Reklama

Reklama

Nebo nie je výmysel

  • Česko Nebe existuje (viac)
Trailer 2

Todd Burpo (Greg Kinnear) žije so svojou manželkou Sonjou (Kelly Reillyová) a dvoma deťmi v malom meste v Nebraske. Todd je tunajším pastorom, zároveň sa pokúša rodinu uživiť v ďalších niekoľkých zamestnaniach. Toddove kázne sú pre obyvateľov mestečka veľmi inšpiratívne a pastor je medzi ľuďmi obľúbený. Jedného dňa sa Todd pri softballovom zápase zraní na nohe. Postupne sa pridávajú ďalšie zdravotné komplikácie a muž neprežíva zrovna šťastné obdobie. Všetko vyvrcholí potom, čo Toddov syn Colton musí podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva a jeho život visí na vlásku. Obaja rodičia sú zúfalí. Todd sa obracia k Bohu, hnevá sa na neho, pretože si myslí, že v poslednom čase už trpel dosť, a nechápe, prečo mu chce Boh zobrať aj syna. Sonja volá rodinnej priateľke, aby zvolala ostatných priateľov a spoločne sa za Coltona modlili. Colton ako zázrakom prežije a po uzdravení sa začne otcovi zverovať, čo v skutočnosti prežil. Chlapec tvrdí, že keď ho operovali, dostal sa do neba, stretol sa s Ježišom a spievali mu anjeli. To, čo sa spočiatku javí ako Coltonova bujná fantázia, sa zdá Toddovi stále viac skutočné. Chlapec vraj videl, ako ho lekári operujú, a zároveň videl v jednej miestnosti mamičku telefonovať z nemocnice a v druhej svojho otca nadávať Bohu. Todd sa zveruje svojej manželke, ale tá má plnú hlavu starostí s rodinnými financiami a neprikladá týmto príbehom veľkú váhu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (133)

Mitin 

všetky recenzie používateľa

Jedna z věcí, co se mi na filmu líbila, byla taková příjemná, klidná atmosféra s ne moc známými herci, kteří perfektně zahráli své postavy. Zvlášť Colton byl zahraný vážně perfektně! Poklidná atmosféra je také to, co film zvedá, i když je místy celkem nudný. Film se film pomalu rozjíždí a celý plyne pomalinku, nikam nespěchá. I přesto, že vlastně tak dlouhý není. ()

readan 

všetky recenzie používateľa

Bola som zvedavá ako bude vyzerať sfilmovaná verzia a prekvapilo ma, že film sa takmer presne drží knihy, čo ma veľmi potešilo. Bolo to pekne spracované, páčila sa mi aj pokojná hudba v pozadí, herci boli prirodzení a nenútene divákom priblížili túto skúsenosť. Skutočný príbeh, ktorý Colton zažil, ma naozaj zaujal (bez ohľadu na to, či je to pre všetkých uveriteľné). Odporúčam však najskôr si prečítať knihu, až potom pozrieť film.. ()

Reklama

DEXTER099 

všetky recenzie používateľa

Tento film bude pro ateisty bonbónek a pro věřící taky,ale v pozitivním smyslu slova.Jsem člověk,co se dokáže vcítí skoro do všech předem (podle většiny) nereálných a nepravděpodobných scénářů i událostí co se týče jak samotného života tak i ve světě filmu.Jak se říká není nic nemožné,proto předsudky typu-toto nejde,to je přece nemožný,to je ujetý,to se nikdy nestane atd,pro mě nejsou většinou odpověď.To vše jen předesílám,protože přesně takhle z mých zkušeností se chová drtivá většina lidí a tím pádem asi bude nahlížet i na tento odvážný snímek (a zatím tomu vcelku i odpovídá zdejší hodnocení).Teď zpět k snímku-Je to asi jasné už z popisu-malý chlapeček v těžké chvíli na operačním sále spatří nebe a boha.Ano je to odvážné už jen vzhledem k tomu,že přijetí publika bude hodně kontroverzní co tak tipuji.Já to prostě pojal tak,že tato představa co je vyobrazená ve filmu je představa režiséra a všech spoluautoru plus popisu skutečného chlapce,kterému se tento příběh opravdu udál v reálném světě a ano spoustu lidí právě na toto řekne-to je ale blbost(už vidím jak chodí po louce u duhy a s koníky a mezitím Ježíš...) nebo to je nereálné,ale už jen ta představa,že na to existuje nějaký určitý předem daný návod je trochu zvláštní.Dá se vůbec tento pohled na věc nějak zpochybňovat když pokud jde o nebe tak pokud vůbec kritici přijmou,že by to mohlo existovat tak kdo z nás ví jak by to opravdu mělo vypadat?Takže za mě nahlížím na tento snímek jako hezké pohlazení po duši (zase někdo zpochybní i duši :-) ) a dobrý film pro ty co ztrácejí jakoukoliv víru v život jako takový a odhodlání žít dál.Bonus je závěr filmu kde v se v titulcích dozvíme kde se film inspiroval co se reálného příběhu týče.Za mě 75 % a čtyři hvězdy. ()

Fujara777 

všetky recenzie používateľa

ÁNO: Ľudia veria v zázraky, v nebo, vede, priateľom... Ako veľmi veria, sa však ukáže až v momente, keď sú konfrontovaní s istými výsledkami, ktoré z predmetu viery vyplývajú. Film, ktorý sa pochybnostiam nebráni. NIE: Tak ja neviem, lebo deti nemám, ale ak mi môj syn začne rozprávať čudné veci, k psychiatrovi nejdem sám so sebou, ale asi s tým synom. V celku čudný príbeh, ktorý sa snaží vzbudiť nádej. Lenže akosi tlačí na pílu, čo sa vyznenia týka. Pritom by možno stačil väčší dôraz na zložitejšiu premenu otca. ()

Biopler 

všetky recenzie používateľa

Ďalší do radu filmov, ktoré nás majú poučiť o kresťanských pravdách i vzbudiť isté emócie. Akosi som na americký štýl podania i rozprávania v tejto téme zanevrel. Entuziazmus medzi hercami mi neprišiel pravdivý, taktiež akokoľvek sa Kinnear snaží, rola pastora i otca bola nad jeho sily a záverečná premena jeho postavy málo uveriteľná. Európania toto amíkom nezožerú. Ich zápal pre nakrútenie niečoho aktuálneho, v tomto prípade bestselleru v istom čase dejín, je im vlastný a asi to tak má i zostať. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama