Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rachel Heggie slúži ako ochrankyňa zákona v malom mestečku Inveree. Jedného večera na ceste do nočnej služby spozoruje, ako mladý delikvent riskantnou jazdou zrazí osobu stojacu uprostred cesty. Keď však dobehne na miesto zrážky, automobil je síce viditeľne poškodený, no po zranenom niet ani stopy. Po nástupe do zamestnania nahlási nadriadenému mimoriadnu udalosť, pričom oboznámi kolegov o možnej osobe, ktorá sa voľne pohybuje po mestečku, a mohla by potrebovať lekársku pomoc. Keď už to vyzerá, že mladík bol zadržaný bezdôvodne, jedna z hliadok privádza na policajnú stanicu staršieho, neznámeho muža, ktorý popisom sedí na možného poškodeného z nehody. Napriek tomu, že nemá žiadne mimoriadne vonkajšie zranenia, pôsobí čudesným, svojským dojmom, ktorý na počudovanie u všetkých, ktorí s ním prídu do styku, vyvoláva obrovský rešpekt a strach zároveň. Kto je vlastne onen neznámy? Prečo prišiel? A akými schopnosťami to vlastne disponuje, keď dokáže nazrieť do čiernej časti duše všetkých zúčastnených a dokonale nimi manipulovať? (*CARNIFEX*)

(viac)

Recenzie (57)

Dellamorte

všetky recenzie používateľa

Obligátne intro ma zbavilo akejkoľvek nádeje na new prídavok, čo sa plynutím metráže a postupnej mutácie do prison huhu formy, aj potvrdilo. Že sa tam krváca a neúspešne inovujú staré komerčné záležitosti - neva. Pollyanna síce nenakopla osie hniezdo, no " Let Us PRAY! aby prišlo niečo dôležitejšie. Chabá 3jećka. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa úplne neznámy horor, ku ktorému som sa dostal vlastne len vďaka charizmatickému Liamovi Cunninghamovi, ale teda skutočne veľmi príjemné prekvapenie. Už úvodné titulky mi prišli perfektné, jedny z najlepších v žánri, takže to jasne naznačí, že toto nebude len nejaká treťotriedna záležitosť a našťastie tvorcovia neminuli všetky svoje schopnosti len pri nich, ako sa to už tiež pár krát stalo. Ale mne to celkovo nadmieru sadlo, dej je zaujímavý a pritom nie úplne predvídateľný s dobre zvládnutými dlhšími dialógovými sekvenciami, takže som sa nenudil ani na okamih. Vydarila sa aj atmosféra, no nie tým, že by postupne budovala napätie, práve o to tu ani moc nejde, skôr je tak správne tajomná a cítiť, že sa za tým ukrýva niečí mystické a veľkým plusom je rozhodne aj atraktívne prostredie policajnej stanice, ktoré nielen v tomto žánri vždy ocením. Našťastie nesklamú ani postavy, síce okrem spomínaného Cunninghama sa tu už nenájde nikto známejší, ale všetky dôležité postavy mi prišli dostatočne zaujímavé a aj dobre zahrané, takže si nemôžem sťažovať. A síce sa v tomto prípade celkovo jedná skôr o atmosférickú záležitosť, ale nakoniec až prekvapivo príjemne poteší aj po tej drsnej stránke, keďže prinesie slušne krvavé finále a niekoľkými perfektnými a nápaditými úmrtiami, pričom nechýba ani zaujímavo štylizovaný záporák. Tu sa tvorcovia skutočne vyhrali, aby v ničom nesklamali. A k tomu atraktívna vizuálna stránka a skvelá hudba. Takže ma dosť prekvapuje, že v časoch, keď sa v tomto žánri málokedy objaví niečo aspoň trochu zaujímavé sa práve vydarený Let us prey nepresadil. Síce sa nejedná o ten typ hororu, ktorý sa snaží desiť a budovať napätie, ale s tým nemám problém, zaujímavý príbeh, kvalitná atmosféra, slušní herci, nadpriemerný vizuál, výborná hudba a aj nejaké tie kvalitné krvavé scény, kladov je tu nespočet a pre mňa je to jeden z najzaujímavejších hororov za dlhé obdobie. 78% ()

Reklama

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Celkem slušné žánrové cvičení, které však doplácí na svou přílišnou ukecanost v prostřední části a nečekaně akční závěr, který po snaze napínat diváka skrz náznaky a zlověstnou hudbu působí trochu jako pěst na oko. A je to sakra škoda, protože to krásně vymazlené intro slibovalo atmosféričtější podívanou, než jakou ve skutečnosti byla. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Assault on precinct of sinners.. Jednou nohou jsou dunivé synťáky jak z dílny tesaře Johnnyho, druhou potenciál Liama Cunnighama, jakž takž použitelný stůl však potřebuje alespoň tři. Když ještě na něj naložíte jalové pokusy o mysteriózno, hromadu prázdných keců a pseudonáboženského tlachání, nezachrání ho od rozpadu ani to, že jej brokovnicí podpírá pomatený seržant, co má kolem sebe víc ostnatého drátu než mírovská věznice. O´Malleyho poctivá snaha o „old fashioned horror“ tak bohužel vychází vniveč.. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Hned ze začátku mě navnadily super titulky a výtečná hudba, která navíc film provázela celou stopáž.Tajemný cizinec jehož příchod nevěstí nic dobrého uměl dobře znepokojit a Liam Cunningham jako by z oka vypadl Jeanu Renovi.Policejní stanice plná magorů a to včetně lokálního sboru bude pykat za své hříchy, nic nového, nic převratného ale je to pěkně úchylný a finální masakr pobavil.Nebýt toho idiotského polibku, možná bych dal i o hvězdu navíc.Podařená jednohubka, O'Malley určitě stojí za sledování do budoucna.60%. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama