Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh o smútiacich rodičoch Marsdena (Edward Furlong) a Serafiny (Shawna Waldron), ktorí sa snažia vyrovnať so stratou svojej milovanej dcéry. Na vrchole svojho zúfalstva sa obrátia na svojich najlepších priateľov Pirin (Laurence Mason) a Colline (Shirly Brener) a požiadajú ich o pomoc. Priatelia ich zavedú do púšte, dúfajúc, že rituálne oslobodenie sa od civilizácie im pomôže vyrovnať sa s ich stratou. Bohužiaľ, amatérsky rituál sa nepodarí a oni nešťastnou náhodou vypustia starodávne zlo. Namiesto vnútornej očisty sa tak začne boj o prežitie. Prežije vôbec niekto? Podarí sa vyriešiť nadprirodzenú záhadu a odhaliť démonickú silu? (misterz)

(viac)

Recenzie (4)

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Rodičia smútiaci nad smrťou dcéry sa vydajú s párikom známych na výlet do púšte, kde sa chcú symbolickým, rituálnym spôsobom vyrovnať so svojou stratou, aby mohli pokračovať v živote. V opustenom dome ich však uväzní elektrická búrka a začnú sa tu objavovať podivné, krvavé úkazy. Nepríliš zaujímavý a zmätený film, plný otravného, rozhádaného správania postáv a nepodarených CGI efektov. Našlo by sa síce nejaké to napätie a ku koncu je aktivita démonických výjavov gradovaná vcelku obstojne, no ako celok je to strašne otupné a slabé. ()

beso74 

všetky recenzie používateľa

Debutujúci režisér s veľmi podivným menom Ajai natočil ešte podivnejší film, ktorý rozdelí svojich divákov do dvoch hlavných táborov, jeden tvoria tí, ktorí si myslia, že ide o surrealizmus ako vyšitý, pri ktorom by aj Bunuel od závisti vytiahol žiletku a prerezal si oko, ktoré by mu potom už nikto nedokázal znovu zašiť. A druhý tábor, to sú ľudia ako ja, ktorí si myslia, že režisér vyhodil strihača (a veľmi pravdepodobne aj scénaristu), poprípade ho niečo zožralo a tak väčšinu natočeného materiálu len pozliepal dokopy a potom sa trošku pohral a v posledných 4-5 minútach sa to snažil všetko vysvetliť. Počítačové triky pozostávajúce z trasúceho sa fialového svetla a niekoľko minút trvajúcej búrky v púšti môžu byť ľahko príčinou epileptického záchvatu a digitálna krajina v okolí domu pripomína v lepšom prípade wallspaper na zadnej strane akvária. Treba však podotknúť, že miestami to má celkom fajn atmosféru a človek je zvedavý, čo z toho nakoniec vznikne. Škoda, že film potápa snáď najnereálnejšie vykreslenie postáv, aké som za posledné mesiace videl, neexistuje, aby sa priatelia, ktorí majú stopercentný dôvod skočiť si do vlasov a so sekerou v ruke, boli o niekoľko minút neskôr odhodlaní obetovať sa jeden pre druhého... Ajajáj, snáď bude mať Ajai nabudúce viac dobrých nápadov ako tentokrát a zvládne ich aj dotiahnuť do úspešného konca. ()

Reklama

Reklama