Reklama

Reklama

Nebo nie je výmysel

  • Česko Nebe existuje (viac)
Trailer 2

Todd Burpo (Greg Kinnear) žije so svojou manželkou Sonjou (Kelly Reillyová) a dvoma deťmi v malom meste v Nebraske. Todd je tunajším pastorom, zároveň sa pokúša rodinu uživiť v ďalších niekoľkých zamestnaniach. Toddove kázne sú pre obyvateľov mestečka veľmi inšpiratívne a pastor je medzi ľuďmi obľúbený. Jedného dňa sa Todd pri softballovom zápase zraní na nohe. Postupne sa pridávajú ďalšie zdravotné komplikácie a muž neprežíva zrovna šťastné obdobie. Všetko vyvrcholí potom, čo Toddov syn Colton musí podstúpiť akútnu operáciu slepého čreva a jeho život visí na vlásku. Obaja rodičia sú zúfalí. Todd sa obracia k Bohu, hnevá sa na neho, pretože si myslí, že v poslednom čase už trpel dosť, a nechápe, prečo mu chce Boh zobrať aj syna. Sonja volá rodinnej priateľke, aby zvolala ostatných priateľov a spoločne sa za Coltona modlili. Colton ako zázrakom prežije a po uzdravení sa začne otcovi zverovať, čo v skutočnosti prežil. Chlapec tvrdí, že keď ho operovali, dostal sa do neba, stretol sa s Ježišom a spievali mu anjeli. To, čo sa spočiatku javí ako Coltonova bujná fantázia, sa zdá Toddovi stále viac skutočné. Chlapec vraj videl, ako ho lekári operujú, a zároveň videl v jednej miestnosti mamičku telefonovať z nemocnice a v druhej svojho otca nadávať Bohu. Todd sa zveruje svojej manželke, ale tá má plnú hlavu starostí s rodinnými financiami a neprikladá týmto príbehom veľkú váhu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (133)

KrestanFilms 

všetky recenzie používateľa

Přišlo mi trochu líto, že to není zpracované spíše více do hloubky - třeba sezbírané ty střípky do nějakého jednolitého vyprávění... že je tam namíchaná i situace např s financemi, která pro děj nebyla podstatná a neměla ani žádné rozuzlení... Ale jinak příjemné na zamyšlení a na shlédnutí. TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

zuzka236 

všetky recenzie používateľa

Najprv asi poviem niečo k filmu ako takému..dej nemal žiadne gradácie, ktoré by ma nútili poriadne sa vžiť do deja a vychutnať si tento neobvyklý príbeh, pre mňa zbytočne rozťahaný priebeh deja, čas sa mi vliekol.. čakala som od námetu oveľa viac vzhľadom na to, že striktne neodmietam žiadne "tvrdenia" o tom, že niečo také ako nebo, boh či vyššie sily existujú. Ale toto mi prišlo také..prehnane primitívne..detinské? Som asi príliš veľký realista a chýba mi potrebná fantázia, aby som tomuto verila. Neviem, či to aj v reále chlapec takto opísal, ale film mi prišiel ako stvorený pre tých, čo majú od mala vtesnané do hlavy len jednu jedinú myšlienku "o tom, čo bude po smrti" a nič iné nepripúšťajú. Nič pre agnostikov, či nebodaj pre ateistov.:) Filmu by som vytkla zobrazenie malého 4-ročného dieťaťa s rozumom staršieho školáka (malé dieťa uvedomujúce si s vážnosťou nutnosti platiť šeky, zamýšľanie sa nad konkrétnou farbou očí Ježiša...no mne to príde prehnané, 4 roky sú predsa len 4 roky :D) ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film má rozhodně co nabídnout. Už jen, že je to natočené podle skutečné události je pro mě neuvěřitelné. Začátek filmu je trochu nudný, trpělivě jsem ale očekávala, co se bude dít a dočkala jsem se neuvěřitelného vyprávění, jak vlastně vypadá nebe. Po skončení filmu jsem neodolala a hned jsem začala hledat další příběhy dětí a lidí, kteří popisují nebe a je to vážně neuvěřitelné, ale popisy se shodují na každý detail. Takže tenhle film Vám dá brouka do hlavy, ale rozhodně stojí za to se na něj podívat ať už jste věřící nebo ne. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Film podle skutečné události. Pro mě jakožto věřícího je to velice zajímavý příběh. A věřím, že Colton doopravdy nebe navštívil. Důkazem je i to, že věděl o věcech, které se stali před jeho narozením a nikdo mu to nemohl říci. Je spousta lidí, kteří tvrdí, že na pokraji smrti uviděli Ježíše, že navštívili nebe. A já jim věřím. Jinak nebe existuje je i knížka, mám jí doma, ale nečetl jsem ji, raději jsem se hned podíval na film. A i přesto, že ve filmu bylo pár nudnějších pasáží, tak se mi líbil. ()

Themilhaus 

všetky recenzie používateľa

Nikdy jsem nebyl na filmy s božskou temátikou, nevěřím na něj a návštěvi kostela také neprovozuji. I přesto všechno mne film velmi zaujal a oslovil, nebyl tolik k této víře tlačen a bylo to bráno z jakýmsi nadledem i pro ty co se naklání jiným pravdám či ateismu. Určitě zajimavý kousek z trochu pro mne nezvyklou a jinou tématikou. ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (6)

  • Litovské maliarske dievča, ktoré sa objavuje na začiatku a na konci filmu v podaní Ursuly Clark, vychádza zo skutočnej Akiane Kramarik (narodená 9. júla 1994 v Mount Morris, Illinois), dievčaťa, ktoré tvrdilo, že malo zážitok, pri ktorom stretlo Ježiša v nebi. Okrem toho obraz o Ježišovi zobrazený vo filme je skutočným obrazom Kramarikovej, ktorý sa volá "Princ pokoja". (Arsenal83)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama