Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Smith stvárňuje Nickyho, ostrieľaného podvodníka, ktorý sa zapletie so svojou "žiačkou" Jess (Margot Robbie). Pri výučbe dôležitých trikov sa mu Jess dostane pod kožu a on sa rozhodne všetko náhle ukončiť. O tri roky neskôr sa kedysi neskúsená - teraz už dokonalá femma fatale objaví v Buenos Aires na nebezpečnom pretekárskom okruhu. Najnovšie Nickyho riskantné plány sa jej podarí prekaziť a skúseného podvodníka tak odstaviť z hry. Navyše, obaja rovnako nápadite rozohrali svoje podvody a obaja chcú podfúknuť rovnakého miliardára, majiteľa medzinárodného pretekárskeho tímu (Rodrigo Santoro). (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (585)

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Je vážně super vidět Willa Smithe po strašně dlouhé době v jeho staré dobré hláškující formě. Fakt už si mi chyběl, Wille. I na dalších frontách ale vládne spokojenost. Dostáváme totiž překvapivě hodně svižný podfukářský film, jichž je v současnosti jako šafránu. Některé scény jsou navíc až překvapivě nápaditě a výtečné vypointované (scéna na fotbale nemá chybu). Jen škoda, že v druhé polovině jsou podfuky nahrazeny zcela normální romancí, která úvodní hodinku malinko poškozuje. Jelikož to však mezi Willem a nehorázně sexy Robbie skvěle jiskří, dá se to snadno prominout. Příjemné překvapení. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Motív filmu nepatrí len tak nejakým zlodejíčkom, ale ostrieľaným profesionálom, ktorí ani na sekundu nestratia pozornosť a svoju vytipovanú obeť tak brilantne pripravia o čokoľvek, čo si zaumienia a to bez jedinej známky zaváhania. V snímke sa pomaly odhaľujú zlodejské techniky a triky, ktorých premyslenosť až trestuhodne zvádza k vyskúšaniu. Na rozdiel od predchodcov s podobnou témou, tú nemáme zlodejskú skupinu, ktorá by išla po veľkej rybe, ale sa nám predstaví komplexné zoskupenie sebaistých vreckárov a podvodníkov, ktorí sú spoločne schopní prekvapivo rýchlo vygenerovať balík peňazí. Focus patrí k filmom, ktoré ukazujú krádeže a kriminalitu z pohľadu "pohodových" zlodejov, ktorí by pokojne mohli byť našimi najlepšími kamarátmi a s nejakými morálnymi otázkami si rozhodne hlavu nelámu. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Focus je v klíčových zvratech nepředvídatelný, tedy jiný, než většina heist filmů, které mnohdy sází na vypiplaný vizuál a dobové vypalovačky, ale dopředu jdou s úsměvem a v jasně nalinkovaných kolejích. Tady je lesku rovněž habaděj, ale nikdy nevíte, jakou hlavní hrdinové otočí kartu. Škoda toho závěru, který je už příliš málo uvěřitelný. Protože dokud se to drželo v mezích, byla to skvělá věc s contemporary atmosférou/downtempo hudbou která na velkém plátně vypadá/zní fantasticky. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $50,1miliónaTržby USA $53,862,963Tržby Celosvetovo $154,362,963Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,903,888 //počet predaných kusov 82,064Tržby za predaj DVD v USA $1,700,855 //počet predaných kusov 113,466║ jednoznačne mi tam chýba lepšia chémia medzi postavami a aj keď miestami to má dobré napätie, troška sviežosti, je to len zlomok atmosféry oproti podobne ladeným filmom ako Dannyho jedenástka či Podfukári /55%/ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Konšpiračno-intrigárske predstavenie prvej ligy! Námet je neskutočný, nepredvídateľný a aj napriek tomu, že miestami si budete myslieť, že viete, čo sa stane v nasledujúcej scéne, tak tvorcovia vám túto domnienku veľmi rýchlo zrušia. Štýlová ukážka toho, že aj originalita má v hollywoodskom mainstreame ešte svoje miesto, čo vo filmoch podobného typu je už skôr výnimkou ako pravidlom, nech sa tvorcovia snažia sebe-viac. Film funguje v niekoľkých rovinách, tá heist pointa je znamenitá a je veľkým lákadlom, pretože podobné filmy sa netočia každý deň. Potom tu máme vzťahové limonády, ktoré na prvý pohľad brzdia film a ja som si v polke filmu hovoril, že tie dramaticko-romantické džúsy si mohli naozaj odpustiť. Avšak aj tu sa potvrdilo, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. V prvej polovici je film zábavnejší, funguje viac spôsobom klipov a jednotlivých scén, než príbehu samotného, čo sa v druhej preklopí a film dostáva kontúry a všetko do seba pekne zapadá. U mňa spokojnosť! 80%. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (15)

  • Nicky (Will Smith) používá Nokii Lumia 1020 s operačním systémem Windows Phone 8.1. (Lucas87)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Súvisiace novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (viac)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (viac)

Reklama

Reklama