoplýva a film tak trochu vyšumí do prázdna. Čo je samozrejme škoda, film pôsobí potom viac ako zaujímavé cvičenie, než myšlienkovo plnohodnotný art film, o čo sa Marquardt zjavne pokúšala. ()

Reklama

Galéria (8)

Reklama

Reklama