Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 2009 přinesl Wirkola na stříbrná plátna kin hororovou komedii Mrtvý sníh, ve které nechal ožít nacistické zombie na zamrzlých pláních severního Norska. Jejich mise však neskončila a ve snímku Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý se chystají na totální genocidu, aby tak dostáli svému poslání – nastolit vládu jednoho vůdce. Pokud si myslíte si, že váš nejhorší den je ten, kdy zabijí vaši přítelkyni sekyrou, vám uříznou motorovou pilou ruku a s hrůzou v očích sledujete, jak armáda nacistických zombie požírá vaše kamarády, tak to se šeredně mýlíte. To je teprve začátek. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (420)

ORIN 

všetky recenzie používateľa

Okázalou sebereflexivitou, úplnou změnou žánrové polohy (oproti jedničce) včetně zjevné neukotvenosti v reálném (fikčním) světě film vytváří jakýsi ironický, metafikční prvoplánový paskvil, který si vytváří vlastní (žánrová) pravidla a divákovi se snaží zavděčit za každou cenu, což je bohužel v mnoha momentech na škodu. Celkově opět 3*, takže ok, ale už stačí. A mimochodem, zombie tu vůbec nevypadají jako zombie, spíš jako podivní skřeti z Pána prstenů. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto už bola bláznivina. Keby nebolo prvej časti, tak by som hodnotil inak. Jednotka bola tisíc krát lepšia. Film má veľa a VEĽA vtipných scén, asi najlepšia bola poskytnutie prvej pomoci Bobbymu. Druhý diel však stratil úplne význam, čo sa názvu filmu týka, človek by čakal že už keď sa náckovia presunú do mesta v Nórsku, tak bude aspoň zasnežené a nie že sa trištvrte filmu bude odohrávať na slnečných lúkach. Ale možno aj to mal byť jeden z vtipov. Potešil ma návrat Henriksena, ale hral teda strašnú postavu. Celkovo postavy neboli veľmi zaujímavé, kapitán polície ako aj ženské osadenstvo zombie squatu ma dosť rozčuľovalo. Ako som ale písal aj pri jednotke, tak aj tento film dokáže miestami prekvapiť, hlavne sa mi páčilo, že také veľké béčko môže vyzerať tak neamatérsky až by som povedal na celkom profesionálnej filmárskej úrovni. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrá akčná hororová komédia, ktorá je pokračovaním vydarenej jednotky. Má dosť dobrý príbeh odohrávajúci sa okamžite po udalostiach predchádzajúceho dielu, muž, ktorý ako jediný prežil útok nacistických zombií skončí v nemocnici, pričom mu jeho verziu očakávane nikto neverí a sám je obviňovaný z vrážd svojich priateľov. Ale podarí sa mu uniknúť a oživené nacistické zombie sa vo svojom vražednom ťažení chystajú pokračovať a tak chce urobiť všetko preto, aby ich konečne zastavil. A pomáha mu pritom nielen skupina nových priateľov, ale aj zombie ruka, ktorá mu bola omylom prišitá. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto pokračovanie ponúka veľký potenciál pre mimoriadne zábavné béčko a ten sa podaril využiť snáď úplne naplno. Úvod okamžite nadviaže na predchádzajúci diel a netreba vôbec na nič čakať, film si už po chvíli nastaví vysokú úroveň zábavnosti a pod tú už ani na okamih neklesne. Je tu množstvo výborných nápadov, tu som mal skutočne miestami pocit, že jedna vydarená sekvencia strieda druhú, navyše tvorcovia sa nebáli žiadnych hraníc a tak nemajú problém ani s tým, čo mnohé podobné filmy a našťastie to ani raz neupadne do stereotypu, neustále prichádza niečo nové. Takže toto ma skutočne bavilo od samotného začiatku až do konca. Akcie je tu plno a je výborná. Po hororovej stránke to očakávane moc nefunguje, keďže o atmosféru alebo napätie tu nejde prakticky vôbec, ale to mi ani trochu neprekáža. Hlavne, že nacistické zombie tu majú plno priestoru, pričom o akciu sa nestarajú len oni, všetky akčné sekvecie sú technicky skvelo zvládnuté, rôznych zabití je tu nespočet a všetko je nápadité, slušné krvavé a aj úplne nekompromisné, keďže tu nie je ušetrený vôbec nikto. A za zmienku stoja hlavne všetky scény s tankom, obzvlášť nekompromisné vhodenie ženy pod pásy alebo smrť chlapca. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavný hrdina je opäť bez problémov, ale sadli mi aj všetky nové postavy, ako fanúšikovia, rukojemník alebo policajt. Réžia a technická stránka sú skvelé, výborná vizuálna stránka, vydarené triky a úplne ideálna atmosféra, tu nemôžem nič vytknúť. Takže som mimoriadne spokojný, vo svojej kategórii patrí Dead snow 2 medzi to najlepšie, čo som vôbec videl a kľudne by som uvítal aj trojku. 79% ()

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Nevěřil jsem, že kdy něco bude schopné předčit mou oblíbenou zombie komedii Yummy. Aby se tak skutečně stalo, musel jsem se vrátit o pět let zpátky. A teď tápu, jak jsem mohl něco takového prošvihnout! Ti Noři se skutečně nebojí ničeho! S nadšením před kamerou nevybíravě rozsekají malé dítě, vyrvou střeva rodince u oběda a poradí si i s partou postižených. To, že zde prakticky neexistují žádné hranice velice oceňuji, neboť to podle mě definuje kvalitní černou komedii. Další věc, ze které jsem byl nadšený byl překvapivě gore. Obzvláště proto, že tomu tak u mne obvykle nebývá. Ve většině případů mi po chvíli připadají všechny ty brutální, krvavé vraždy naprosto stejné, což kvalitnímu prožitku neprospívá. Nicméně zde doslova každý záběr srší originalitou a je radost sledovat celý ten masakr jenž vkusně odlehčují komediální vložky. Ostatně přesně jak bylo ve filmu řečeno: ,,tohle není jako žádný jiný zombie film, který jsem viděl! Ty sis vytvořil svůj vlastní žánr!" A je to pravda. Přihlouplá policie, latentní homouš, výměna rukou, turistický autobus, ZZ tým z USA, dokonce i trocha té romance na závěr. Tímto jsem shrnul zlaté hřeby filmu a každá scéna je unikatní a parádně pasuje. 90% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Fanúšikmi veľmi očakávané pokračovanie rozhodne nesklamalo a päť rokov čakania prinieslo svoje ovocie. Wirkola je šialenec a ktovie ako by dopadla jeho hollywoodska prvotina, nebyť dohľadu štúdií. Každopádne svoje zmagorené nápady si ušetril a všetko to pekne naservíroval do tohto nekompromisného zombie masakru. Kým prvá časť bola vyvražďovačkou s bláznivou zombie myšlienkou, toto pokračovanie je minimálne druhou mocninou všetkých krvavých scén, zvrátené a zvrhlé scény sú prešikované originálnym čiernym humorom ad absurdum, ktorý mi neskutočne sadol. Pripúšťam, že niekedy to bolo možno za hranicou unesiteľnosti, ale ak pripravíte svoje žalúdky na podobné úchylné zverstvá a upustíte uzdu prístupnosti , tak sa vám Wirkola odvďačí parádnou zábavnou lahôdkou. Navyše je vidieť väčší rozpočet, zombíci sú ako zo škatuľky, akciou sa nešetrilo a musím pochváliť prácu kamery. Ja som nanajvýš spoko. 85%. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (7)

  • Film se natáčel zároveň v norštině a angličtině. (Cheeker)
  • Ve filmu je použita pojízdná replika tanku Pz.Kpfw. VI Tiger postavená na podvozku sovětského tanku T-55. Ta je jinak k vidění ve vojenském muzeu Munkedal ve Švédsku. (p3tris)
  • Keď posádka tankuje, používa palivo z autobusu, ktoré je spravidla nafta. Motor tanku Tiger bol ale benzínový Maybach. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama