Reklama

Reklama

Peter (Levi Miller) je neskrotný 12-ročný chlapec s rebelskými sklonmi. V chladnom londýnskom sirotinci, kde žije celý svoj život, však niečo také nie je v móde. V jednu neuveriteľnú noc Petra zo sirotinca unesú a zrazu sa ocitne v rozprávkovom svete plnom pirátov, bojovníkov a víl, zvanom Krajina - Nekrajina. Tu sa stretáva s úžasnými dobrodružstvami, lietaním a bojom na život a na smrť, počas ktorých sa snaží odhaliť tajomstvo svojej matky, ktorá ho kedysi nechala v sirotinci a tiež pochopiť jeho miesto v tejto zázračnej krajine. Spojí sa s bojovníčkou Tiger Lily (Rooney Mara) a novým priateľom zvaným James Hook (Garrett Hedlund). Spolu s nimi Peter musí poraziť nemilosrdného piráta menom Čierna brada (Hugh Jackman), aby zachránil Krajinu - Nekrajinu a odhalil svoj pravý osud – stať sa hrdinom, ktorý bude navždy známy ako PETER PAN. (TV Markíza)

(viac)

Videá (20)

Trailer 2

Recenzie (219)

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Já jsem předlohu nečetla a tak nemohu hodnotit, jak moc se od sebe tato dvě díla liší. Dobré to bylo! Líbil se mi jak svět fantazie, tak i dobře odvedená práce všech zúčastněných. Normálně jsem celou dobu přemýšlela, odkud já toho Černovouse vlastně znám! Ten obličej mi je tak povědomý! Ty oči tak známé! Wolverin zde byl prostě úžasně k nepoznání, ale fajný. Typický Brit Adeel si zde zahrál roztomilou roli dobráckého, avšak lehce ovládnutelného troubu. Nicméně mám pocit, že už jsem ho v podobné roli někde viděla, jen si vzpomenout kde. ()

SaNcHeZ_cz 

všetky recenzie používateľa

Neříkám to často, nicméně What the F**k? Myslím si, že jsem již viděl ledacos, nicméně i přesto byl pro mě tenhle snímek Joe Wrighta jedno dvouhodinové pozvednuté obočí. Herecky absolutně mimo, scenáristicky vyloženě na bednu a celkově výpravou tak za čárou, že to v posledních letech v blockbusterové tvorbě nemá obdoby. Pan je šílenost pro kterou těžko nacházím slova a především pochopení. ()

Reklama

becki_tu 

všetky recenzie používateľa

Wrightův výlet do Země Nezemě dopadl tak, jak většina diváků očekávala. Díky Jackmanovi a povedené audiovizuální stránce je Pan zábavným filmem, ale je na něm vidět, že cílovou skupinou jsou především děti. Těm totiž nebude vadit bizardní hudební cover songu Smells Like Teen Spirit, absence dějových zvratů, několik zjevně prostříhaných scén nebo povrchnost celého scénáře. Šestý film od Joe Wrighta a šestá trojhvězda. To už není náhoda. ()

nineweh 

všetky recenzie používateľa

Filmy Joea Wrighta se mi vždycky vcelku líbily, hlavně taky proto, že si umí vybrat dobrý materiál. Ale u tohohle filmu jsem si celou dobu říkala, proč mu sakra nikdo neřekl, že tohle je pořádně blbý nápad? Hudba vykradená z Jak vycvičit draka, naprosto nesmyslné využití písniček od Nirvany a The Ramones (to si hráli na Moulin Rouge nebo co?), jedno klišé za druhým, scénáristické berličky, za které by se měly lámat ruce, přehnaně barvotisková triková výprava... Prostě čeho je moc, toho je příliš. Jedna hvězda za Garretta Hedlunda, pro kterého mám slabost. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Doprdele. Tak ale takáto pičovina...Jediné čo mi chodilo pri sledovaní po rozume bolo "celé zle". Pan nefunguje na žiadnej úrovni. Nefunguje humor, nefunguje chémia medzi hercami, nefunguje napätie, nefungujú akčné scény. Výprava je síce pestrofarebná a nákladná, ale dizajn vyšiel zrejme z nejakej omamnými látkami opantanej hlavy. Nemá ani hlavu ani pätu a film je len bezradná koláž toľkých štýlov, až to klove zrak (western, Mad Max, Avatar, Piráti z Karibiku, Pocahontas - fuj). Herci takmer bez výnimky zle obsadení a zle vedení. Všetci teatrálne prehrávajú, čo bol asi Wrightov úmysel a bohužiaľ úmysel, ktorý vo výsledku vypálil katastrofálne. Najhorší je Jackman, ktorého Blackbeard je úplne regulérny a kurevský prúser - nechutný kostým, účes a Jackman svojím úplne šialeným prehrávaním pochováva čokoľvek čo mohlo na úlohe fungovať. Hedlund skoro rovnako - na Hooka je vhodný asi ako Peter Marcin na Jamesa Bonda, otrasne prehráva, jeho prízvuk bol pokus neviem o čo. Malý chlapec čo hrá Petra a Rooney Mara nijak zvlášť nerušia, ale ani nepomáhajú a Mara typovo tiež do celku nezapadá. Najlepšie teda z celej veci vypáli týpeček čo hrá Smeeho a to už teda vyškrabávame z hrnca silno zaschnuté zvyšky. A tie muzikálové vložky a spievanie "Smells Like Teen Spirit" od Nirvany na začiatku - wow. Ťažký fet. Netuším čo sa dialo počas príprav a počas produkcie (čo si preboha mysleli pri denných záberoch producenti - mne by sťahovalo prdel a žalúdok), ale tu niečo naozaj, ale naozaj silno nevyšlo. Z môjho pohľadu až fascinujúco nefungujúca a sprasená vec. Neviem či sa Wright snažil o rozprávku v štýle Moulin Rouge, resp. či chcel vzdávať hold Bazovi Luhrmannovi, ale nech chcel čokoľvek, chcel veľmi zle. Jedna z najväčších bizarností čo som v mainstreame videl. Zaslúžený prepadák a je mi ľúto toho množstva prachov a práce, ktoré sa do filmu evidentne investovalo. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (8)

  • Snímek vychází z veleúspěšné knižní novely "Peter Pan" skotského spisovatele a dramatika Sira Jamese M. Barrieho (1860 - 1937). (Conspi)
  • Původní záměr filmařů byl do role Černovouse obsadit kanadského herce Ryana Goslinga. Ten však nabídku odmítl, a stejným způsobem se k dané nabídce postavil i katalánský herec Javier Bardem. (Conspi)

Reklama

Reklama