Reklama

Reklama

Zakázaná historie

(seriál)
  • Veľká Británia Forbidden History
TV spot
Veľká Británia, (2013–2022), 36 h 30 min (Minutáž: 42–84 min)

Série(7) / Epizódy(49)

Obsahy(1)

Vládní orgány nikdy nemají rády, když se objeví nové důkazy zpochybňující dosavadní fakta a pojetí obecně přijímaná po desetiletí a století. Po léta byly neobvyklé historky pohřbívány nebo potlačovány, a stateční lidé, kteří se pokoušeli sdělit pravdu, byli umlčováni nebo odsouzeni, případně obojí. Až dodnes. Průvodce pořadem, Jamie Theakston, se pokusí prozkoumat, zvážit, vyšetřit a provést rozbor toho nejzákladnějšího, co si myslíme, že víme. Jamie a jeho tým odhalí po staletí pohřbené pravdy a mýty týkající se ztraceného pokladu templářů, pokrevní linie Kristovy nebo Šalamounova pokladu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (5)

The Lost Treasure of the Templars (2013) (S01E01) 

Príbeh: Stratený poklad templárov, ktorý máme možnosť sledovať od Jeruzalema až na Britské ostrovy. Prevedenie: Prechádzame sa po okolí a hovoríme s ľuďmi ktorý priamo alebo nepriamo majú niečo spoločné s templármi. Pocity: Príbehy o Templárskych rytieroch sú veľmi pútavé a lákavé. Sú ale aj studňou inšpirácie pre mnohé konšpirácie a príbehy a tak je aj tento dokument niečo medzi fikciou a zbožným želaním o existencií bájneho pokladu. 70% ()

The Third Secret of Fatima (2013) (S01E02) 

Príbeh: Tri tajomstvá, ktoré vraj zjavil boh pasáčke oviec vo Fatime. Prevedenie: Celý tento diel je založený na fikcií a dohadoch. Máme základné tvrdenie, že sa niečo stalo a na základe tohto nepravdepodobného tvrdenia ideme kompromitovať cirkev. Strašne z toho cítiť snahu o kompromitáciu cirkevných hodnostárov ale je to chabé. Pocity: Veľmi slabý diel. Reálne som aspoň videl Fatimu v Portugalsku ale inak išlo o veľmi silne konšpiratívny príbeh. 28% ()

The Bloodline of Christ (2013) (S01E03) 

Príbeh: Cesta za pokrvnou líniou Ježiša Krista. Prevedenie: Autor sa až priveľmi necháva inšpirovať knihami "Davinciho kód" alebo "Holy Gral" je to vidno v hypotézach. Na druhej strane sa dostávame v reálnom svete na miesta, ktoré podľa kníh súvisia s pokrvnou Kristovou líniou a síce s Máriou Magdalénou. Pocity: Opäť nie sú dôkazy a teda sa jedná zas iba o konšpirácie aj keď "Preborstvo Sionu" je celkom zaujímavá organizácia a ich existencia podnecuje zaujímavosť v nejdenom z nás. 78% ()

The Mystery of the Giants (2013) (S01E04) 

Príbeh: Nachádzali sa na Škandinávskom poloostrove Obri alebo išlo iba o veľkých ľudí? Prevedenie: Odhaľovanie masových hrobov, ktoré boli tak obrovské, že si ľudia začínali hovoriť, že sa jedná o hrob obra. Jaskyne s množstvom veľkých kostí a nájdené obrovské zuby, ktoré ale zabavila vláda. Pocity: Mám k tomu vlažný vzťah a teda ma táto časť nezaujala. Na druhej strane sa mi celkom páčilo to prepojenie na stratené artefakty, ktoré stratili múzeá alebo vláda. neviem na čo by im to ale bolo? 40% ()

The Treasure of Solomon (2013) (S01E05) 

Príbeh: Hľadanie najväčšieho kresťanského pokladu všetkých čias opäť začína v Jeruzaleme. Prevedenie: Na základe toho že by poklad kráľa Šalamúna mal podľa historických prameňov obsahovať aj archu zmluvy aj svätý grál o ktorých sa hovorilo v prvých častiach, tak táto časť je iba taká rekapitulácia s menšími vsuvkami a s pár obchodníkmi so starožitnosťami. Pocity: Už som to videl a to čo bolo dané ako plusový materiál za to naozaj nestálo. 33% ()

Reklama

Reklama