Reklama

Reklama

Mafia vraždí len v lete

  • Česko Mafie vraždí jenom v létě (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Film zobrazuje detstvo a dospievanie Artura, obyčajného chlapca, ktorý sa narodil v Palerme v rovnaký deň, ako bol mafiánsky boss Vito Ciancimino zvolený za jeho starostu. Zaľúbi sa do spolužiačky Flory a snaží sa získať jej srdce, okrem bežných starostí dospievajúcich je však neustále konfrontovaný s vyčíňaním mafie v jeho rodnom meste. Hoci sa ho okolie snaží rôznymi kreatívnymi spôsobmi uchrániť pred krutou realitou, začína si stále viac a viac uvedomovať, že okolo neho niečo nie je v poriadku. Čierna komédia rodáka z Palerma Pifa získala v roku 2014 Európsku filmovú cenu za najlepšiu komédiu roka. (STV)

(viac)

Videá (9)

Trailer

Recenzie (52)

peetriss 

všetky recenzie používateľa

Filmový postoj k sicilské mafii s nadhledem, humorem a jemnou romantikou? Inu, proč ne? Leč, přestože je občas vygenerován zajímavý vtípek, je to takové jakési nevýrazné, ale jedná se o typ filmu, který sedne každému divákovi jinak. Podobné je to i s rovinou romantickou. Zajímavější je dětská část. ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Čakal som solídnu mafiánsku story odohrávajúcu sa na Sicílií. Streľbu, vydieranie, drogy a tak. Prosto ako som zvyknutý z knižiek Maria Puza. Preto ma dosť prekvapilo, že celý príbeh prakticky vypráva jeden chlapec. A to navyše v dosť komediálnom duchu. Dozvedáme sa, že mafia ani neexistuje, že vraždí len v lete a podobné krávoviny, ktoré tlačia do hlavičky malého Artura. Ten sa v mladosti zamiluje do spolužiačky Flóry, neviem prečo sa nemohol do Fauny...A takto mládežnícky a romanticky je vedený celý úvod filmu. Ku tomu pár vrážd, ktoré sa ale vždy humorne vysvetlili. Bola to milenka, žiarlivá žena, oporvrhnutý milenec, ale nikdy nie Cosa Nostra. Na jednej strane to bolo dosť neočakávané, ale zase človek si mohol spraviť obrázok toho ako vidí "Priateľa priateľov" malý chlapec. Časom Arturo dospeje, ale jeho je stále v spojitosti s mafiou. Len on si to akosi neuvedomuje. Na záver filmu človek vidí skutočné obete, ktoré na Sicílií bojovali proti mafií a zrejme nemusím vysvetľovať aký osud ich postihol. ()

Reklama

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Než kluk vyroste, je to docela milé. Potom mi to přišlo jako takový Adrian Mole po italsku, asi to bude představitelem hlavní role, jenž je jeho americké seriálové předloze (Adrian Mole: The Cappuccino Years) po čertech podobný. Závěr ale nabral zběsilé tempo, asi došel rozpočet, nápady nebo chuť. ()

Fr 

všetky recenzie používateľa

„JE MAFIE NEBEZPEČNÁ?“ … „NE, TO MÁŠ JAKO SE PSY. NESMÍŠ JE PROVOKOVAT.“ /// Vyprávění Artura, kterak v Palermu, městě proslaveným mafií, přišel na svět, prožil první lásku a tak nějak vo všem, co mohlo ovlivnit jeho soužití se všudypřítomnou mafií. Dobový záběry, jména jako Carlo Alberto dalla Chiesa či Giovanni Falcone a Paolo Borsellino, fajn fórky na Giulia Andreottiho…, přirovnal bych to ke zkrácený variantě „Vyprávěj“. Vtip čekejte spíš ten politickej, a celej film je spíš taková reklama na mafiánský Palermo, která mě přes svoji pravdivou výpověď neoslovila. Možná kdybych tam žil. Nebo kdyby mě Cosa Nostra sejmula… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedeme na dovču do Palerma. 2.) Jdu po stopách bojovníků proti mafii. 3.) Thx za titule ,,Yusek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Pyf je podla mna rezisersky dement! Nudny pribeh, ktory nema cim zaujat, uchylarny, zas dalsia nuda a spatna podpriemerna rezia suverenne dominuju. Film nema strhujucejsi okamih, ziadne tempo. Pozerat sa na pribeh obycajnych ludi ma nudi - ako jo, jo, zivot obycajnych ludi ma zmysel, no ale ja sa obycajnosti vyhybam a mna zaujima vseobecny prehlad, a ten tvoria vlady, prezidenti, premieri, politika..... stredovek+ Staroveky Egypt? Tuna o tom nie je ani zmienka. Fakt hroza, co sa dnes toci. Proste zase nieco, comu daju 5 spuntov len vystudovane filmove teoretiky -elitari. Jo, rejzo a nabuduce natoc film o nakladani a vykladani hnoja - tiez obycajnymi ludmi samozrejme 5 % ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (10)

  • Pietro Grasso, bývalý národný prokurátor proti mafii, ktorý bol v tom čase predsedom Senátu, označil tento film za najlepšie kinematografické dielo na tému mafie, aké kedy videl. (Arsenal83)
  • Príbeh je inšpirovaný Pifovou osobnou a občianskou skúsenosťou. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

Pět dní italského filmu v kině Lucerna

08.12.2014

Středoevropský festival italského filmu MittelCinemaFest vstupuje do 12. ročníku a stejně jako již v loňském roce je i letos jeho poslední zastávkou Praha. Po Budapešti, Krakově a Bratislavě zde… (viac)

Reklama

Reklama