Reklama

Reklama

Odborníci na domy v korunách stromů

(relácia)
  • USA Treehouse Masters
Reality-TV
USA, 2013, 42 min

VOD (1)

Obsahy(1)

S vizionářem a milovníkem stromů Petem Nelsonem vystoupáte do majestátního světa vrcholků stromů. Pete navrhuje soukromé úniky pro ty, kdo se chtějí navrátit zpět do přírody a splnit si své dětské sny. Pete klientům nic neodmítne a staví cokoli, od domů v korunách stromů s několika ložnicemi, kde nechybí kanalizace a elektřina, po jednoduchá jednopokojová obydlí. Zhotovení takovýchto příbytků v korunách stromů rozhodně není snadné. Pete musí s týmem návrhářů a tesařů, včetně syna Charlieho, čelit při stavbě těchto útočišť rozmarům přírody, nebezpečným stavebním strojům a závratným výškám. Pete navíc s manželkou Judy a dcerou Emily vlastní a provozuje penzion Tree House Point ve Washingtonu, kde nabízí únik z moderního světa. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (6)

Krastom 

všetky recenzie používateľa

Viděl jsem pár dílů a co na to říct? Domy v korunách stromů to je spíše něco pro permakulturní komunitu lidí, nežli pro mě. Svou práci však tým ze seriálu odváděl vždy bravůrně. ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Pete Nelson je úžasne kreatívny a zapálený človek, ktorý okrem toho miluje ľudí a stromy - takže mu aj verím, že ich nepoškodí, keď do nich vyvrtáva diery, aby ich mohol ovešať najrozličnejšími obydliami svojich klientov... - a noví obyvatelia nielen že budú mať veľkú radosť, ale aj bližšie k prírode. Vďaka skutočne ľudskému a prírodnému prístupu mi ani tak nevadí obvyklý neduh podobných show, kde ľudia musia dostať kompletne hotový produkt aj so zariadením rovno pod nos - či už dom, záhradu alebo životného partnera. Prečo nestačí, že postavia fantastický dom - musia ho ešte aj zariaďovať ? Nevedia si to tí ľudia urobiť sami - podľa vlastného vkusu a chuti ? Ale späť k Nelsonovi, ktorý je so svojimi úžasne romantickými výtvormi skutočnou - a mimoriadne sympatickou - hviezdou tejto show. Podľa vlastných slov sa o to nikdy nesnažil, televízna sláva prišla až s ponukou TV stanice Animal Planet - predovšetkým vďaka tomu, že bol dlhodobo jediný, kto so svojou firmou niečo takého robil. A ktorý podnikateľ by si nechal ujsť hodinovú reklamu na svoj podnik, za ktorú mu navyše platia ? Napriek tomu, že taký dom na strome nie je vôbec lacný špás (ceny najmenej okolo 250 000 dolárov, čo je cena 10-násobne rozľahlejšieho rodinného domu), počas prvých sezón nijako nezbohatol - práve naopak - kvôli poplatkom, povoleniam, logistike a cestovaniu po polovici USA sa občas dokonca ukázalo, že bol stratový. A pritom tlak - keďže zmluva ho zaväzovala postaviť 18 stromodomov ročne. Na každý má pritom iba 3 týždne - čo už samo osebe, s ohľadom na výsledky, je neuveriteľný výkon. Ale reklama je reklama a vášeň je vášeň - a tak v súčasnosti (2017), kedy sa vysiela 7. séria už je to inak, a biznis utešene rastie, pričom láska zostáva. A to je to hlavné, ak hlavným motorom tohoto človeka a jeho tímu je to, že proste vášnivo radi stavajú originálne domy na stromoch! ()

animario 

všetky recenzie používateľa

Peter Nelson je tatík jak vystřiženej z nějakýho průměrnýho americkýho sitcomu a jeho přehrávání a nadšení mě irituje,ale domky tvoří jeho tým parádní.Sice je to pořád o tom samým,ale tahle stromová kultura mě baví. ()

lopja 

všetky recenzie používateľa

Super dokument s prijemnym humornym komentarom hlavneho predstavitela ktory sa venuje stavbe domov v korunach stromov. Super boli specialy z roznych krajin ako Brazilia, Nemecko. Chybaju mi tam trosku detalnejsie technicke riesenia, stavieb ale je to celkom zaujimave. ()

Reklama

Reklama