Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Veľká Británia Inanimate
Trailer 3

Skupina študentov a učiteľov z univerzity sa vyberie na lodi Harbinger sledovať život morských živočíchov. Náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Z vody vytiahnu kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmrazením ľadu spôsobia - a začína sa nemilosrdný súboj proti príšere. (TomX2)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (103)

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Skupina študentov a učiteľov z univerzity chcú sledovať život morských živočíchov loďou Harbinger. Na lodi náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Vytiahnú kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmraznutím ľadu skupinka vyprodukovala - začína nemilý boj proti príšere. Čo to ako malo byť? Nejaký vykradák filmu The Thing alebo čo? Harbinger Down nie je nič viac než nudná vykrádačka filmu The Thing. Bol by som rád, keby tvorcovia priniesli niečo zaujímavé, niečo čo sme nevideli - Nie, ono to ďalej ide vo vodách The Ting. Lenže v zlom smere. Môžem prehlásiť, že Harbinger Down je "LEN" hlúpa sračka bez atmosféry a bez napätia. Scénar ešte jakž-takž ujde, no čo sa týka hereckých výkonov - tie sú otrasné. A nie, nezachráni to ani L. Henriksen. Zhrnieme si to: Neoplatí sa vám sledovať ten film, ja som osobne čakal oveľa viac, no dostavila sa mi len nuda. Poteší možno len zostarnutý L. Henriksen, ktorý tu ale nič veľa nepredviedol, príšera a digitálne efekty alebo CGI, ktoré pôsobia celkom fajn. A to je asi tak všetko, ruky preč a nikdy viac! 25% ()

LIVINGDEAD 

všetky recenzie používateľa

Já jsem ani netušil, že ty svině existují - Želvušky - nejodolnější tvor planety Země. V nepříznivých podmínkách upadají do stavu, který se nazývá anabióza, ve kterém jsou nesmírně odolné vůči vnějším vlivům. Želvušky dokážou v anabióze přežít radiaci až 570 000 radů (více než tisíckrát více, než člověk), vydrží rozpětí teplot od téměř do absolutní nuly do cca 150 stupňů Celsia. Snese též vakuum a tlak 6× vyšší než je na nejhlubším dně oceánu, až 75 000 atmosfér... ()

Reklama

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Lodička Harbinger má problém. Po tom, ako jej posádka vytiahne podivnosť zo Sovietskeho vraku, TO na jej palube ožíva a nastávajú životné (a smrteľné) problémy... Neviem či ľuďom, ktorí na tento najúspešnejší horor Kickstarteru prispeli, bude stačiť, že z toho vznikla „iba“ lacnejšia a neoriginálna variácia luxusného "The Thing", ale ja som čakal viac a určitému sklamaniu sa neubránim. Film síce nie je zlý; je v pohode porovnateľný s novodobými Thing variáciami ako "The Thaw" či "Blutgletscher" – teda to nie je žiadny zázrak, len fajn sci-fi horor. Chválim avizované praktické efekty, kapitána Henriksena, obstojnú atmosféru, pár scary momentov a vcelku silné finále. Nechválim klišé, stereotyp, ostatných hercov a určitú naivitu, ktorá mi to miestami narúšala. 2011kový prequelový "The Thing" je lepšou voľbou, ale minimálne za jedno pozretie Harbinger stojí. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Ide o hororový projekt, financovaný fanúšikmi cez internetovú stránku kickstarter. Nejde v podstate o nič iné, ako o poctu môjmu najobľúbenejšiemu sci-fi horroru, THE THING (1982) ktorú natočil kultový režisér John Carpenter. Nie som vôbec zástancov takýchto remakeov, sequelov, prequelov a ani neviem ešte akých iných vykrádačiek, a už keď sa jedná o film, ktorý patrí medzi moje najobľúbenejšie všeobecne, tak už vôbec. Tak ale za tých málo peňazí čo nazbierali na trhák, to stálo za to, si myslím. Keď si to porovnám so sequelom The Thing (2011) čo považujem za absolútny odpad a výsmech pôvodného snímku, tak Harbinger Down sa náhodou vydaril. už len z princípu, že sa tvorovia vyhýbali CGI efektom a 99% z toho bola poctivá animácia, gumy atď, za to im gratulujem. Samozrejme to malo svoje muchy v scenári, logika takisto nenadobudla viac iq ako bežné béčkové horory a atmosféru to tiež moc nemá, respektíve sa nedá porovnať z pôvodnou snímkou, ale na svoje možnosti je to zaručene chválitebné. Prekvapil ma tu starý herec Lance Henriksen, známy z Votrelcov (1986) , Terminátora (1984), Stone Cold (1991) ktorého zub času takisto ohlodal do kosti. Ale rola kapitána lode mu nesmierne sadla. Príbeh sa točí okolo lode harbinger, ktorá sezónne loví kraby (ako s toho seriálu, čo chodil na Discovery channel) K nim sa pripoja študenti nejakej prírodovedeckej univerzity plus profesor, aby odsledovali nad istým druhom veľrýb, klimatické zmeny. Náhodou sa posádke podarí vyloviť z útrob mora starý Sovietsky raketoplán, v ktorom sa nachádza aj iný organizmus ako mŕtvy kozmonaut. Tento organizmus začne vstrebávať do seba jedného člena posádky za druhým, a keďže sa nachádzajú v strede arktickej búrky, nedá sa pred týmto monštrom ujsť. Ako hovorím, je to vykradnutý thing, viac než by sa patrilo ale bolo to natáčané zo srdcom, takže som relatívne spokojný. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama