Reklama

Reklama

Rick a Morty

(seriál)
  • USA Rick and Morty
Trailer 2
USA, (2013–2024), 28 h 57 min (Minutáž: 20–23 min)

Hrajú:

Chris Parnell, Sarah Chalke, Jess Harnell, Phil Hendrie, Maurice LaMarche, Echo Kellum, Gary Anthony Williams, Rob Paulsen, David Cross, B. Harrison Smith (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(79)

Byl pohřešovaný skoro 20 let, ale teď se Rick Sanchez najednou objeví u své dcery Beth a chce se k ní a její rodině nastěhovat. Po dojemném shledání se Rick usídlí v garáži, kterou předělá na laboratoř, a začne v ní zkoumat různá nebezpečná udělátka a strojky. Samo o sobě by to nikomu nevadilo, jenže Rick do svých dobrodružných pokusů stále častěji zatahuje také svá vnoučata Mortyho a Summer. (TV Prima)

(viac)

Recenzie používateľa Sany33 k tomuto seriálu (10)

Pilot (2013) (S01E01) 

Príbeh: Spoznávame sa s Rikom a jeho vnukom Mortym, ktorý mu pomáha realizovať jeho šialené vedecké pokusy. Pri tom sa dostáva do kolízie s rodičmi a školou. Prevedenie: Veľkým pozitívom je, že sa v prvej časti stále nieči deje. Dokonalá chémia postáv a zábavné hlášky. Na pilot by som ale čakal trocha väčšie zoznámenie s postavami a menej fekálneho humoru. Ale zas aspoň je hneď jasné akým smerom sa seriál bude uberať. 80% ()

Lawnmower Dog (2013) (S01E02) 

Príbeh: Rick predstavuje Mortymu stroj na vniknutie do cudzích snov. Ako prvému sa pokúsia vštiepiť myšlienku dobrého prospechu Mortyho matikárovi. Zatiaľ sa Mortyho ridičia musia popasovať s nadvládou super inteligentných psov. Prevedenie: Páči sa mi ako animák pracuje s filmom inception a ako to dokáže pobaviť, keď poznáte predlohu. Opäť dobré hlášky a kopa srandy. 90% ()

Anatomy Park (2013) (S01E03) 

Príbeh: Rick posiela zmenšeného Mortyho do tela mŕtveho bezdomovca aby v ňom existujúci zábavný park zachránil pred skazou. Jerry zatiaľ zisťuje, že jeho rodičia si okorenili na staré kolená svoj sexuálny život tretím účastníkom. Prevedenie: Z toho chorého trojuholníka Jerryho rodičov by som vyťažil viac ale paródia na Jurasic Park bola dobrá a dosť som sa pobavil. 74% ()

M. Night Shaym-Aliens! (2014) (S01E04) 

Príbeh: Rick je unesený mimozemskou rasou, ktorá sa snaží získať recept na temnú hmotu, ktorú využíva na cestovanie vesmírom. Na pozadí sa Jerrymu rúca v simulovanej realite jeho najlepší deň života. Prevedenie: Vtip seriál nestráca a sekundujú mu v tom dokonalé hlášky ale aj tak mi tam niečo chýba. 77% ()

Meeseeks and Destroy (2014) (S01E05) 

Príbeh: Morty ukazuje Rickovi, že aj on má nos na dobré dobrodružstvá. Teda až kým sa to celé nezvrtne. Jerry s rodinou sa snažia prežiť premnoženie Meeseekov. Prevedenie: Opäť dobré hlášky prevažne od Ricka. Ten pedofilný hlien bol trocha cez čiaru ale proti chuti žiaden dišputát. Vedľajšia dejová linka s Meeseekmi ma moc neoslovila ale vo finále diel pobavil a tak splnil účel. 78% ()

Rick Potion #9 (2014) (S01E06) 

Príbeh: Morty sa snaží urobiť dojem na Jessicu a využije na to Rickov nápoj lásky. Všetko sa ale komplikuje keď sa do Mortyho zamiluje celé mesto okrem členov jeho rodiny. Rick v snahe zabrániť tejto skaze vyvolá apokalypsu nadľudských rozmerov. Prevedenie: Najviac sa mi páči, že seriál zbytočne nemrhá divákovým časom a na plátne sa stále niečo deje. Nie sú tam priblblé dialógy a všetko má brutálne tempo. Hláška s brokovnicou a Hamingwaiom ma rozsekala na kusy...  92% ()

Raising Gazorpazorp (2014) (S01E07) 

Príbeh: Morty si zaobstará robota na sex, ktorý na základe naplnenia semenom dokáže porodiť emzáka s rukami na hlave. Aby sa Morty mohol zbaviť otcovstva navštívi Rick krajinu kde vládnu ženy. Prevedenie: Tento seriál ponúka jeden neuveriteľný bizár za druhým. Ale nijakým zázrakom z toho vie stále nijako vykľučkovať a vrátiť dej do rádoby pôvodného stavu. Toto s tým deckom z robotickej Anče bol zatiaľ najväčší hrot neviem si predstaviť kam nás kroky zavedú nabudúce. 89% ()

Rixty Minutes (2014) (S01E08) 

Príbeh: Rickovi sa podarí dostať obyčajnú TV do stavu kedy na nej chytia všetky kanály zo všetkých realít. Na virtuálnej realite sa zas odohráva dejová linka jednotlivých členov rodiny v paralelných vesmíroch. Prevedenie: Zďaleka najmenej zábavná časť čo sa týka gagov ale zas som sa celkom bavil na situačnom humore a celkom ma zaujala dejová linka okolo Mortyho rodičov, ktorý k sebe našli cestu cez paralelný vesmír. 85% ()

Something Ricked This Way Comes (2014) (S01E09) 

Príbeh: Rick sa rozhodne skrížiť plány so samotným diablom a bojkotovať jeho lapače duší tým, že ich zbavuje kliatby. Morty s Jerrym sa na základe planetárneho projektu do školy, dostávajú na Pluto kde sa snažia prezentovať ideu, že Pluto je stále planéta. Prevedenie: Rickova dejová linka je veľmi zábavná. Donútiť satana k samovražde naozaj nevie hocikto. Jerry je zas na  tej morálnejšej nudnejšej linke, ktorá mne zas až tak moc nedáva. Ten finálny sekvel s posilňovaním som asi nepochopil. 78% ()

Close Rick-counters of the Rick Kind (2014) (S01E10) 

Príbeh: Konsorcium Rickov zo všetkých alternatívnych svetov musí nájsť vraha Rickov a obinia práve toho nášho. Tak sa začína hon na vraha v pätách s Rickmi. Prevedenie: Lepšie ako jeden hláškujúci Rick je asi 100 hľáškujúcich Rickov. Morty tu hrá druhé husle aj keď jeho holé ja bodané pod rebrá ma celkom pobavili. Aj tak najzaujímavejšia bola linka okolo Jerryho, ktorý našiel svojho ideálneho svokra, aj napriek tomu že si žerie svoje hovná. 90% ()

Súvisiace novinky

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

WandaVision je nejstahovanějším seriálem roku

29.12.2021

Letošní žebříček nejstahovanějších seriálů roku ovládlo studio Marvel spolu se studiem Disney. Pirátství samozřejmě není nic chvályhodného a prvenství v tomhle směru vlastně není až zase taková výhra… (viac)

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

Scenárista Lokiho napíše nové Star Wars

08.01.2021

Po napsání scénáře k pokračování Doctora Strange s podtitulem In The Multiverse of Madness a roli hlavního scenáristy a jednoho z producentů na seriálu Loki od streamovací služby Disney+ se Michael… (viac)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (viac)

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

Ceny Emmy 2020 ovládla HBO

21.09.2020

V poněkud komornějším duchu byly letos rozdávány prestižní televizní ceny Emmy. Kvůli opatřením nedošlo tentokrát na živé publikum a moderátor Jimmy Kimmel se tak s většinou nominovaných bavil pouze… (viac)

Reklama

Reklama